203 снегорина рият София. Пръскат и смески

Катастрофа спря за часове движението по "Тракия" между Пловдив и Бургас
Обновена: 21 яну 2012 11:10 | 21 яну 2012 10:50,
158
203 снегорина рият София. Пръскат и смески
Снегопочистване в София. Снимка: Булфото

203 специализирани машини участват в почистването на улиците в София, заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Почистването на уличната мрежа е започнало около 3.00 часа тази нощ непосредствено след началото на силния снеговалеж, посочи тя.

Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.

Първоначалната обработка е със смеси срещу заледяване, припомни Георгиева. След натрупването на по-голямо количество сняг е започнало избутването му от пътните платна.

Обработени двукратно със смеси срещу заледяване са и спирките на градския транспорт.

Още по темата

От инспектората призовават гражданите да започнат почистване на тротоарите при жилищата им. В следобедните часове ще започнат и проверки за изпълнението на това задължение.

Пътищата в природен парк "Витоша" се почистват.

Около 20 минути е имало затруднение в движението на трамваите по линии 20 и 22 заради аварирал вагон на трамвай на ул. "Екзарх Йосиф". Повреденият вагон вече е в депото за ремонт.

Затруднение в движението на трамваите е имало и при бул. "Христо Ботев" и бул. "Македония", но причината е отстранена.

За два часа спря и движението на автомагистрала “Тракия”, след като снегът и високата скорост, се оказа опасна комбинация за 44-годишен шофьор.

Мъжът от Съединение катастрофирал тежко с лекия си автомобил „Ауди А6” в 9,15 часа на магистралата.

На 125-километър в посока Бургас той се е блъснал в разделителната мантинела. Наложило се е екип на пожарната да реже ламарините на колата, за да го извади.

„Раненият е със счупена ръка и травма на главата”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Според разследващите най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост.

Към 11 часа матистралата бе наново отворена. В района на Пловдив вали обилен сняг и духа силен вятър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
7
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Бойко,оставка!!!!!!!!!!
45
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Попа и Графа е супер добре изчистено. Кво ревете ?
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Елате да преплувате на площада с жълтите павета.
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пешеходците очевдино е по-добре улиците изобщо да не се чистят по сегашния начин - поне ще може да се върви покрай тях и да се пресичат нормално.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам защо всички пишат само коли по улиците, а освен тях има и пешеходци, които се движат по тротоарите около тези улици и даже ги пресичат!!! Само дето това се оказва голям проблем, защото явно гражданите и кметицата на ГЕРБ разбират по различен начин какво е почистено и какво не. Вървиш покрай "почистената" от ГЕРБ улица и всяка кола минаваща покрай теб те окъпва от главата до петите. Опитваш се преплуваш през кръстовищата, но и там излизаш изкъпан. Не е почистено когато има киша и локви!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе къде е батко с чадъра и калорифера бе?
40
2
 
11
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Абе аланлолу никой не ти говори за планините ако ще не в САЩ,а в Антарктида да си.Говорим за столицата на България с асфалтови улици,които бяха затрупани с часове,защото снегорините дремаха и спаха чак до към 8 сутринта.Като започнаха да се движат всичко вече се нормализира.Не зная с какви жпс-и ги следят,но ще вземат милиони двойно и тройно,а само гражданите знаят колко беше почистено и как се чисти в София.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ пак се *** в София.
38
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много зле се справят некадърниците от ГЕРБ! Пак непочистено! Стига крадохте бре!
37
6
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
до 53Много правил;но и разумно написано.Обслужването на колата,подготовката и за зимата и разумното шофиране са много важни.За жалост много хора не го правят това.
36
2
 
17
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Врявата не е толкова заради почистването, а защото някой е взел многоооооооо пари от нашите данъци за чистенето, а не чисти.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече има проблеми!? нищо чудно! Все пак ГЕРБ е на власт! Крадат от парите за почистване повече от всички предишни, взети заедно!
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 31 Сега ще ти кажа една хумореска от годините преди демокрацията.Събрали се големите хора на едно село за да решат кои улици в селото ще асфалтират първи, всеки предлага неговата докато по едно време един човек по отзад се провикнал - аз предлагам да се асфалтират тези които водят до кръчмата, а друг казал - че те всички водят до кръчмата.Надявам се да е ясно какво искам да кажа с тази метафора - В София всички улици са основни артерии. не може да оставиш Люлин и Младост не почистени.
33
0
 
10
 
! Отговори
до Цвети преди 12 години
Улиците бяха изчистени... не те знам в кой район си карала.Освен това, нали се сещаш(надявам се), че когато минат и пуснат препарат против замръзването е логично известно време да не минават да го изриват..Какъв е смисъла ако един наръси и след 2мин мине друг и го събере ?!
32
3
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
Хахах а колата ти не изпуска ли вредни газове, които са отровни за околната среда хахаха Абе българите сме си мръкнащ народ и това си е! Независимо кой какво прави, все ще сме недоволни. Вие телевизия не сте ли гледали?!?! Като завали повечко сняг, нвсякъде стават задръствания и катастрофи.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A v Ctara Zagora e 12 gradusa,utre ste e 13.Vijte prognozite,v dyasno na monitora.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайдееее! Пак се почна! Задните части герберски пак лъснаха и то от 10 снежинки!
29
3
 
10
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 12 години
Тиквата нали ловеше снежинките у въздуха бре, що стана? Явно пак е будувал с гаджето си Цецко и са мъдрели излизане от кризата, а снежния ад ги изненада на заранта?
28
16
 
2
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Да наредят легнали по пътя всички пенсионери и да ги мачкат с снегорините дето ощетяват държавата , дето заемат аботни места и дето мислят по комунистически.
27
2
 
8
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Ринем яко!