Безработица принудила Свилен да отиде в Афганистан

Февруари щял да си идва, за да се види със семейството си
21 яну 2012 15:06,
247
Безработица принудила Свилен да отиде в Афганистан
Убитият български сержант. Снимка: THEATRUM BELLI

Загиналият при вчерашната атака срещу френските войници в Афганистан българин е от разградското село Раковски, потвърди кметът на селото Стефан Цонев.

Баща му е пенсионер и живее в Раковски, а майка му от няколко месеца работи в Турция.

Съпругата на загиналия Хинка Симеонова също живее в Разград, а синът им Мелвин е на три години.

Кметът обясни, че Свилен Симеонов е с българско гражданство. По думите му безработицата е причина мъжът да замине във френския легион.

"Понеже няма работа, младите от селото заминават да търсят препитание в чужбина. Селото е от 2 500 жители, а половината ги няма", коментира той.

Още по темата
Кметът обясни, че през ноември 2000 година Симеонов си е сменил името от турско на българско. Рожденото му име е било Танер Мехмедов Узунов.

Цонев описа семейството на загиналия като много добро и сплотено. Според него, че в все още не се знае кога ще бъде транспортирано в родината тялото на убития българин.

За последно Свилен е разговарял със съпругата си в четвъртък вечерта, разказа зет му Реджеб Алиосманов. Видели се по скайпа.

Той обяснил, че след два дни се прибират в Марсилия, а на 2 февруари ще се видят в България.

"Отначало не разбрахме дали е сред ранените или е убит, но впоследствие се установи, че е сред загиналите", заяви той.

Свилен планирал през февруари да се върне завинаги във Франция, където щял вече да обучава войници, без сам да ходи на мисии. Семейството имало намерение да си купи къща в Марсилия.

По думите на Реджеб, родителите и съпругата на Симеонов получили покана да заминат в Марсилия за военното поклонение, което щяло да се проведе в понеделник.

Селото е покрусено от новината, че техен съселянин е сред убитите френски войници в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
2
 
2
 
! Отговори
pachangel преди 12 години
Жалко за момчето но не ми е ясно когато някой е решил да се самоубива и поеме хазартен риск това от кога се брои за героизъм.Тия хора където ги убиват и пикаят върху тях не са ли хора,те нямат ли близки.Колко скръб тия "миротворци" са нанесли на този горд народ,това няма ли да тежи на съвестта на тези провъзгласени от империализма герои.
191
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да почива в мир ,човека!
190
8
 
10
 
! Отговори
ДО 242 преди 12 години
Ти наистина си по-*** и от Бойко !Срам нямаш , маскара такава !
189
28
 
13
 
! Отговори
Гъз глава затрива преди 12 години
Ако си беше стоял у нас да си бачка за 400 500 лв, сега щеше да си е жив и здрав, нали?Той обаче решил да печели бързо и по много, като УБИВА ХОРА ЗА ПАРИ и ...
188
3
 
9
 
! Отговори
гурбетчия до 232 преди 12 години
Извинявай за закъснелият отговор ,сега прочетох кво си писал ! Ами не всеки може да отиде в дадена страна и да каже аз искам да стана легионер ! Първо трябва в собствената си страна да имаш някакъв военен опит , а в Бг. да си военен с турско име е доста трудно ,просто няма да те приемат като военен с турско име в Бг. ,това имах впредвид !
187
4
 
12
 
! Отговори
бивш легионер преди 12 години
10 години служба във Френския Чуждестранен Легион не са малко ,там има хора от повече от 160 националности и няма разделение по вяра ,професия ,образование....Според моралния кодекс на легионера ранен не се оставя на бойното поле.След 60 -те години на 20 век има строг подбор на легионерите,не се допускат преследвани от Интерпол лица...
186
5
 
17
 
! Отговори
бивш легионер преди 12 години
Почивай в мир ,братле..."Legio patria nostra!"
185
4
 
8
 
! Отговори
справедливо преди 12 години
.....но той е отишал за пари .........това е безизходица.........а повечето гръмко съобщават ,че отиват заради тръпката .......това вече е садистично.......
184
5
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и аз съм безработен, но никога няма да отида да убивам други хора за пари. това е
183
5
 
22
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Да го приеме всевишният,това е мъж и войн(двете думи са синоними).Достоен човек,моите уважения и моите съболезнования към близките му.
182
0
 
20
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Лека му пръст на момчето a за всички останали които изкат да станат "ПУШЕЧНО МЕСО" за тях поздрав с песента "Soldier of Fortune" на Dee Purple!!!
181
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
съжалявах го,до като и аз мислех,че е там заради безработицата у нас,но братовчед му каза по ТВ,че от малък е мечтаел да отиде в чуждестранния легион. е,щом е мечтаел да убива си е знаел,че все някога ще бъде убит.
180
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не разбрах, ***, турското име защо пречи да ходиш на мисии с Френския легион? Французите не търпят турци или как?
179
3
 
16
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Бог да го прости ! Винаги съм твърдял , че причините за всичко са икономически , по точно бедноста. Поклон , че е загинал ,като войник, но не оправдавам това да вървиш независимо за колко пари да убиваш и да защитаваш интересите на чужда страна. Воинът е воин тогава когато загине само и единствено за страната си !
178
11
 
10
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Кой знае как се е хвалел рахметлията /покойният/ в хоримака на селото когато се е връщал от мисии : еди какъв си талибан дето се бори срещу чуждите нашественици го гръмнах забелязвайки го до лагера , и т.н. ! На турски има една песен ,казва се /не си играй с огъня / : АТЕШЛЕ ОЙНЯМА ,АТЕШЛЕ ОЙНЯМА ,СОНУНДА ЕЛЛЕРИН ГЬОЗЛЕРИН ЯНАДЖАК !!!!
177
15
 
17
 
! Отговори
гурбетчия до 225 преди 12 години
Що си е сменил името ли ?! Ами ако беше останал с турско име ,знаеш ли кога щеше да работи като военен и да ходи на мисии в чужбина ? На куково лято ! И пак казвам ,не заслужава съболезнования щом е отишъл да убива за пари !
176
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички *** си приличат по едно - че са(сме) много силни във форум.
175
11
 
19
 
! Отговори
от далече преди 12 години
Не го съжалявам. Това е наемник, не войник. И то наемник на чужда държава. Ако носеше българското знаме на рамото си можеше и да го съжаля.
174
4
 
13
 
! Отговори
чико преди 12 години
що ли тоя хубавец си е сменил името а ?
173
17
 
22
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Това да му е за урок и втори път да не става наемен убиец! Да беше загинал, защищавайки родината си, два паметника да му се издигнат! Но не ми хвалете хора, решили да убиват други хора за няколко сребърника!