Безработица принудила Свилен да отиде в Афганистан

Февруари щял да си идва, за да се види със семейството си
21 яну 2012 15:06,
247
Безработица принудила Свилен да отиде в Афганистан
Убитият български сержант. Снимка: THEATRUM BELLI

Загиналият при вчерашната атака срещу френските войници в Афганистан българин е от разградското село Раковски, потвърди кметът на селото Стефан Цонев.

Баща му е пенсионер и живее в Раковски, а майка му от няколко месеца работи в Турция.

Съпругата на загиналия Хинка Симеонова също живее в Разград, а синът им Мелвин е на три години.

Кметът обясни, че Свилен Симеонов е с българско гражданство. По думите му безработицата е причина мъжът да замине във френския легион.

"Понеже няма работа, младите от селото заминават да търсят препитание в чужбина. Селото е от 2 500 жители, а половината ги няма", коментира той.

Още по темата
Кметът обясни, че през ноември 2000 година Симеонов си е сменил името от турско на българско. Рожденото му име е било Танер Мехмедов Узунов.

Цонев описа семейството на загиналия като много добро и сплотено. Според него, че в все още не се знае кога ще бъде транспортирано в родината тялото на убития българин.

За последно Свилен е разговарял със съпругата си в четвъртък вечерта, разказа зет му Реджеб Алиосманов. Видели се по скайпа.

Той обяснил, че след два дни се прибират в Марсилия, а на 2 февруари ще се видят в България.

"Отначало не разбрахме дали е сред ранените или е убит, но впоследствие се установи, че е сред загиналите", заяви той.

Свилен планирал през февруари да се върне завинаги във Франция, където щял вече да обучава войници, без сам да ходи на мисии. Семейството имало намерение да си купи къща в Марсилия.

По думите на Реджеб, родителите и съпругата на Симеонов получили покана да заминат в Марсилия за военното поклонение, което щяло да се проведе в понеделник.

Селото е покрусено от новината, че техен съселянин е сред убитите френски войници в Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако може и аз да се намеся в спора ви , по онова време и в Турция и в Гърция управляват военни хунти , а на всичкото отгоре попа дето управляваше в Кипър се заиграваше със СССР и се пишеше голям приятел с тях , затова НАТО си направи пас и остави турците да свършат мръсната работа, това е.
91
0
 
6
 
! Отговори
124 преди 12 години
Пак не ми отговаряш на въпроса-кой навлезе в северните територии на Кипър. Не ти е удобно или не знаеш. Здраве да е . Учи се, ще сполучиш в живота.Чети книги. Война и сс работа са хубави само на кино.
90
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пушка си имам и вкъщи, а Кипър не е гръцка територия от 5-600 години. Кипър е съвсем отделна държава, която не членува в НАТО. Единствената военна заплаха за Европа в момента идва от Русия, затова трябва да има европейска армия.
89
0
 
2
 
! Отговори
До 119 преди 12 години
Ти в кой клас си? Щом не знаеш за какво става въпрос, ходи да четеш уроците си.
88
0
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 12 години
Абе ти си бил много войствен от дивана. Пушка хващал ли си? А какво ще кажеш за Кипър. Кой влезе в гръцка територия?
87
3
 
3
 
! Отговори
пачки преди 12 години
Така е ....който търси намира....
86
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
116, позоваването на Кипър говори само, че твоята глава е празна. Какво общо има Кипър?
85
3
 
5
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
Явно трябва да сменяш хапчетата. Жалко за младежа. Името няма значение.Всички сме хора.
84
4
 
8
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
хората,които се набират са предимно рецивидисти или такива с проблеми и затова брат ми не беше одобрен от тях.------------- Хахаха :)) Барт ти е просто един лузър, който вместо да си мълчи, че не е издържал подготвителния лагер, плюе срещу легиона...
83
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ех съдба ...немотията принуди българи ,турци и всякакви етноси живеещи в България да търсят препитание за семействата си в цял свят..ето че и там имало наш сънародник..жалко съдба...малко му оставало но..мир на праха му
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100 хиляди евро, ама ако има застраховка живот и тя е за територията на Афганистан. Едва ли има застраховател, който да изплаща такива застраховки заради високия риск в Афганистан. Най-много да вземе до 10 хиляди евро и то от френската държава, което е надницата му за една година и ако беше жив щеше да печели три пъти повече. 10 хиляди евро си е мизерна сума и за 2-3 години се стопява. Това е мизерната цена да лееш кръвта си за Франция.
81
2
 
6
 
! Отговори
Епикур преди 12 години
докара мизерията в БГ!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 103 - абе, като е такава "далавера", 'що ти не идеш там, а?
79
5
 
9
 
! Отговори
a преди 12 години
В България има много мизерия, но нормалните хора си търсят в чужбина съзидална работа, а не отиват да убиват в далечни земи за нечий имперски интереси. Който нож вади, от нож умира. Алчен еничарин.
78
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднъж завинаги си запишете, че нито Турция, нито Франция може да нахлуе в България, защото сме съюзници В НАТО. В България може да нахлуят само руснаците и за това трябва да се готвим, за война с Русия.
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
101,като си прочел два реда накръст, да не си мислиш, че ти е светнало? Искаш ли да се обзаложим, че испанците не са били наемници,а действат по стар договор, подписан доста векове преди събитията? И са толкова испанци, колкото са англичани шотландците, ама това е друг въпрос. Аман от всезнайковци!!!
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 98 помогнала е много и природата и късмета , не знам дали си бил във двореца Шьонбрун , над него е бил лагера на султана и цяла Виена е била пред него , но не е успял ,а това е било много важно за Европа защото след падането на Константинопол всички са били уплашени до къде ще стигнат османлиите , това е знакова победа.
75
2
 
16
 
! Отговори
imennik преди 12 години
Не разбирам какъв е проблема с името на човека? На мен лично и двете имена ми се виждат много хубави. Чудя се за 3 неща (към всички коментиращи):1)Никой ли не ви казвал, че не се говори лошо за мъртвите? 2)Колко от вас са имали/биха имали толквова смелост, колкото е имал този мъж, че имате за него само критика? 3)Какво ви бърка по каква причина си е сменил името? Дано почива в мир! Съболезнования на семействто му!
74
7
 
6
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
Какво следва след това?...На жена му ще изплатят стабилна сума над 100 000 евра от застраховка. Ще я направят френска гражданка,а може би и детето.Ще получава полагащата се му пенсия докато е жива. Както се казва-пей сърце...Да му мислят бачкаторите в BG дето бъхтат на БИЗНЕСА ( дечицата и внуците на отговорните другари от десето и цекато) за жълти стинки...
73
2
 
8
 
! Отговори
lusi vasileva преди 12 години
Когато става въпрос за подобни инциденти винаги има и българска следа.Българи загинаха при атентатите в Мадрид,в Москва,в Ирак.Това доказва ,че сме част от света и изповядваме общочовешки ценности.Жалко,че синът на Тахир няма да познава баща си,но пък има пълно основание да се гордее с него.Вечна му памет !