В Кюстендил учат ромите как да са добри родители

Общината отваря специално училище за възрастни
Обновена: 23 яну 2012 12:21 | 23 яну 2012 12:21, Красимир Ангелов
34
В Кюстендил учат ромите как да са добри родители
Кметът Петър Паунов. Снимка: Булфото

Община Кюстендил ще създаде училище за родители в ромския квартал "Изток", съобщи кметът на града Петър Паунов.

Училището за възрастни ще се помещава в сградата на съществуващото сега основно училище в ромския квартал.

Идеята е в учебното заведение жителите на квартала да се учат на това как да бъдат добри родители, посочи Паунов.

Кюстендилският кмет заяви, че това не променя намеренията на общината за преместване на училището и детската градина от кв. "Изток" в по-централна част на града.

По повод преместването на училището и детската градина от ромския квартал, общината в Кюстендил организира днес кръгла маса, посветена на образованието.

Основни акценти в нея ще бъдат сигурността на децата и държавният план-прием за учебната 2012/2013 година, допълни Паунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: кюстендилПетър Паунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
След като никакви закони не важат за *** и правят безнаказано каквото си искат, не е чудно че и педофилията при тях е ненаказуема. Значи подкупния и послушен електорат е със статут "недосегаеми". И наливането на пари в кацата без дъно продължава за наша сметка.
27
0
 
2
 
! Отговори
Ако има положителен преди 12 години
ефект,от сърце ще поздравя организаторите на тези курсове.Подозирам,че това е някаква европейска програма,за реализирането на която се изливат част от финансовите средства, внасяни редовно в еврофондовете от държавите-членки на Европейския съюз - тоест, и ние,както и останалите европейски данъкоплатци плащаме за това ограмотяване на хора,които вече са създали свое поколение.Ако има добър ефект - добре, ако няма - просто някой ще получи парите ни под формата на хонорар за лекции,четени на вятъра
26
0
 
5
 
! Отговори
даскал преди 12 години
В това школо по-добре ще е да научат *** да работят,а не да се издържат на социални помощи!Щото 20годишни родители вече имат по три/четири чавета.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То български журналисти няма!И *** викат на себе си на *** "роми".А на Българите казват подигравателното "дас".Докато "***" не е подигравка.Те руснаците казват "цыган" - и те ли се подиграват?Турците казват "cingene" (чингене).Така че явно, че в цял свят си има езикови особенности.На български е "***".Няма сега да говорим на *** я.Официалният език в България е българският.Така че ще помоля журналистите да пишат на български.И да престанат с това роми, което е на ***.Те ако са ***, ние не сме!
24
0
 
2
 
! Отговори
ще стане --обратното преди 12 години
***,ще научат българите на ----***!
23
0
 
7
 
! Отговори
Антициг преди 12 години
Вече казах как стават работите - газ, ***, куршум в тила и шест фута под земята. Дайте ми власт и за една седмица ще изтрия *** от лицето на земята. След това да ме съдят в Хага -не ми пука. Важното е, че ще съм отървал България от тази гнусна ***....
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е как за възрастни - те на 15 стават родители, а на 30 вече стават баби и дядовци.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
parite za *** sa evropeiski
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе да им спрат помощите и те сами ще спрат да прават деца!!!!!
19
0
 
8
 
! Отговори
Дам преди 12 години
Единственното ,което ме интересува е кой плаща????Не ми харесва отчитане на дейност на наш гръб!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо да се научат да ползват презервативи...
17
0
 
4
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Пак по разни програми, пак ще отпущат пари, но не за ромите, а за разни такива които уж се грижат за тях. В бюрото по труда какво павят, там също организират разни курсове за безработните, но колко от тези безработни са настанени на работа, но парите по програмата лесно ги усвояват. И после колко пари са похарчени, да но само похарчени или усвоени от някой, кой им прави ревизия на токива пари които се отпущат.
16
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Най-добри родители ще са ако не раждат.
15
0
 
9
 
! Отговори
краси преди 12 години
Може ли да внесете парите по програмата на сметката на пенсионерите.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
jiva krajba na pari eto tova e u4eneto na romite da sa po dobri roditeli.nau4ete gi kak da vlezat v gazova kamera da stana na sapun eto tova e dobro mislene ne samo DA NI KRADAT UBIVAT I DA NE PLASHTAT DANACI
13
0
 
8
 
! Отговори
ева преди 12 години
Е, на това му казвам усвояване на средства. То е ясно, че резултат няма да има, защо харчат пари на вятъра?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Causa perduta! Или с две думи, губят си времето. В *** кратунина *** и Айше нищо не влиза, пък не им и трябва. Гледат го не гледат получаватси помощите и това е.
11
0
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ГЕРБ В наше село има кръчма, която не е фалирала още от времето на Василий *** От тогава, та до сега, кръчмата има само едно правило:- УВАЖЕНИЕ, ВСЕКИМУ ВЕРЕСИЯ, НИКОМУ, а Пешо простия е дописал (ДОРИ НА РИМЛЯНИН)ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РИМЛЯНИТЕ В ОБЩЕСТВОТО Е НЕОБХОДИМО РЕГЛАМЕНТИРАНО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО В ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, НАКРАТКО КАЗАНО АВТЕНТИЧНА ДЕМОКРАЦИЯПри днешната 97% бедност е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО:1. "СЕМЕЙНО подпомагане за отглеждане на дете", да се плаща само на ПЪЛНОЛЕТНИ РОДИТЕЛИ в размер - 80% от работната заплата (за безработните от МРЗ)..., за първите три деца и САМО ДО НАВЪРШВАНЕ НА ТРИ ГОДИНИ от най-малкото - ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА!2. На родителите на деца от четири до седем години, трябва да се плащат "Средства за социална интеграция" по 1/3 от минималната пенсия ЗА ВСЯКО дете, НО САМО КОГАТО посещаващи детски ясли и градини. Пари "на ръка" да се плащат - само при доказана невъзможност децата да ги посещават. - ТОВА Е ИНТЕГРАЦИОННА ПОЛИТИКА!!3. От седем години, до завършване на средно образование (безплатно по Конституция), на родителите на всяко дете, да плащаме само "Средства за образоване" по 2/3 от минималната пенсия, НО САМО КОГАТО децата посещават училище...! - ТОВА Е ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА!!!4. ВСИЧКИ социални помощи СУМАРНО, да са под минималната пенсия от 136 лева, която се получава за честно положен дългогодишен труд! Особено важно е Основанието за "Отказ от социална помощ". То следва да е безкомпромисно при "Отказ от заемане на предложено работно място отговарящо на ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ЦЕНЗ ИЛИ ПРОФЕСИЯ!!!- ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ!5. Всички общини Трябва да регистрират НЕЗАБАВНО фирми за "Облагородяване на общината", където с полагането на нискотехнологичен труд, необразованите и без професия безработни граждани, да си изкарват прехраната...!!!- ТОВА Е ПОЛИТИКА НА ЗАЕТОСТ!6. Неграмотен се ограмотява за 6 месеца. При отказ без помощи и на трудовата борса...- За 3 месеца се взема професия... При отказ без помощи и на трудовата борса...- Имащия квалификация, но отказал работа отговаряща на квалификацията му - на трудовата борса... и на Жизнен минимум, от 65 до 135 лева..., защото 65лв. е гарантирания от държавата минимум, а 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!7. За нерегистриран на борсата никакви помощи...!!! - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕН РЕД !!!Ето това е комплексна, образователна и демократична социална ПОЛИТИКА....!!!Уорлик, натисни - Бойко, Дянков и Плевнелиев - ПРОСТО е да се направи, но само с ПОБОИЩА НАД ТИЙНЕДЖЪРИ не става, трябва и АКЪЛ, ама то не е картоф да го насадиш
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига сме ги интрегрирали,време е да ги интернираме!!!
9
1
 
18
 
! Отговори
Програма преди 12 години
Урок 1 - Как да правим чавета за просия, проституция и помощи от държавата. Урок 2 - Как да ремонтираме *** с крака на масата без да я повредим напълно... масата.Урок 3 - Как да крадем от българите и да дадем подкуп. Урок 4 - Как да гласуваме правилно за новата Партия Майка за да ни оставят да си правим каквото си искаме. ... и т.н.