23-годишна варненка почина след операция на сливиците

Според експертизата причината за смъртта е кръвозагуба
30 яну 2012 18:30,
146
23-годишна варненка почина след операция на сливиците
Снимка: архив, Булфото

23-годишна жена е починала след операция на сливици в частна варненска клиника, съобщиха от полицията.

Според резултатите от назначената тройна съдебно-медицинска експертиза причината за смъртта е кръвозагуба.

Пациентката е постъпила на 26 януари в „Клиник Сити” за планова операция. На следващия ден след интервенцията младата жена е починала.

Варненската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт поради "незнание или немарливо изпълнение на занятие"  за смъртта на 23-годишната жена.

Още по темата
 До момента са разпитани медицинските лица, които са участвали в операцията.

В  същата клиника преди малко повече от 2 години отново при операция на сливици почина 6-годишният Марин Георгиев от Белослав. 

Детето страдаше от мускулна дистрофия. Смъртта му настъпи, когато медиците му поставяха упойката. При интубирането сърцето му спряло.

 Според резултата от аутопсията момченцето починало от остра сърдечносъдова недостатъчност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: операция сливици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
12
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
В четвъртък момичето постъпило за планова операция на сливиците в частна клиника Клиник Сити, която се намира на улица Брегалница във Варна. Шеф на здравното заведение е Венелина Милева, а операцията извършил д-р Димитър Габровски. При операция на сливиците в последните години практикуват операция с пълна упойка - това не е препоръчително, и ако някой приема тази операция за лека, то кръвоизливите са много вероятни, особено при пълната упойка.Най-добрият за мен лекар е д-р Чамурлийски,който оперира сина ми на възраст23 години и беше с много атрофирали сливици следствие от множество прекарани гнойни ангини. Доверих се само на този лекар, който не ми препоръча пълната упойка всичко мина много добре, но и грижите на лекаря бяха на ниво беше на наше разположение 24/24 часа на денонощието.А лекаря, който е оперирал момичето, е един от трудно достъпните, поради огромното самочуствие, което има...Жалко за момичето лекаря ще си намери оправдание...
99
3
 
7
 
! Отговори
мед.сестра преди 12 години
Сливиците са много важна част от имунната система.Трябва винаги да се иска второ мнение от специалист. Моите сливици не ги оперирах -единия лекар каза че трябва да се оперират а другия не.
98
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАЩО НЕ ПИШЕ ИМЕТО НА ДОКТОРА -ИЗВЕСТНИЯ ГАБРОВСКИ?И ЗА ТАКСИТЕ МУ, ЗА ТОВА ЧЕ РАБОТИ В 3 ДЪРЖАВНИ И 3 ЧАСТНИ КАБИНЕТИ/БОЛНИЦИ.РАБОТИ ПО 1,5 ЧАСА НА ДЕН НА МЯСТО - Е КАК ДА ИМА ПОГЛЕД НАД ПАЦИЕНТИТЕ - ВЗЕМА ПАРИТЕ, РЕЖЕ И ЗАМИНАВА. ПОСЛЕ....КОЙТО ОЦЕЛЕЕЕ.БАХ.И ДЪРЖАВАТА. АМАН ОТ ЛОБИТА И СПОНСОРИ.
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес.бг - защо не написахте за 3- годишното й дете, което остава сираче ???????????????????????
96
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като знам какъв е бащата на момичето..... доктора ще изчезне безследно скоро. Хитро е.
95
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Престъпници! Тоя "Доктор" е бързал да прибере паричките на момичето за операцията. Требвало, нетребвало операция, той оперира! Реже! Жив касапин! Ако близък на убитото момиче, не мога да го мисля тоя НЕКАДЪРНИК!!! Жив нема да остане!
94
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
за кои път ще чета за такива нелепи и безумни случаи ,както пишт по долу от коментаторите никога не правете операция нас сливици ,лекуваите ги по всякъкви медтоди но не ги махаите .това са ангелчетата на господа които го държат да не потъне навътре . а тези алчни доктори не ги слушаите мили хора маики и бащи.жалко много жалко за тези невинни души.
93
3
 
4
 
! Отговори
до безумие преди 12 години
ти Ц нямаш ли на клавиатурата?операСия ?!?!инжекСия ?!?!?
92
4
 
8
 
! Отговори
не разбирам ?? преди 12 години
Никаде в света вече не вадят сливици . Що за *** са тези български доктори. Искайте инжексия която прекъсва функциите (умъртвява) сливицата и не давайте да ви слагат упойки и да ви режат за нещо което има по-добро решение. Не разбирам защо здравното министерство не забрани ваденето насливици тогава бе кампанията от сливици докторите ще печелят по-малко но няма да умират здрави хора така нелепо
91
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четох преди малко коментарите за Новия образователен закон.Защо учителите са по-оплювани от лекарите? Защо искате всяка година проверка на способностите за учителите, а на лекарите НЕ....
90
3
 
4
 
! Отговори
никак не боли преди 12 години
Бас дуржа че не са издали касова бележка за манипулацията и са взели само пари на ръка? Както обиконвено след преглед в държавната болница са казали на пациента- елате в частната ми клиника за да "ви видим"!Това показва още един път колко лекарското съсловие във Варна е пропаднало морално особено от Св Ана.
89
3
 
21
 
! Отговори
EEEE преди 12 години
ДА ПОПИТАМЕ РОДИТЕЛИТЕ НА ПОЧИНАЛАТА КОЛКО ПАРИ СА ПЛАТИЛИ ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНИ ПРЕГЛЕДИ ПРИ Д-Р гАБРОВСКИ И В КЛИНИКАТА ЗА ОПЕРАЦИЯТА И КАКЪВ ДОКУМЕНТ СА ПОЛУЧИЛИ ЗА ПЛАТЕНИТЕ СУМИ-АЛО Г-Н ДЯНКОВ -НЕ ДА МИСЛИТЕ КАК ДА СЛАГАТЕ КАСОВИ АПАРАТИ НА КАФЕ МАШИНИТЕ ЗА 0,50 ЛВ А СВЪРЖЕТЕ КАСОВИТЕ АПАРАТИ НА ЛЕКАРИТЕ С НАП-ИЛИ МНОГО ДЕПУТАТСКИ ИНТЕРЕСИ ЩЕ ЗАСЕГНЕТЕ-ЕДИН ПРЕГЛЕД Е 30 ЛВ ,А ОПЕРАЦИЯТА НАД 300ЛВ ,БЕЗ РАЗХОДНИ ДОКУМЕНТИ,ОСИГУРОВКИ И ПРОЧИЕ
88
7
 
29
 
! Отговори
БЕЗУМИЕ ! преди 12 години
Кой днес вади сливици ?!!Живея в Израел. Повече от 30 години тук сливици не се вадят. Поставя се инжексия която прекъсва функцията на сливицата и с това се свършват проблемите около нея. Имам чувството че ваденето на сливици все още е на мода само в България. Тези медици са за бесилка ! Операсията на сливици е много по-рискована и скъпаМръднете поне половин крачка напред ! Не е ли жалко деца и млади хора да умират от изостаналост и простотия ?Живота стои над всичко ! Жалко за момичето !
87
4
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 12 години
В дъното на всяко нещастие стоят парите.Явно жената не е дала достатъчно.
86
7
 
15
 
! Отговори
Жо до № 106 Комунист преди 12 години
През 1967 година почина внезапно футболиста от Националния отбор и капитан на "Славия" Александър Василев /Чоко/. Причина за смъртта е емболия, ден след операция от сливици.Комунистическото здравеопазване не успя да го спаси. Лекарски грешки имало винаги. Ако тази трагедия с 23- годишната жена от Варна се беше случила по комунистическо време, бъди сигурен, че случая щеше да бъде потулен и никой нямаше да разбере за нея, нито един вестник нямаше да напише и думичка.
85
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доктори! Едно време добре ги пращаха по разпределение 5 години из страната, така станваха лекари, но и моралът, и лекардсата етика бяха други!Сега току-що завършило(кой знае как) станало личен лекар, чуди се как да ти вземе потребителската такса и да те отпрати, че и гледа кардиограмата с умно изражение , като я държи наопаки!
84
3
 
5
 
! Отговори
воевода преди 12 години
е пак ли лекарска грешка докога така или е по важно да си правим магистралите и да не си вижда ме проблемите да ти и ......държавата
83
2
 
7
 
! Отговори
..... преди 12 години
Докато народът не вземе законодателната,съдебната и изпънителната власт в свои ръце,така ще е.
82
3
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
dokato ne bivat izbiti nqkolko lekarq opraviq nema ,otiva6 v bolnicata s gloka praska6 mu 4erepa i mu kazva6 sorry i si tragva6
81
5
 
5
 
! Отговори
народна поговорка преди 12 години
Един доктор става специалист като напълни 2 декара гробище