23-годишна варненка почина след операция на сливиците

Според експертизата причината за смъртта е кръвозагуба
30 яну 2012 18:30,
146
23-годишна варненка почина след операция на сливиците
Снимка: архив, Булфото

23-годишна жена е починала след операция на сливици в частна варненска клиника, съобщиха от полицията.

Според резултатите от назначената тройна съдебно-медицинска експертиза причината за смъртта е кръвозагуба.

Пациентката е постъпила на 26 януари в „Клиник Сити” за планова операция. На следващия ден след интервенцията младата жена е починала.

Варненската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство за причиняване на смърт поради "незнание или немарливо изпълнение на занятие"  за смъртта на 23-годишната жена.

Още по темата
 До момента са разпитани медицинските лица, които са участвали в операцията.

В  същата клиника преди малко повече от 2 години отново при операция на сливици почина 6-годишният Марин Георгиев от Белослав. 

Детето страдаше от мускулна дистрофия. Смъртта му настъпи, когато медиците му поставяха упойката. При интубирането сърцето му спряло.

 Според резултата от аутопсията момченцето починало от остра сърдечносъдова недостатъчност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: операция сливици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
:( преди 12 години
Защо след като на другия ден не е имало нищо притеснително, не е имало видим кръвоизлив са назначени кръвоспиращи и решават да я преведат в ОБ? Значи е имало нещо, нали? Защо някой не е догледал - за да не пропусне 50-100 лв. от следващия пациент, нали? Доктора е назначил операцията, лично е препоръчал да е в частната клиника, защото техниката била по-добра. Момичето му се е доверило като на свои доктор, така, както правим всички. Почивай в мир, Дари! Дано виновниците си получат заслуженото!!!
119
1
 
3
 
! Отговори
R.I.P. преди 12 години
Нека виновните получат своето наказание. Но искам да припомня стария принцип, отлично прилаган от Т. Живков - вдъхновителя на един премиер - РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ. ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА беше най-големият враг на социализма и на работническата класа! Забравихте ли? Или не сте яли тояги преди 20 години? Така се родиха мутрите - бизнесмени, а интелигентните хора са изтикани в ъгъла или са имигрирали.
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100% съм сигурен, че виновен в случая е пациента... както винаги досега.
117
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що никой не споменава за Дим Дуков?
116
1
 
4
 
! Отговори
h!lda преди 12 години
Мен също ме е оперирал от сливици доктор Габровски и винаги съм смятала, че е светило в тази област. Не знам какво се е случило и кой носи вината, факт е, че в нашата и без друго изстрадала, бедна страна смъртните случаи от немърливост и некомпетентност на лекарите станаха практика. Починалото момиче, наистина има детенце, което остава сираче, защото някой не си е свършил удачно работата.
115
1
 
4
 
! Отговори
Доктори преди 12 години
Еми то ккво е наред в България, та докторите да са ок? Освен това при изваждане на сливици няколко дена е задължително да се спазва строф режим, за да не се отвори раната.
114
2
 
8
 
! Отговори
kukuf преди 12 години
На края на урока за всяко заболяване има абзац:усложнения.Случващи се въпреки всичко.С проценти,степен на тежест и т.н.Елементерни операции били тонзилектомията,апендецитектомията,секциото?Точно добрите ежедневни резултати са ви дали грешната представа,че са рутинни и лесни.ВСЯКА оперативна интервенция е потенциално рискова.Рядко се стига до смърт,затова е шок за всички,най-вече за близките и лекаря.Ако е омаловажавал рисковете е друг въпрос,ама ако честно преди това е запознал всички с риска...
113
1
 
16
 
! Отговори
Варненка преди 12 години
Името на доктора е Габровски.Тоя същия извади сливиците на детето ми преди време в докато работеше в окръжна и въпреки че беше "по здравната каса" не пусна детето в операционната преди да си прибере паричките 200 лева отделно от парите които офичиално платих за 'избор на екип' в касата на болницаталЖалко за загиналото момиче!Дано Господ накаже алчния и некадърен прехвален "специалист".
112
3
 
12
 
! Отговори
Резач с резачката преди 12 години
Сега трябва на тоя некадърен,алчен,безотговорен и корумпиран лекар да му резнат и на него "сливиците" само че ония,долните...С лозарска ножица или ножица за стригане на овце!Погубен е един млад и неосъществен живот-едно момиче на 23 години...Смърт за извергите в бели престилки!
111
1
 
3
 
! Отговори
До Мондо преди 12 години
Разбира се че много важен правописа!!!!!!!!!! Особено ако ти пишат рецепта!!!!!!!!
110
1
 
5
 
! Отговори
До Мондо преди 12 години
Мда, като знам какъв инженер съм ме е страх да отида на лекар......
109
2
 
3
 
! Отговори
mondo преди 12 години
Хакай минуси, ***! Правописа е по важен от факта, че кадърните хирурзи във Варна се броят на двата пръста на левия ми крак!
108
2
 
1
 
! Отговори
Aleks преди 12 години
EH be doktore ko naprai be doktore
107
5
 
1
 
! Отговори
mindo преди 12 години
НОГО оубичам филолозите *** да ми правят забележка как поуиша. За poslednite 20 година сум написал на боулгарски 50 мнения из форумите и тва ми е сицкото писане на балгарски. Некои пат не улучвам и копчето на лаптопа с големите пръсти кат самн пил. Фацк ю филоложе(филоложке) насТран/а до ушите!
106
1
 
10
 
! Отговори
предложение преди 12 години
Трябва да има регистър на всички български лекари качен на интернет сайт и в него по име да можем ние пациентите да се информираме какво образование е завършил съответния лекар, къде, колко стаж има, къде и дали има смъртни случаи след негови операции. Защото ако има такъв регистър, такива лекари като този, няма да може да заблуждава бъдещите си пациенти след време, че е върха на сладоледа. Една бърза справка в регистъра преди операция освен това ще дава допълнителна увереност на пациентите.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тази болница (до нас е) *** като мухи, но още има балами да ходят в частната клиника. Въпреки, че като видят, че пациентът се влошава моментално го прехвърлят в държавната болница. Имат вече няколко умрели, все така от дреболии, само за 2-3 г.
104
1
 
16
 
! Отговори
Лесно лечение преди 12 години
Лекарската мафия в БГ буквално се *** в преносният смисъл на думата!Колко хора само затриха през годините от НЕКАДЪРНОСТ и БЕЗХАБЕРИЕ-то не бяха затрити родилки,деца,мъже...!То не беше чудо!Лечението на проблема е много лесно:един от тия гадове в бели престилки на дръвника,идва палача с недобре наточена брадва и му реже чутурата като в средните векове!Две-три такива екзекуции предавани публично по всички радио- и TV-канали и проблемът е решен!Вервайте ми...
103
1
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Бог да прости!
102
1
 
8
 
! Отговори
raytchev преди 12 години
До 117 : Тук голяма глупост каза - през соца здравеопазването не само че беше безплатно,но и на много добро ниво.Сега не само половината българи нямат възможност да се лекуват,ами и често стават жертва на напълно некомпетентните и корумпирани лекари навъдили се след 1989 от ниското ниво на обучение .
101
3
 
4
 
! Отговори
ринго преди 12 години
като дете на 4 години ми извадиха сливиците и досега си спомням всичко едва не съм умрял от кръвозагуба и понеже изцапах с кръв чаршафа една дебела лелка ме наби .Няма ли край престъпната небрежност на тия доктори касапи бе време е да се пръсне черепа на някой от тях за назидание и то публично да умрат от страх другите некадърници и да си отворят очите а не джобовете .Гадни касапи и овче стадо на заколение за жалост това сме ние българите .Другаде за това кръв се лее само тука не