Четири значими язовира в страната преливат

В Кърджалийско е обявено бедствено положение
Обновена: 6 фев 2012 15:10 | 6 фев 2012 15:10,
89
Четири значими язовира в страната преливат
Снимка: Impact Press Group

Преливат четири значими язовира в страната, съобщиха от МВР.

Това са язовир Боровица, община Черноочене, област Кърджали; язовир Ясна поляна, област Бургас; язовир Йовковци, област Велико Търново и язовир Ивайловград, област Кърджали.

Бързо се покачва нивото на язовир Тракиец, област Хасково, като оттокът е в района на бедствието - река Харманлийска.

В област Кърджали преливат 11 микроязовира. Областният управител Иванка Таушанова обяви бедствено положение заради големите количества валежи през последното денонощие,  високите нива на реките Върбица и Крумовица, разрушените пътища и наводнени жилищни и обществени сгради.  

Язовир "Студен кладенец" е на предела и ако до два часа дъждовете не спрат, има опасност той да прелее, заяви областният управител Иванка Таушанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: язовирибедствие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сагласен съм с 61 АРДА е много опасна река както и язовир КЪРДЖАЛИ
58
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На населението май не му трябват магистрали, а да се погрижат за съществуващото и когато всичко е наред, тогава да се мисли за такива неща.
57
2
 
20
 
! Отговори
huh преди 12 години
Преди там се е образувал естествен водоем, който е бил много по-опасен,защото не е можел да се контролира. Арда е реката в Б-я с най-голям дебит, ако и да не е най-пълноводната. Най-голям е дебита през есента, около ноември. Единствения проблем на Ардинската каскада се нарича Одрин - не можем да я изпускаме както си искаме. По времето на соца това е имало значение при евентуална война...
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
daje predi kato sam hodel v Kardjali, yazovira se ohraniavashe s policia i na davaha da se praviar nikakvi snimki,da se snima. Napraven e sas strategicheska cel.
55
0
 
11
 
! Отговори
huh преди 12 години
Много паника - малко информация...Относно преливането - това си е нормално. "Значимите" язовири затва си имат преливници. Ако изпусканията по Ардинската каскада се правят координирано, няма нищо опасно.Нивото на ""Студен кладенец се вдига заради реките от водосбора СЛЕД яз. "Кърджали".И накрая: За тези от вас, коит се чудят защо яз. Кърджали е построен точно там - просто нямате информация. Тези от вас, които са ходили знаят какво е мястото. Но не знаят,че преди е било още по тясно.
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
alooo Kurdjaliiii, obadetese sega na GOlemiq HIDROINJINER - dogan
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO..55... IZVINIAVAM SE NEZNAEH CHE CHUVASH PETELA. IZVINIAVAI, SIGURNO BARKAM.
52
3
 
4
 
! Отговори
41 до 56 преди 12 години
Яз. "Искър" не е на високо.А яз. "Кърджали" е на високо.
51
1
 
15
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
Ако беше ходил на училище, щеше да знаеш че отстрани Витоша над София се намира най-големия язовир в България, а именно яз. Искър...Ама не си ходил на училище, та затова не знаеш...
50
0
 
10
 
! Отговори
... преди 12 години
Абе 48 според мен трябва да пишеш на български понеже си в България, но това е друга тема. Колко съм компетенетен не знам, но за ХТС инженер знам доста неща. Или да ти обеснявам кво значи ХТС?
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dano niama problemi s Yazovir Kardjali- MNOGO e Goliam i e Mnogo Dalbok, hodil sam mnogo pati. Okolo 40 km. e dalag.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
47- *** си като конски *** .
47
1
 
16
 
! Отговори
Кърджали преди 12 години
В Кърджали не е валяло от повече от 12 часа. Немога да разбера защо подзаглавието е бедственото положение тука и на снимката има някакви коли, които Плуват!!!!Ама това въобще не е вярно!!! ПОНЕ НЕ И ЗА КЪРДЖАЛИ. Може ли да подвеждате така читатели те си?????????В Кърджали не Вали!!! Язовира по последни данни на местните новинарски станции/сайтове е далече от преливане близо 10 метра има докато стигне котата за преливане!!! на обилните дъждове нивото се е качило едва 4 метра!!! !!!
46
0
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Да изглежда ми сухо.Интересно защо "Студен кладенец" прелива?Сигурно има топящи се снегове?
45
0
 
0
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Вгледай се малко и ще видиш.
44
5
 
6
 
! Отговори
fck преди 12 години
1. Недоволни - Преди 2 месеца искаха вода нямало вода в язовирите .. щяло да има режим на водата.2. Недоволни - Днес вода има.. язовирите преливат... наводняват късат диги... и хората все недоволни... е сори! Вода искахте вода дойде......
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
43 TI MAI NE SI ZAPOZNAT MNOGO DOBRE, I NE SI TOLKOVA KOMPETENTEN SPORED MEN
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A BE CHETA KOMENTARI-VSIAKAKVI, SPORED MEN V KARDJALI YAZOVIRA NE E ZA PODCENIAVANE CHE E TOLKOVA SIGURNA STENATA. HODIL SAM MNOGO PATI. VERNO MNOGO E GOLIAMA I E MNOGO SIGURNA NO ...........
41
0
 
14
 
! Отговори
... преди 12 години
33 вземи се поинтересувай малко, Цанков Камък е двойнодъгова стена и е по-висока от Кърджали с около 30тина метра.Кво се панират не мога да разбера. Яз. Кърджали има 3 основни изпускателя, като единия превежда доста голям обем вода, отделно преливника е за 3100 кубика вода/сек. Ако някой от стопанисващите не направи глупост, няма кво да се шашкате.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако яз. "Студен кладенец" прелее и се наложи да му се изпусне част от водата, да му мисли Одрин.