Срути се козирката на летище "Пловдив"

Няма пострадали хора, тъй като аеропортът е бил затворен
Обновена: 7 фев 2012 14:22 | 7 фев 2012 14:15,
93
Срути се козирката на летище "Пловдив"
Снимка: Булфото

Козирката на летище Пловдив, която се намира над терминала за пристигащи пътници, се срути през изминалата нощ, съобщи директорът на аеропорта Дойчин Ангелов.

По всяка вероятност причината е снегът, който е натежал тази вечер. За щастие пострадали хора няма, тъй като летището е било затворено заради лошите метеорологични условия в района.

Това не е първият проблем с новия терминал на летището. Миналата година той прокапа заради некачествен строеж. 

Проблемите са започнали още в първите месеци след откриването му през лятото на 2009 година, но сега дефектите са станали повече.

Още по темата

Въпреки, че сградата е в гаранционен срок от 5 години, фирмата-изпълнител до този момент не е поправила щетите.

Новият терминал на летище Пловдив струва общо 49 милиона лева. Повече от половината пари са дадени от държавата.

Сградата бе строена ударно само за 4 месеца и бе открита дни преди последните парламентарни избори от бившия премиер Сергей Станишев.

Най-вероятно заради бързото строителство сега терминалът е пропукан, климатичната инсталация не работи, а покривът тече. Така се е стигнало и до срутването на козирката, която не е издържала натрупания 40 сантиметра сняг.

"Едни от най-фрапиращите дефекти са обилни течове през покривната конструкция и захабени платна на окачения таван на второ ниво в терминалната сграда, сукани стъклопакети от фасадата на терминалната сграда, пукнатини в подовата настилка, развалено осветление и дефектирала климатична инсталация", коментира шефът на пловдивското летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе платените писачи май изобщо не четат новината ами директно си плюят по правителсвото:)))
36
0
 
1
 
! Отговори
)) преди 12 години
всичко е 6 -значи влаковете спряха, явно и самолетите спряха - още малко ще спрат и колите - ))))
35
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разни *** взели да се радват на това срутване, само за да го използват за политически цели. Абе ***, що за мазохистични *** сте, да се радвате на рухването на собственост, за която всички българи сме плащали??? Значи, когато белята от снега стане заради Боко и дружинката му, е бедствие и той е невинен, а когато може да се измисли обвинение за някой друг, е престъпление? Ами направо да го запишем в конституцията: "Премиерът не носи отговорност за нищо, ако се казва Бойко Борисов"....
34
1
 
12
 
! Отговори
БайПенчоТанкиста преди 12 години
Е това е един от многото подаръци от бай ви СерГей и неговите приятели Мечо Пух,Р.Овч.,Масларката,очиларката и всяка друга подобна гад от флората и фауната.
33
3
 
20
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Аз като ви казвам, че тримата *** (2005-2009) съсипаха държавата във всяко едно отношение вие не ми вярвате и ми слагате минуси... Добре, че няма пострадали хора от този инцидент.
32
2
 
7
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
Не се хаби да обясняваш на тази неграмотна червена ***. Излишно е... Тях Господ ги е наказал.
31
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 12 години
Да не забравяме, че тогава Серго и тъпите му комунисти се тупаха в гърдите със строежа на новия терминал! А се оказа, че всичко са го строяли пет за четири, както стопанисваха и язовирите. И сега най-лесно е да обвинят управляващите, които и да бяха те - ето вижте ние построихме терминала, при тях се срути - те са виновни. А кой знае какви дебели схеми ще изникнат ако се разрови из тия договори за строежа на новия терминал, съставени от тройната ламя.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпълнителят е фирма "Коев". Преди 8 месеца са минали да огледат дефектите и са заявили, че за такава сграда 2 пукнатини не били съществен проблем, но все пак щели да ги ремонтират и да поправят климатика до месец. Това е било в началото на миналото лято. От тогава досега явно не са си мръднали пръста. Така стана и със софийското летище, тавана се срути малко преди предаването, а аз преди месец минах оттам и от покрива капеше. И вместо ние да съдим фирмата изпълнител, ни съди тя за милиони.
29
4
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Сега да ти кажа и истината за теб.Добре,че е Герб и Б.Б. за да може лузърите като теб да имат оправдание за собствената си некадърност.Вечер като не ти стане не се чуди Б.Б ти е виновен.Хората с червени очила като теб и 9 никога няма да оценят това което Б.Б прави за държавата.Ако всеки от управляващите беше направил толкова колкото този човек в мандата си България щеше да изглежда различно сега.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено че ще рухне, след като материалите отговарят на стандарта само на хартия и след като ДНСК работи само за да отчете дейност. С тази бозица, която пристига от бетоновите възли нищо не може да се направи като хората.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-новият Български комедиен сериал:,"САКЪН да не валне малко снежец"bTV - ту веднага да го купува
26
4
 
2
 
! Отговори
Nostradamus преди 12 години
Първата крачка,към затваряне на терминалите.....Нема на кой да се метне милиционера!!!!Ще тренираме стария трибой - мятане на сърп,мятане на чук и бягане през граница
25
1
 
9
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
За 49 млн. лв. получавате "обилни течове през покривната конструкция и захабени платна на окачения таван на второ ниво в терминалната сграда, сукани стъклопакети от фасадата на терминалната сграда, пукнатини в подовата настилка, развалено осветление и дефектирала климатична инсталация" и това са само едни от най-фрапиращите дефекти. Обикновените дефекти и дефектченца не ги броим. Фирмата нещо? Коя е каква е? Някой ще ги подведе под отговорност тези хора? Ами, ако имаше загинали?
24
8
 
12
 
! Отговори
хайде де! преди 12 години
Хайде комунистическа *** такава, коментирайте сега делата на вашият ***......пасмина долна, жалки ***!
23
3
 
11
 
! Отговори
поля преди 12 години
Държавата се руши под натиска на снега и кражбите, безхаберието и престъпните умове на тройната коалиция. Никога повече да не допускаме червено турската мафия да пипа в държавата! Изобщо да се изгонят от държавата!
22
3
 
5
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Снегът е виновен, снегът и студът.
21
0
 
18
 
! Отговори
1912 преди 12 години
Дайте да видим чия собственост е тази фирма!!!! Кои агенции са проверили и пуснали в експлоатация обекта.И затвор,елементарно е !!!!
20
6
 
18
 
! Отговори
до 9 и 17 преди 12 години
А Вие тикви Позитански да си спомняте последните 30 години такива неща да са ставали.20 години крадохте и имате да очи да обвинявате за всичко правителство управляващо от 2.
19
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво общо има ГЕРБ бе,мръсни ***,не четете ли,че предсрочно е открита от любимия ви СърГЕЙ.
18
14
 
4
 
! Отговори
Do 18 преди 12 години
Kakvi komunisti we tapanar. kakvi komunisti? Tova 4e 6aika dokazani mafioti se pravqt na durjavnici tova ne e komunist. To4no tezi ot gERB sa si za zatvora. Li4no vodeni ot dokazaniqt mafiot Boko Tikvata.