Срути се козирката на летище "Пловдив"

Няма пострадали хора, тъй като аеропортът е бил затворен
Обновена: 7 фев 2012 14:22 | 7 фев 2012 14:15,
93
Срути се козирката на летище "Пловдив"
Снимка: Булфото

Козирката на летище Пловдив, която се намира над терминала за пристигащи пътници, се срути през изминалата нощ, съобщи директорът на аеропорта Дойчин Ангелов.

По всяка вероятност причината е снегът, който е натежал тази вечер. За щастие пострадали хора няма, тъй като летището е било затворено заради лошите метеорологични условия в района.

Това не е първият проблем с новия терминал на летището. Миналата година той прокапа заради некачествен строеж. 

Проблемите са започнали още в първите месеци след откриването му през лятото на 2009 година, но сега дефектите са станали повече.

Още по темата

Въпреки, че сградата е в гаранционен срок от 5 години, фирмата-изпълнител до този момент не е поправила щетите.

Новият терминал на летище Пловдив струва общо 49 милиона лева. Повече от половината пари са дадени от държавата.

Сградата бе строена ударно само за 4 месеца и бе открита дни преди последните парламентарни избори от бившия премиер Сергей Станишев.

Най-вероятно заради бързото строителство сега терминалът е пропукан, климатичната инсталация не работи, а покривът тече. Така се е стигнало и до срутването на козирката, която не е издържала натрупания 40 сантиметра сняг.

"Едни от най-фрапиращите дефекти са обилни течове през покривната конструкция и захабени платна на окачения таван на второ ниво в терминалната сграда, сукани стъклопакети от фасадата на терминалната сграда, пукнатини в подовата настилка, развалено осветление и дефектирала климатична инсталация", коментира шефът на пловдивското летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mmm daaa. platenite draska4i ot PR otdela na GERB qvno za zastapili na smqna.
16
4
 
22
 
! Отговори
Freedom_People преди 12 години
Грабвайте сопите и каквото Бог речеНие сме народ а шепа са бандитите - комунистически олигарси На България не и трябва война - комунистите са обявили война на народа след като 89 година поиска демокрация му дадоха камуфлажна демокрация и диктуван преход от СССР
15
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахха *** газ пикаят, защото номер 9 им каза истината право в очите. евала номер 9. браво за коментара.
14
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То в Пловдив по принцип всичко е некачествено, и мъжете са като паднали козирки. Всеки втори е гей, и всяка втора имитира Ивана. Лош материал. Град като пустиня ама самохвалба яко. Най големия *** квартал също е там. Нека плюенето започне сега. От гърци и *** неможе да се мине. И кое му е готиното на този град? Една алея на центъра и това е ? И едни тепета като гнойни пъпки. Не съм злобен. Но пред истината и Амон Ра мълчи.
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Строителите да не са били турци?Защото в Турция строежите им падат, тъй като цимента в бетона бил за цвят.
12
0
 
3
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
Номер 3, ужасно си прав. :(((
11
10
 
7
 
! Отговори
do 9 преди 12 години
да ми *** смрадливия *** бе ***!
10
22
 
16
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
Определено ДА. *** за пореден път показа колко е некадърен, той и цялата му партийка. Лошото е, че за обикновенния човечец това е голяма трагедия. *** не го мислете. Ще изрецетира по всички възможни медийки наизустените фрази и ще се приебере на топло. Но народа е този, който търпи провалите му.
9
1
 
32
 
! Отговори
vdimov преди 12 години
Мда,некачествена работа по бързата процедура.От 49-те милиона половината са в някой джоб!!!Вместо за качествени материали и по-високи заплати за строителите -работници!!!
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ot ytre biletite se digat da pokrijat shtetite
7
42
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредният звучен провал на партия ГЕРБ. В крайна сметка цяла България видя какво са всъщнст тези жалки кариеристчета начело с Бойко, който в престъпните среди е носил прякора Тиквата. Видя се, че при малко по-тежка зимна ситуация правителството е непосилно да се справи. Лично аз не помня през последните 30 години правителството да е било толкова безсилно пред природата. Оставка Тикво, оставка !!!
6
3
 
15
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
И бившите министри и висши чиновници.И Гоце.
5
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В белите държави има една институция.СЪДЕБНА СИСТЕМА.Ако работеше ....всички 240 депутата в българският парламент,отдавна трябваше да са в затвора!!!!!Само че докато овцете блеят....ще е така!!!!
4
12
 
18
 
! Отговори
ресте преди 12 години
Ужас! Тия комунистически развалини трябва поне да им се правят проверки за състоянието. Иначе следващия път можеше да има и трагичен инцидент.
3
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Сградата бе строена ударно само за 4 месеца и бе открита дни преди последните парламентарни избори от бившия премиер Сергей Станишев." Как пък едно едничко нещичко не направи като хората правителството на Триглавата ламя?
2
2
 
33
 
! Отговори
Топчо преди 12 години
очаквам и цялата държава да се срути тези дни-това е пародия и на народ и на държава,а май бях ме в ЕС ,ако не се лъжа
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво става в тази скапана от всякъде държава???????????????????