Огромните вълни пометоха мъж от мостика в Бургас

В Поморие вече са започнали огледи на щетите
Обновена: 9 фев 2012 12:26 | 9 фев 2012 09:51,
61
Огромните вълни пометоха мъж от мостика в Бургас
Снимка: Булфото

Мъж е бил пометен от огромните вълни на мостика в Бургас, съобщиха от полицията.

Той е бил там около 18,30 часа вчера заедно с дама, която снимала бурното море. Двамата се разделили. Жената е тръгнала към брега, а той - към края на мостика.

Още по темата

Минути след това мъжът вече бил пометен от огромните вълни. Тялото на човека все още не е открито.  Работи се и по версия за самоубийство.

В момента няма бедстващи хора в област Бургас. Водоемите се контролират ежедневно. Непосредствена опасност за населението няма. Морето обаче продължава да бъде бурно – вълните са между 4-5 бала. 

В Поморие днес започна оглед на щетите, нанесени от морската стихия вчера. Налага се укрепване на дигата, която вълните скъсаха и вчера заляха крайбрежната улица.

Обявено бе бедствено положение в общината, тъй като в района на огромните вълни има жилищни постройки, а приземните етажи се обитават. Кризисният щаб в Поморие ще заседава тази сутрин. Тогава ще бъде решено дали бедственото положение да остане.

Пристанището в Царево също бе под вода. Морето е разбило и отнесло няколко лодки. Необичайно ниските температури днес са предизвикали обледеняване на всички съоръжения покрай брега.

За тяхното възстановяване и укрепване ще бъдат поискани средства от правителството.

Днес вятърът е сменил посоката си и това е благоприятна ситуация. Вълните вече са по-ниски, но морето продължава да е бурно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Юнак преди 12 години
Не знам какво е станало в действителност, но нека не потвърждаваме констатацията, че България е на първо мято по брой юнаци на глава от населението.
53
1
 
6
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
Когато някой е загинал поради собствената си неразумност не мисля,че траябва да мълчим.Това е начинът да посъветваме другите как да се спасяват от подобни бедствия - просто да не се навират в бедствието от гол ербаплък или любопитство защото се плаща скъпо. Съвсем друго е,ако трябва да влезеш в стихията за да спасяваш.Хора,които рискуват живота си по какъвто и да е начин(ти си ги изброил в предния си пост начините)само за да си доставели повече адреналин,нито им се възхищавам,нито ги жаля,ако си намерят белята.Тъпо ми е,когато чуя,че някой е загинал така баламски и ми иде,ако мога да го набия за глупостта му.
52
0
 
5
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Границата между разумното и неразумното не е една пропаст, а е една тънка нишка, дори в някои случаи незабележима.Помислете върху това и определяйте поведението си, така че да не попадате или да не предизвиквате живото-застрашяващи ситуации.НО! Когато някой е загубил живота си , бъдете милостиви и предпочетете мълчанието пред упреците. Или, ако знаете как, посъветвайте другите за начините да се спасяват в подобни бедствия.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес вятърът е сменил посоката си и това е благоприятна ситуация. Вълните вече са по-ниски, но морето продължава да е бурно...Все още се чуват викове от морето:"Да живее ГЕРБ1Вива Боко!"
50
0
 
0
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
Когато поведението на някого е глупаво и рисковано,то е такова,независимо с какви причини ще го обясниш. Кой каквито "предизвикателства" иска, да приема,но когато си намери белята не му ръкопляскам като на герой. Платил е с живота си за неразумността си,ти искаш да му се възхищаваме ли?
49
5
 
7
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Един Кратун 3 е написал следното : Освен по версия "самоубийство", може да поработите и по версия "глупостта убива". И е получил одобрението на много от коментиращите.Това ме разгневи!Загинал е човек, независимо по какви причини. Поводът е фотографската му страст и любовта към морето. Наистина жалко, че не е оценил риска, което е коствало живота му.Човек може да загине като скача от парашут или от бънджи, при изкачване на високопланински върхове, при спускане като скиор, ако е пилот от Формула, ако е цирков артист, ако е летец изпитател, ако е космонавт и в много други случаи.Какво кара хората да се излагат на риск? Предизвикателството да опознаваш света, да откриваш себе си, да търсиш предизвикателства и изява, да имаш хоби и т.н. Какво е противоположното поведение: седиш в кръчмата и бръщолевиш. Така че, когато става въпрос за нелепо загинал човек, по-добре замълчете, вместо да публикувате коментари като този кратунски, цитиран по-горе.
48
0
 
26
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Тази прекрасна снимка е направена от Евгени Динев - бургаски фотограф, разкриващ с изключителния си талант красотата на българската природа. Пожелавам му здраве и творчески успехи!
47
0
 
15
 
! Отговори
????? преди 12 години
Мост или мостик,правите ли разлика.Знае ли авторът,изобщо,значението на думата мостик. Явно не знае,затова му извадих цитат от тълковния речник.Издигната площадка на кораб, от която се наблюдава и се ръководи движението. Капитански мостик.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Младостта е толкова неразумна! Светла памет на момчето! Едва ли е оцеляло.
45
3
 
4
 
! Отговори
надървен преди 12 години
този 4овек,какъв го дърви на мостика.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na mosta imashe ograda i zabrana da se vliza kam mosta
43
1
 
18
 
! Отговори
Мерилин преди 12 години
Днес имаше ограничителни ленти. А снимките мисля, че се правят заради самите снимки, а не за качването. Познавам много хора, които снимат и никъде не ги публикуват после, просто им доставя удоволствие. Бог да прости човека!
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а мога ли да задам едно въпросче? полицията и гражданска защо не са сложили ограничителни ленти за *** население да не ходи там или те са по-*** и от него
41
2
 
3
 
! Отговори
:( преди 12 години
eee, къде се бутате при стихиите, с тези снимки, че модерно било да ги качиш
40
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 12 години
Добре ще ако вълните са помели някой от тези хотели и "къщички" които се настаниха на плажната ивица, многоооо добре...
39
3
 
1
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Дали не си ***...
38
2
 
5
 
! Отговори
Мерилин преди 12 години
А вие не сте правили нищо необмислено в живота си?И аз днес снимах, нямаше вятър, имаше кола на обществен ред, даже минах под моста:-) Красво, страшно, мостът е запечатан. Тази снимка може да е купена, но все пак си има автор, мисля, че е редно да се изписва името му.
37
0
 
0
 
! Отговори
eyewitness преди 12 години
Ето какво беше: youtube/watch?v=hXmUOLbI_Sw
36
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дама означава: 1. благородничка от знатно семейство с изключително образование и финансови възможности, обноски за подражание и висок морал; 2. игра, която се играе на шахматна дъска.Дама ли е била жената на мостика? :)..май побългаряваме всички думи...:)
35
0
 
5
 
! Отговори
varna преди 12 години
37, Бисере, ако всички по морето са богаташчета, значи мизерната ни държава има доста висок среден стандарт на живот, май а? все пак "на морето" не е абстрактно място, където живеят 100 човека, а останалата част от страната ходи там само на лято.