Стотици се простиха с жертвите на потопа в село Бисер

Премиерът също дойде и обеща да възстанови селото напълно
Обновена: 9 фев 2012 16:30 | 9 фев 2012 16:30,
41
Стотици се простиха с жертвите на потопа в село Бисер
Снимка: Impact Press Grouр

Стотици хора се стекоха в село Бисер, за да се простят и поклонят пред тленните останки на четиримата загинали във водния ад на 6 февруари.

Тогава под напора на поройния дъж се скъса стената на язовир "Иваново" и харманлийското село се озова под вода.

В мътните води смъртта си намериха Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов и Ангел Стоянов.

Опелото в църквата "Св.Св. Кирил и Методий" извърши старозагорският митрополит Галактион заедно със свещеници от региона.

Премиерът Бойко Борисов също дойде за погребенията и обеща сериозна помощ за село Бисер и региона.

"Най-важното е бързо да се изготвят проекти и селото да бъде възстановено във вида, в който е било, и дори по-добър. Сега тук видях, училището ще го оправим и него. Църквата е в окаяно състояние – ще я оправим. Проектантите са на съборения мост на Иваново. В рамките на утрешния ден ще започнем да го възстановяваме и физически, в смисъл струпваме техниката, която трябва да започне да работи", допълни премиерът, цитиран от БНР.

Той посочи, че вече е започнало изплащането на средствата към всички стопани, изгубили добитък и фураж при потопа.

Все още се издирват възрастни мъж и жена от село Бисер, загиналите при катастрофата край село Бориславци и един човек от Иваново, обяви на свой ред вицепремиерът Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Сетих се още нещо - Селото да бъде преобразено в село от градски тип, новите къщи да бъдат и обзаведени, че и дворовете им да бъдат оформени и едва тогава хората да бъдат поканени да заживеят нов живот. Всичко това да бъде направено от безработни /не го казвам като укор, а като създаване на работна ръка/. И АБСОЛЮТНО всички средства да бъдат дадени от виновните институции, вместо явно или тайно да си разпределят бонуси. Ха да видим дали "филмите ще имат продължение".... Време е за старт!!!!
22
1
 
3
 
! Отговори
8-ия ден - до 38 преди 12 години
да, това е "дежа вю" - и никой не може да ме убеди, че е за последно...Това е филм, който гледаме от години ...гаден филм, който се прожектира вече 21 години...и няма край...
21
1
 
12
 
! Отговори
АРДА преди 12 години
Това не е бедствие ,това е престъпление ,но пак няма да има виновни ,всяко чудо за три дниАко никои не отиде в затвора ,така ще продължаваме да се унищожаваме
20
1
 
10
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Пострадалите били настанени в болница и в старчески дом.... Та на тези хора в този момент им трябват най-добрите условия /а не психотерапевти/. И никакви фургони!!! Изплащането на животните да е по пазарни цени, а не както са решили - по СРЕДНИ пазарни цени! Хайде де! А мъката на хората кой и как ще им изплати?!.... Това не е природно бедствие, това е държавно безхаберие - всеки път де жа ву! И още нещо - има един съд извън България...... /ако ме разбирате какво искам да кажа/
19
10
 
1
 
! Отговори
емир преди 12 години
Ако бяха мюсюлмани поне щяха да са в Рая, а сега ги чака ужано мъчение в Ада, скоро и вие ще отидете при тях...
18
6
 
8
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
Стандартна инструкция към повечето телевизори, продавани на БГ пазара:1.Натиснете червеното копче на дистанционното.2.На екрана трябва да се появи Бойко Борисов3.Ако не се появи Бойко Борисов, моля потърсете най-близкия оторизиран сервиз за отстраняване на повредата.
17
4
 
4
 
! Отговори
Боряна преди 12 години
Ето , за това няма да остана в България и не само заради това.Младите са само ощетени тук,държавата се сеща чак когато вече е прекалено късно...!!!
16
6
 
2
 
! Отговори
руснак туркоубиец преди 12 години
Ти бе-24-коментар?Анонимния?В туркистан като мряха от земетръса кефеше ли се,а *** ***?Щото аз се кефих как ревяха *** гадни ***.
15
2
 
5
 
! Отговори
BG преди 12 години
24 защо не си напишеш телефона или адреса и после да си толкова смел? Мишок с мишок, жив ще те одера!!!!
14
6
 
5
 
! Отговори
Рибар преди 12 години
Е' т ва е. Никой не е виновен за рухналата стена.Албанската Тиква това заключи./вчера беше виновен кмета на селото щото бил от БСП/.Аз като си паркирам джипа и отида на риба много внимавам къде го оставям,какво ще се случи на автомобила и другите около мен.Това си е моя собственост и аз си нося отговорноста.Министъра А.Анг.обаче не мисли така.Той и военните не гледали риба.Има си кадастър бе аланкоулу.Питам се: що ли не дойде да ми направи една свир***а?Пък може и да му навря един кефал отзад
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо не премахнете 24 ,
12
5
 
2
 
! Отговори
отец йоан преди 12 години
чеда божии всички ние сме жертва на корумпираното,мафиотско,диктаторско,тоталеитарно,правителство на милиардерите от герб и бойко борисов.божият гняв се стовари върху българия с наводнения и потоп за да накаже кабинета борисов и правителството.от господ бойко и герб не могат да се скрият и заради тях страда цяла българия която бог я потопи заради герб а какво ни чака до 30 април само господ знае амин.
11
9
 
3
 
! Отговори
ЗА ПРЪВ ПЪТ преди 12 години
...Правителството действаше бързо и адекватно ,.....НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПРИЗНАЕ !
10
1
 
6
 
! Отговори
само в Бг преди 12 години
ПОРЕДНИТЕ-------"НЕВИННИ" ЖЕРТВИ НА ПРЕХОДА----22г.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък чух ,че Рупен Петков отишъл на погребението и предизвикал втори потоп с пикането си.
8
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 12 години
Престъпниците винаги се връщат на местопрестъплението.
7
5
 
9
 
! Отговори
Дали е вярно? преди 12 години
Чух, че премиерът Бойко Борисов е закъснял за погребението на жертвите на наводнението в с. Бисер и опечалените са били принудени да го чакат в студа, за да не бъде осуетена поредната му пиар акция.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партията-майка,чиито верни синове и дъщери завряха родината си в турския кинеф,изпрати ли помощи,къде са и дъщерите и синовете,или те ходят само къде има за влачене.
5
5
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ ИСТИНСКИЯ преди 12 години
ЕЛЕМЕНТАРЕН СИ !!!
4
18
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Електората на БСП намаля с 4 души :), ще плащаме 4 пенсии по-малко хахах