Започна опис на щетите от потопа в село Бисер

Продължават да преливат общо 6 язовира в страната
10 фев 2012 09:19,
8
Започна опис на щетите от потопа в село Бисер
Снимка: БТА

Започна оценка и описване на щетите от наводненията в района на село Бисер, съобщиха от МВР.

Поради лоши метеорологични условия летище Пловдив е затворено. Летище Варна също е затворено, но за планов ремонт. Летище София работи при зимни условия.

Пристанищата Варна и Бургас работят нормално.

Заради спиране на корабоплаването на по река Дунав и невъзможността за осъществяване на фериботна връзка при Видин, Оряхово и Силистра, трафикът беше пренасочен към Дунав мост.

В 24 населени места около София, Смолян, Кърджали, Пазарджик и Хасково е затруднен достъпа за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост.

Без електрозахранване продължават да са 29 населени места в областите София, Добрич, Смолян, Пазарджик, Стара Загора и Хасково, а други 31 са с нарушено водоснабдяване.

Продължават да преливат общо 6 язовира - яз. Ивайловград, яз. Студен кладенец, яз. Боровица, яз. Камчия, яз. Ясна поляна и яз. Йовковци. Организирано е постоянно наблюдение за състоянието им.

Снощи от Унгария пристигнаха 100 000 чувала за пясък. Очаква се поетапно да пристига помощ чрез Механизма на ЕС за Гражданска защита: от Италия - 20 зимни палатки; от Белгия - 80 000 чувала за пясък и 2000 кв. м. ГЕО текстил за диги.

Днес се очаква да пристигне и помощта от Румъния /80 000 чувала за пясък/ и помощта от Полша /2000 кв. м. ГЕО текстил за диги/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: село Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
жека преди 12 години
много е лошо да се прави реклама на гърба на хората, но щом дават пари хората да ги вземат и ако може в повече. живея в едно село замфирово и миналата есен на родителите ми изгоряха и къщата и кухнята - хората от селото събраха кой каквото можеше - пари, дрехи, зимнина, много хора помагаха с труд за да се възтанови поне част от сградите.Помощ и някаква подкрепа от община Берковица все още чакаме и все още се отлага за гласуване. Да не говоря за обещанията на разни "журналисти"
6
0
 
6
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПРИЯТЕЛИ,ВЕЧЕ ЗНАЕМ- ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ЗНАЕЛО за състоянието на яз. Иваново, АМА... ЧАКАЛИ ПРОЛЕТТА..., а КАРАДЖОВА, пък разкри тайната на... 500-те ЛИПСВАЩИ ЯЗОВИРА... - ТЕ НЕ БИЛИ ЯЗОВИРИ, А СА..."... - По повод на язовир "Иваново" Караджова каза, че става въпрос за авария на ЗАЩИТНО СЪОРЪЖЕНИЕ и силно се надява това да не се повтори в близките дни..." (ЗНАЧИ ИМА И ДРУГИ ТАКИВА, ПРАВИТЕЛСТВОТО ГИ ЗНАЕ, НО БЕЗДЕЙСТВА)ЯВНО СА ВИНОВНИ...!!! НО... И ЛЕВИТЕ СА ЛЕВАЦИ...- Деградираха интелектуално до ниво, да не могат да формулират поне един свястен вот на недоверие, ЕДНО СВЯСТНО ИСКАНЕ, ЗА ИЗСЛУШВАНЕ И ДЕБАТ ПО НЕЩО ВАЖНО...- Например...:1. ПРОБЛЕМА - "ЦАР КАЛОЯН БИСЕР, СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДИТЕ И ПЛАН ЗА ПОЛЗВАНЕТО ИМ ДО 2020-50г."2. МИНАЛАТА И ТАЗГОДИШНАТА ГАЗОВА КРИЗИ - СЪСТОЯНИЕ НА ГАЗОВИЯ СЕКТОР И МЯСТОТО МУ В ЕНЕРГИЙНАТА СТРАТЕГИЯ 2020-50г."И за десерт помислете...:- АКО РАБОТЕШЕ НЕФТОПРОВОДА "БУРГАС - "АЛЕКСАНДРОПУЛИС" И ВОДАТА ОТ ЯЗ. ИВАНОВО БЕШЕ МИНАЛА ПРЕЗ НЕГО... ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИСЛИМОТОНЕОБХОДИМИ СА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ:- ЯЗОВИРИ И ХИДРО МЕЛИОРАТИВНИ СИСТЕМИ с външен контрол, имащ брутални правомощия.- ГРАЖДАНСКА И ПОЖАРНА ЗАЩИТА И ОХРАНА с подвижни сили и 28 областни бригади с хора и инженерна техника.Ало-о-ооо Гл. ПРОКУРОР:- ДЕЛОТО ПО КОЕТО ДА СЕ СЪДЯТ МИНИСТРИ, да се е образува по: Чл. 335. (1) Който причини наводнение по непредпазливост и с това изложи на опасност живота или имота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години.(2) Ако е последвала смърт или значителни вреди, наказанието е лишаване от свобода до пет години.- Чакаме, разследването може да започне и срещу неизвестен извършител
5
2
 
2
 
! Отговори
иде преди 12 години
Декември 2012 помнете календара на маите.
4
0
 
6
 
! Отговори
харманли преди 12 години
а в харманли уж набират адреси на пострадалите,но днес вече-не,само къщи,а те са малко като например на зам.кмета/май ще се облажи най-много па макар че му пазаха двора да не се напълни с чували пясък/а цял кв.тракия беше 2 м.под вода и мазетата ни пострадаха никой от общината не го е еня май-така казва кадърната секретарка, като й се обадиш по телефона да заявиш адреса си,дори не те изслушва, има хора където мазетата си използват за склад,а гаражите за коли,които са наводнени-няма оправия-няма
3
2
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 2 ---- Помощи може да иска всеки пострадал /според мен/. Къщите на някои може да не са наводнени, но ако са унищожени градините им, или други имоти, които са по-далеч от къщите им, според мен пак са пострадали. Още повече, че хората споделяха, че ПРЕДИ често са били ограбвани и страдали от чужди набези, без НИКОЙ да им обръща внимание - е, извинявайте, но просто е дошло време някак си да се почувстват овъзмездени.... А що се отнася дали компенсацията ще е равностойна - това е друга тема....
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имало и доста ненаводнени къщи ,хората от които обаче чинно са се наредили и прибрали от помощите за пострадалите. Сега след като раздадоха какво ли не ще описват кой колко е пострадал... А вчера на ръка даваха пари за животни само по думи на собственник ,който съответно по цяло стадо декларираше... Страшно е отвратително да печелиш от помощи за пострадали и помагащите да се чувстват използвани. Още по -гадно е да си правиш PR на гърба на хората!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Село Бисер е разположено между градовете Харманли и Любимец. Край селото минава международният път Е-80, който свързва България с Гърция и Турция. Има около 500 къщи, населението е християнско " След като не всички къщи са пострадали и по елементарни сметки ,хората живеещи там не са повече от 1000 души. С други думи не е проблем да се помогне на толкова малко хора. Някой прекалено преекспонира селото с политически цели и медиите му помагат. Това не е единственото пострадало село!