Актуалната пътна обстановка

Пътищата в страната са мокри, има заледени участъци
14 фев 2012 08:23, Стела Стоянова
1
Актуалната пътна обстановка
Снимка: БТА

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Температурите са в интервал от -16 °C до +2°С. 

Времето над страната е преобладаващо облачно. Вятър духа в областите Видин, Силистра, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Бургас, Варна и Пловдив. Опасност от снегонавяване има в районите на Разград и Русе. Намалена е видимостта поради мъгла до 50 м в района на Средец.

Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени в отделни участъци, същите се обработват и опесъчават. Остава забраната за движение на МПС с тегло на 10 т. по републиканските пътища в областите Силистра и Хасково.

Затворени са проходите: „Златишки”„Твърдишки”,,Върбишки”,„Троянски”. През "Дюлински" е забранено движението на товарни МПС, а леките да се движат с вериги. През „Петрохан” има забрана за движение на МПС с тегло над 10 т.; забранено e движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. 
 
Магистрала „Тракия” е мокра, на места заснежена. В тунел ”Траянови врата”-дясна тръба /София-Пловдив/- няма осветление поради повреда в ел. инсталацията, ограничението на скоростта е до 60 км/час. 
 
Магистрала „Хемус” е мокра, на места заснежена, магистрала "Марица" е мокра.  Магистрала “Люлин” е със суха пътна настилка.

1
Още по темата: Пътищастраната
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари