Награждават трима от Бисер за помощта при наводненията

Те ще получат по 5 000 лева награда
Обновена: 15 фев 2012 18:23 | 15 фев 2012 18:23,
4
Награждават трима от Бисер за помощта при наводненията
Снимка: БТА

Трима жители на село Бисер, които са помогнали при спасителните операции след наводнението там, ще бъдат наградени, реши правителството.

Бисер бе залят от 3-метрова вълна след като се скъса дигата на местния язовир ”Иваново” преди малко повече от седмица.

Атанас Георгиев, Атанас Атанасов и Красимир Георгиев ще бъдат наградени с 5000 лева за помощта им при бедствието.

Министерският съвет ще предложи на президента Росен Плевнелиев на Атанас Атанасов и Атанас Георгиев да бъде присъдена и награда за заслуги за борба с бедствието.

Кабинетът реши още да награди и шестчленния екипаж на хеликоптера, които спаси бедстващите по покривите на село Бисер хора.

Бригаден генерал Златко Златев, командир на вертолетната база ”Крумово”, ще получи военен орден Първа степен. Останалите петима члена на екипажа ще получат ордени Втора и Трета степен.

Министърът на отбраната Аню Ангелов от своя страна е издал заповед за награждаването на 28 военни, участвали в спасителните операции след наводнението. Те ще получат по 500 лева за заслугите си.

На заседание на Министерски съвет се взе и решение за освобождаване от поста му на областния управител на Видин Пламен Стефанов. На негово място е назначен бившия заместник кмет по строителството Цветан Асенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: наводнениясело Бисер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заслужили са си наградите!!! Браво на хората, че не са седнали да гледат сеир и да цъкат с език, колко ни е зле държавата, както и да се чудят, кой ли ще помогне на хората, а с риск за живота си са се хвърлили да спасяват бедстващите!!! Поклон пред героизма им!!!
2
3
 
7
 
! Отговори
681 преди 12 години
За цивилните рискували живота си разбирам , но за военните изпълнявали задълженията си ЗАЩО са тези награди? Нали им плащаме заплатите да не вършат нищо с години!!!????
1
4
 
8
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
За живите по 5000, за умрелите по 10000...........