Потопът унищожил архива на съда в Харманли

Папките на Темида и Агенцията по вписванията са напоени с вода и нафта
Обновена: 16 фев 2012 12:01 | 16 фев 2012 12:01,
26
Потопът унищожил архива на съда в Харманли
Снимка: Impact press group

Архивите на Районния съд и Агенцията по вписванията в Харманли са унищожени от наводнението миналата седмица, съобщи за Dnes.bg председателят на съда Юлия Станковска.

На 6 февруари сутринта за служителите в местната Темида работния ден започнал съвсем нормално.

"Около 10:30 часа обаче съвсем случайно разбрахме, че нивото на водата се покачва. Предположих какво може да се случи, затова започнахме да спасяваме архива", обясни Станковска.

В операцията се включили всички служители в съда и адвокати и започват да изнасят папките от мазето.

"Успяхме да спасим съвсем малка част от архива, тъй като водата дойде много бързо. Когато нивото й стигна до входа на сградата реших, че трябва да спасяваме хората", разказа Юлия Станковска.

Още по темата

Районният съд в Харманли е затворен 3 дни след наводнението. Достъпът до него става възможен в петък след като пожарникарите отводнили местната Темида.

"Когато влязохме вътре установихме, че и резервоарът с нафта се е спукал и освен с вода архивът е залят и с гориво", спомня си председателят на Районния съд в Харманли.

Освен архивът на съда е унищожен и архивът на Агенцията по вписванията, която ползва офис в сградата на съда.

Вчера окончателно архивът е бил изнесен и складиран в помещение, което община Харманли е осигурила.

"Като изсъхнат делата ще стане ясно какво може да се спаси и какво не може", коментира Юлия Станковска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: наводнениеХарманли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
В този район е село преди 12 години
Свирково /или Свирчево/ -това многократно ни повтаряше във ВХТИ тогавашният ни преподавател по история на БКП проф.Диньо Шарланов/"активен борец срещу фашизма и капитализма"и бивш политически офицер/-той бил от това село.Конспектирали сме негови "произведения",посветени на "справедливите" мерки на народната власт срещу всякакви "некомунистически елементи".След 10 ноември се "пребоядиса" за една нощ,после написа няколко книги срещу комунизма.Много ги бива по "удобните хватки" в Харманлийско,бе!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И след този потоп изведнъж всички земи и апартаменти стават собственост (по документи разбира се) на дяда ви поп,кметя,местните велможи и имами.Понеже като няма оригинали - ходи докажи, че твоят нотариален акт е истински, а другия екземпляр с който са ти продали апартамента не е...
16
0
 
2
 
! Отговори
Ивалина преди 12 години
Пълно с глупави коментари,човек като не е наясно е по-добре да подмине без да се изказва..
15
1
 
2
 
! Отговори
ГСМ преди 12 години
И сега какво ? Тракторът се е заредил с нафта ?
14
3
 
1
 
! Отговори
отец йоан преди 12 години
тази зима щте се запомни като бойковата зима.чеда божи ние плащтаме греховете на кабинета борисов който е мафиотски,куромпиран,диктаторски,тоталитарен и пълен с агенти на държавна сигурност.да си кажем как бойко и герб станаха милионери на гърба на народа.всичко тово бог вижда и наказа кабинета борисов със потоп и наводнения в село бисер и наводнения от черно море във бургас и варна.а сега и дунав щте ни потопи.изглежда кабинета борисов е много грешен щтом господ го наказва с потоп и наводнения.
13
0
 
2
 
! Отговори
2345 преди 12 години
е кво,всички с чисто съдебно минало.бравоооо на темида,ашала.
12
1
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
до 2:Абе ти нормален ли си?
11
1
 
8
 
! Отговори
gft преди 12 години
"архивът" какво дири в мазето до бидона със зеле?
10
0
 
9
 
! Отговори
Престъпникът преди 12 години
Колко удобно !
9
3
 
5
 
! Отговори
отец йоан преди 12 години
тази зима щте се запомни като бойковата зима.божият гняв и наказание се стовари върху герб и борисов под формата на потоп и наводненияу.герб и бойко са корумпирани,мафиоти,агенти на държавна сигурност,диктатори,тоталитаристи,милионери натрупали пари на гърба на мизерстващтия народ.бог удари герб и бойко с потоп в село бисер и наводнения от черно моаре в бургас и варна.а сега щте ни потопи и дунав.божият гняв и възмездие наказа кабинета борисов който се замозабравиха и се мислят,че са над бог ами
8
1
 
3
 
! Отговори
tfg16 преди 12 години
Явно някой има какво да крие. То като се е разляла нафтата остава и клечката кибрит. За да могат да се прикрият следите. Няма по-добро оправдание.
7
0
 
3
 
! Отговори
кой открадна нафтата преди 12 години
То нафта имало ли е изобщо ?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е сега вече някои ще почерпят от радост............
5
0
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Голямото заличаване започна още около 10 ноември. Изчезнаха дори архивите на т.нар. Първични партийни организации по месторабота - та да не можеш да потърсиш сметка на никой *** за това, че е използвал временната си изборна длъжност в партийното ръководство, за да забави служебното ти развитие с 10-15 години, без да има основание за това. Нали всичко се решаваше най-напред на заседание на парт.ръководство,а след това административното ръководство папагалски повтаряше изкомандваното от БКП.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умните хора по цял свят съхраняват такива важни данни в защитени хранилища, да не споменаваме, че имат резервни цифрови копия на разни сървъри недостъпни за такива бедствия, но... все пак ние сме си в Абсурдистан. От нас може всичко да се очаква.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я, колко удобно!В коментар 3 е загатнато съвсем разбираемо какво може да последва от едно такова удобно следствие от природно бедствие. А бе, тия хора не предвиждат ли какво може да се случи, та да обезопасяват такива важни хранилища?!
2
0
 
13
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Чиста случайност е това-точно архивите да се наводнят, хихих:)Сега вече собствениците на опасните язовири наистина няма да станат известни на широката публика....много удобно!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КОГАТО БЯХА СУХИ АРХИВИТЕ ЕДНА РАБОТА КИПЕШЕ...СЕГА ДА ЗАПОЧВАМЕ ДА ГИ СУШИМ.КИПИ БЕЗМИСЛЕН ТРУД!