Пускат платени паркоместа във Варна

Според кмета това са предвестниците на синята зона в града
28 фев 2012 14:00,
7
Пускат платени паркоместа във Варна
Снимка: Булфото

В средата на март ще бъдат пуснати в експлоатация десетте автомата за паркиране, които бяха монтирани на няколко от централните места във Варна, съобщи кметът Кирил Йорданов.

Те действат по подобие на синята зона в столицата и ще бъдат „предястието” към въвеждането й в морската столица.

Платените паркоместа, които трябва да бъдат пуснати в експлоатация, са общо 187. Те се намират в района на пазар "Чаталджа", на улица "Русе" и до сградата на Областната администрация.

Цената за престой до 30 минути ще е 50 стотинки, за час – 1 лев, а за 3 часа – 3 лева.

Ако шофьорът откаже да плати или извърши друго нарушение на колата му ще бъде поставена блокираща скоба, като премахването й от специализираните органи ще струва 20 лева.

Всички, които живеят в близост до платените паркоместа ще имат възможност да си извадят месечна карта за 10 лева. Паркоместата ще бъдат безплатни от 19:00 до 09:00 часа.

Паркингът на жп гара Варна също става платен, информира още Йорданов. Час престой там ще струва 2 лева, а всеки следващ - по левче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Варнапаркоместа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 12 години
Паркинг на обществена институция-платен?Тоя филм го гледахме при Хр.Кирчев,когато същия паркинг се плащаше и помня как К.Й. го плюеше и се оправдаваше с договора за наем,че не можел да се прекрати,помияра му с ***!Още малко,и ще иска да плащаме,че караме по лунния му пейзаж(не че не плащаме данък МПС на общината).Явно е усетил,че това му е последен мандат,и е решил да *** като за световно!
6
0
 
2
 
! Отговори
от Варна преди 12 години
предястието...тази дума вече сме я забравили, кмете - ти явно си взимаш предястие, на нас парите за основно ястие не ни стигат...сега ще ти даваме за да си паркираме пред къщи...не стана ли много нахаленвече, да вземеш да се разходиш малко пеш и да видиш в какво състояние са тротоарите, ако можеш да минеш от коли, а и дупките, какви дупки - ТРАПОВЕТЕ да запълниш , изобщо хващай се със сериозни проблеми а не да мислиш за "предястия"...и пари, които да ти идват дюшиш...ПИСНА НИ, да знаеш...
5
1
 
1
 
! Отговори
Stanislav преди 12 години
10лв на месец за да паркираш пред дома си :)...вие добре ли сте? В Бургас е 43лв за цяла година и пак според мен е нередно.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
znachi za 1 lv= 30 min.prestoi + 1 kafe ot mashinata :))) dalavera :@ :D
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само че трябва да се плаща паркирането в центъра, но трябва да се внесе ред. Недопустимо е коли да се качват по тротоарите, дори и частично. Навсякъде на запад паркирането е платено, ние искаме хем да сме като тях, ама и да не си плащаме. Ако не ви се дават дребни за паркоместа- правете като в най-белите държави (холандия,швеция,дания)- на колело, тъкмо няма да храните изедника лукоил.Община Варна да се замисли за подземни и многоетажни паркинги в центъра,цените за паркиране да са като за нас
2
1
 
3
 
! Отговори
паяк преди 12 години
За хората живеещи там 10 лева ми се струва, че е перфектна цена. Стига тя да включваше осигурено паркоместо, а не ... ако има има, ако няма - няма. Пълна простотия. Да плащаш да паркираш, а да няма къде.
1
1
 
10
 
! Отговори
националист преди 12 години
Варналии трябва да се гордеят с кмета си.Изберете си го още няколко пъти.