Миньорите от Мадан ще получат заплати до понеделник

Ще се мисли и за прекратяването на концесията, обясни Трайков
9 мар 2012 17:25,
16
Миньорите от Мадан ще получат заплати до понеделник
Трайчо Трайков. Снимка: архив Булфото

Миньорите от "Горубсо – Мадан", които излязоха на протест заради неизплатени заплати, ще получат първия транш от 700 000 лева до понеделник. Предприятието дължи на служителите си общо 1 100 000 лева.

Останалите пари ще бъдат изплатени до две седмици.

Още по темата

Днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Траков се срещна с мениджмънта на мини "Горубсо – Мадан" и представители на протестиращите миньори.

След срещата Трайков заяви, че трябва да бъдат платени и задълженията за електроенергия, за да се възстанови нормалното електрозахранване в мините.

Той допълни, че не може да си обясни защо предприятието работи на загуба при положение, че разработва двете най-богати находища в Родопския регион, цените на цветните метали са високи и се плаща едно от най-ниските концесионни възнаграждения на държавата.

Министрът обясни още, че в момента е най-важно миньорите да получат възнагражденията си, а чак след това ще се мисли за отнемане на лиценза на "Горубсо – Мадан".

Вчера, след среща с протестиращите, социалният министър Тотю Младенов заяви, че ще разговаря с Трайков за отнемане лиценза на предприятието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
феномен преди 12 години
А защо досега не са им продавали билети да ходят на работа. *** народ сме и това е никога няма да се оправим. Работят без пари , ами като не получат заплати да не ходят на работа.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
shte polychat pomoshtite si -zaplati.
8
2
 
2
 
! Отговори
chicago преди 12 години
ДКМС- БКП- БСП -ГЕРБ, това изглежда е върха на мутро-комунистите.Останаха няколко журналисти ,Валерия Велева ,Тошо Тошев ,Кеворк Кеворкян и тв СКАТ,може и да има още някой друг незначителен запъртък.Целият този омлет е забъркан от КГБ- ГРУ -ДС.Меглена Кунева е диод ,работи с ключ -бутон.
7
5
 
4
 
! Отговори
дядо преди 12 години
пълна скръб сте виезащото те си гушкат милионштеа вие се плюнчите гората горатаатя си заминава по магистралите към турцияне разбрахте ли че вие и земята ви сте и ще сте кръводарителиза преуспяващи икономикикато гръцката 20 години и изведнъж - нъцреалната пазарна икономика немогла да се усети каксе гушкат 200 милиарда то туй текезесарски счетоводител щеше да го разбереама така ви е писано на българите поради тъпотата ви да ви баламосват с измислени понятия, чалга и бира
6
0
 
15
 
! Отговори
..... преди 12 години
Отнемай концесията и национализация.Лека по лека ще тръгнем напред т.е. печалбата ще остава в бюджета
5
0
 
4
 
! Отговори
Zahariev преди 12 години
Nikakvi pari na toz matrial.Az sum kupil tikvocha ,tui che ste bachkat non stop ,sa chest i slava.Imam opit ot Kremikovtzi i OZK Kurdjali.
4
11
 
5
 
! Отговори
СИМЕОН ДЯНКОВ преди 12 години
Доло минйорите-изнудвачи! ДА ЖИВЕЕ БОЙКО БОРИСОВ!!!
3
2
 
15
 
! Отговори
onzi преди 12 години
Пълна скръб за тези гербери. Тотю казва едно, Трайчо -друго. Най смешен беше областния управител на Смолян.Той смени коренно позицията си. Вчесто да помогнат на хората, те започнаха да играят по свирката на Захариев.Това е така, та нали Захариев е спонсор на ГЕРБ. А пък 4 години директор на предприятието беше от ИК на ГЕРБ.В.Гаджев. Това момче е толкова кухо, че направи маса поразии за рудодобива. Сега герб го направиха шеф на НОИ в смолян, та и там да ги ликвидира.
2
1
 
9
 
! Отговори
геноцит преди 12 години
В тези рудници бачкат повечето от състава помаци по за 200лв.Аз ако съм в тия хора ще съдя държавата за дискриминация и условията на труд.Преди 89 г комунистите напълниха урановите рудници без да им казват ,чеот урана се умира от 55000 миньори са останали едва 3000 и те болни от рак.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ако първо да се научи да си бърше ***. Те го направили министър на най-важните министерства.Да го правят на *** и да прави това, което му диктуват.Пък той много иска да е министър, ама не става.Никой в това правителство не го бива за нищо.Трябва да бъдат изринати.Лошото е, че тези , които се точат да ги сменят, вече знаят как се краде, без да се разчува.