Хирург получи година условно за смърт на пациент

31-годишният лекар пожален заради младостта му
12 мар 2012 20:58,
88
Хирург получи година условно за смърт на пациент

Русенският окръжен съд даде условна присъда от една година с три години изпитателен срок на хирург заради смърт на пациент.

Заседанието по делото започна тази сутрин и продължи до 17 часа, когато съдията заяви, че час по-късно ще обяви решението, съобщи БТА.

Според обвинението 31-годишният хирург К.Г. не оказал адекватна помощ на 46-годишния В.Г. от русенското село Юделник и причинил смъртта му поради немарливо изпълнение на професията си.

Инцидентът станал на 1 срещу 2 септември 2010 година. В.Г. бил закаран в спешното отделение на русенската болница с линейка, тъй като фелдшерът установил, че състоянието му е спешно заради острите коремни болки, температура и разстройство, придружено с изхождане на кръв.

В спешното отделение хирургът К.Г. го прегледал и заявил, че няма спешна нужда да го оставят за наблюдение. Не назначил и допълнителни изследвания.

Към 9,20 часа на 2 септември мъжът припаднал в тоалетната на русенско кафене, изпаднал в кома, а по-късно починал.

Според аутопсията причината за смъртта е кървяща язва на дванадeсетопръстника.

Съдът прецени да не лишава 31-годишния хирург от правото му да упражнява професията заради младостта му. Мярката за неотклонение "Подписка" остава.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
6
 
! Отговори
до 7 от Пациентов преди 12 години
То затова не се иска учене ...и ти някакьв обществен защитник ли си ,па си мислиш ,че пишеш и големи умнотии. Поне си напиши ,че си от сьщата гилдия.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дано всички комунисти да се оперират при този хирург!
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То подобре аз да стана хирург , поне внимание ще обрьщам на хората...па и резултата от това неможе да е по -лош ! Р.Р. --- да ви и мьрлявото образование дето са ви го дали , не хора, а и крави няма да му дам да преглежда !
2
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Съдът прецени да не лишава 31-годишния хирург от правото му да упражнява професията заради младостта му", а починалият че е на 46 години няма значение че не е бил на преклонна възраст.Той не е еможел да плати нищо на този "честен и безпристрастен" съдия.Поредната смешка в съдебната система...
1
6
 
5
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
не се признава