Търговете на НАП: евтини имоти, коли, машини...

Близо 42 млн. лева са приходите за 2011 г. от принудителни събирания
Обновена: 12 мар 2012 15:00 | 12 мар 2012 12:22,
23
Търговете на НАП: евтини имоти, коли, машини...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От началото на годината до сега НАП е организирала 107 търга за продажба на имущество на длъжници.

Сред вещите, които се предлагат през март, са над 200 недвижими имота - апартаменти, гаражи, административни и производствени сгради, магазини, складове, земя.

На търг се продават и леки, и товарни автомобили, машини, дървен материал и други.

Най-много пари ще трябва да броят желаещите да участват в търга за 31 576 кв. м земя и построените в имота седем сгради - производствен корпус, две административни сгради, заводски магазин, два навеса и компресорна станция. Те се намират в град Левски, а наддаването за тях започва от 1 464 000 лв.

В Благоевград се продават административна сграда и пет склада. За всеки един от имотите може да се кандидатства поотделно.

Началната тръжна цена на сградата е 11 855 лв. , а наддаването за складовите бази започва от 9 755 лв. за най-евтината и достига до 55 120 лв. - за най-скъпата. Предлаганите имоти могат да се огледат до 16 март, а постъпилите предложения ще се разглеждат на 21 март.

За 26 март е насрочен търгът за три гаража в Банско.

На търг се предлагат и три студиа и магазин на две нива в столичния квартал "Овча купел". В София се продават и два склада в новопостроена сграда в местността "Суха река – Ботевградско шосе", район "Подуяне".

От 9 000 лв. започва наддаването за товарен автомобил "Форд Транзит". Два пъти по-висока е цената за товарен автомобил "Щаер", който е в много добро състояние. На търг с начална цена 4 800 лв. се предлага и лек автомобил "Хонда Сивик".

Подробна информация за обявените търгове може да намерите на страницата на приходната агенция в интернет - www.nap.bg, в раздел "Продажби".

През миналата година, от принудително събиране на вземания и от продажби на конфискувани активи, в НАП София са събрани 41.6 млн. лв., като увеличението спрямо 2010 г. е с над 21 млн.

От началото на 2012 до края на февруари в столичната НАП пък са постъпили 1.6 млн. лв.от принудително събиране на вземания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да ви изтъргуват и вас дано.обиржии.
3
0
 
25
 
! Отговори
brb преди 12 години
И на тез търгове ха да познаем кой участва и печели :)))))) по стар балкански обичай :)))
2
1
 
28
 
! Отговори
Лесно е така ! преди 12 години
На публичния изпълнител изобщо не му пука, че ще продаде имота ти за без пари. И аз мога да продам неговата вещ за 1 лв., като се договоря с купувача, че ще делим разликата до пазарната цена. Отделно от това ще получа законно и до 25% бонус от този 1 лв. , ако съм публичен изпълнител. Цените на продадените имоти през миналата година със сигурност са надхвърляли петкратно събраната сума от 41.6 млн.лв. Така държавата остава вечен взискател, а длъжникът - длъжник завинаги.
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е платено съобщение на НАП,не е новина...