Обезщетяват на 100% наводнените земи в Бисер

Хората вярват, че селото ще възкръсне от руините, заяви Мирослав Найденов
20 мар 2012 11:38, Красимир Ангелов
5
Обезщетяват на 100% наводнените земи в Бисер
Мирослав Найденов посети село Бисер. Снимка: Impact Press Group

Наводнените земеделски земи в село Бисер ще бъдат обезщетени на 100 %, обеща министърът на земеделието Мирослав Найденов по време на своето посещение в пострадалия от наводненията район, съобщиха от земеделското министерството.

Все още не може да се каже точния размер на щетите от гледна точка на стопански постройки, тъй като това е по-продължителен процес, отбеляза министър Найденов.

По думите му този процес е по-лесен при животните, защото за тях има регистър, "благодарение, на който обезщетенията за тях бяха изплатени буквално първите дни след бедствието".

Вече са изцяло изплатени обезщетенията на намерените на място мъртви животни. До края на седмицата ще бъдат преведени парите за загиналите животни, чиято смърт е удостоверена с протоколи или от следствията.

Така, който иска ще може да си вземе нови животни и да възобнови животновъдството в района, посочи земеделският министър.
 
Найденов посочи още, че по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. ще бъдат отпуснати средства за ВИК мрежата, пътната настилка и засегнатия мост в Бисер.

Още по темата

"Хората вярват, че селото ще възкръсне от руините и затова имат пълната подкрепа на държавата", обеща още той.

Найденов отчете, че има предприети действия, като по този начин се изгражда модел на това как да се реагира при подобни случай, ако се наложи отново.

Той каза, че ще предложи да бъде номиниран за герой областният управител на Хасково Ирена Узунова заради всеотдайната й работа след случилото се и подкрепата, която дава на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Дарена преди 12 години
Интересно е как първоначално събраните средства бяха 2,3 млн., а сега се говори за 755 хил! f
4
0
 
1
 
! Отговори
до Иван преди 12 години
Хора, отидете и вижте какви хора живеят там. Няма ***, а бедни и добри хора, които цял живот са се опитвали да скърпят някак двата края и изведнъж всичко се е срутило пред очите им.
3
2
 
1
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
А има ли много от турско-*** етнос .. че по време на Хептем Крадем, когато стана пак наводнение, парите отидоха за джамията и по джобовете на агите... и къщите на хората си останаха да се оправят както могат...
2
0
 
5
 
! Отговори
astek преди 12 години
А предприети действия срещу немарливостта и безхаберието на тези,които отговаряха за стопанисванито на язовира и действията им довели до тази трагедия ще има ли.Или пак всичка ще се замажи и отмине.Ще имали наказания за отговорните за това наводнение....
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HUBAVO E 4E SHTE TARSQT PARITE KOITO SA VZELI TROINATA KOALICIQ.NO SE PITAM KOGA SHTE GO RASLEDVAT VAPROSNIQT NI NAM MINISTRA NA ZAMEDELIETO ZA VNOSA NA 20 GOD MESO S KOETO NI E TROVIL I PRODALJAVA DA NI TROVI DO KOGA ????? KAKVO STANA S QICATA ???? S AGNESHKOTO VIDETELI SEGA IMALO NEDOSTIK NA QICA C CQLOTO EC