80 декара гора и вила изгоряха край Севлиево

Причината е пожар, тръгнал от палене на сухи треви
23 мар 2012 11:09, Красимир Ангелов
10
80 декара гора и вила изгоряха край Севлиево
При пожара са изгорели близо 80 декара гора. Снимка: БТА

Близо 80 декара иглолистна гора и една вила са унищожени след пожар в местността Крушевски баир край Севлиево, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Габрово.

Огънят пламнал около 10.30 часа и е бил загасен късно вечерта. Постепенно огънят, бушувал в труднодостъпно място, се е разпрострял на голяма територия.

Причината за пожара е неправилно боравене с открит огън - 66-годишна жена запалила сухи треви край вилата си, уточниха от полицията.

Тя е пострадала леко - получила е изгаряне на едната ръка, оказана й е медицинска помощ и същия ден е изписана от севлиевската болница.

От полицията припомниха, че със затопляне на времето опасността от пожари нараства и при почистване на имотите сухи треви, клони и отпадъци не бива да палят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
ФЪФ---Бг ,няма такава опция ,.....зтова всеки си прави ,каквото иска ...!
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано да изгори другия път заедно със къщата. Аман от селски тарикати.Едните палят сухите треви щото е по-лесно отколкото да си почистиш двора, другите пък си мислят, че ще спестят някой лев от нафта при оране, а пък трети чакат след пожара да си приберат дървения материал, а четвърти пък точат зъби на лифтове и спа центрове да правятТо неостана гора в тая държава, така и не се спряха. Докато неостане едно голо поле в цяла БГ няма да спрат с тия палежи!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пенсионерска работа... сигурно 1 час е гледала и тъпяла какво да направи преди да се обади на пожарната и затова пожарът е обхванал такава площ...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пиши на кирилица!
4
1
 
2
 
! Отговори
баба Хакерка преди 12 години
Зная, че не е редно да се публикуват стихове, но ще помоля администраторите да оставят стиха, за да го прочетат повече хора и да си представят картината след един горски пожар, когато посягат към кибрита за да палят огън в близост с гора... А само преди няколко дни, на 21 март бе световният ден на гората...
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Haide da si kajem . selendurite ili seltacite trebva da razberat, 4e e ZABRANENO!! I ako se prieme zakon, koito pali suhi ttrevi i ogun da mu se vzima imota!!Kolko godini se pishe, che zagubite sa ogromno!!!!!I koi gi plashta, horata s danucite si i DDS.Kato se konfiskucvat desetina imota i shte vidite, che pojari nema da ima!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
баба Хакерка преди 12 години
Горице ле, милаГорице ле, мила до вчера зелена,сега си почерняла цяла изгорена,въздишка от черни облаци лютививместо ухания на цветенца диви.Дървета вековни в агония се гърчат,искри на талази в небесата хвърчат,предсмъртно поклащат се клони и върхари,как искат да избягат от пустите чукари,от пламъци горещи, от огнения адА даваха прохлада на големия град.Бягаха в паника животни и птички,от огъня спасение търсиха самичкии падаха безсилни, обгорени и жалкисъс сълзи на очи за своите малки.Сърна обезумяла броди по чукарии търси пътеките под дървета старитам къде остави под сенките дебелималките сърненца със петната бели.Като нестинарка върви по жараваи плаче горката, не спира продължава,но вместо тях намира трупи овъгленина животни мъртви малки и големи.Стара костенурка живяла сто годинивъв майката горица с дъхави къпини,върви бавно, бавно, с обгоряла черупкада намери нейде сред камъните дупка,да найде прохлада и вечен покой,от ужас да избяга и адския знойПтици във небето със писък зловещ,кръжат уморени във въздуха горещ,там долу оставили своите деца голи, без пера по крехките крилца.И спускат се, избрали огнения адвместо да живеят в големия градсред бетон и желязо, камък и асфалт,и хора безумни със сърца от базалт.Вятърът и той дойде от далеч,от мъка завъртя се във невиждан смерч,всмуквайки дървета, вода, листа и пръст.Земята се разтресе и тя във земетръсДървета, животни, цветя със душилитнаха в небето в безбройни искри,прибра си ги Бог в райските градинии ад ще изпраща на хората години. Ще бродят уморени, ще дишат тежко, тежко,ще молят Бог за дъжд, във лятото жежко,но вместо роса и горски прохлад,ще праща от небето камъни и град,ще лютят зеници, ще плезят езициот пушека черен на изгорели елици.По баири трънливи всички ще се скитат,за извори с водица един друг ще се питат,ще подвиват крака в рани и оттоцикрай сухи корита на реки и потоци.Пустини ще станат полета, градини,ще съхнат житата по сухи долини.Ще изпрати още, Бог, болести и глад,на хората безумни от големия град,ще молят на колене с напукани уста,да чуят птича песен, ромол на река,на живо да покажат на своите дечицаизчезнали животни и зелена горица.А слънцето отгоре ще пече и ще пари,и откуп ще си взема за горските пожари
1
0
 
12
 
! Отговори
mm преди 12 години
Добре а тая няма ли да я вкарат в затвора сега....унищожила е и частна и държавна собственост.