Спрете стачката в ОЦК-Кърджали, моли се Тотю Младенов

100 млн. лева са задълженията на комбината само към банките
27 мар 2012 09:31,
89
Спрете стачката в ОЦК-Кърджали, моли се Тотю Младенов
Протестиращите работници от ОЦК-Кърджали. Снимка: БТА

Оловно-цинковият комбинат в Кърджали е воден към очевиден фалит - това е една от версиите, по които работят прокуратурата и полицията, след като бяха сезирани, коментира пред bTV социалният министър Тотю Младенов, който се намира при протестиращите работници в предприятието.

"Трябва да свършим доста работа с двата синдиката, ще имаме много разговори, към които днес се присъединява и премиерът Борисов", каза още Младенов.

Още по темата

По думите му ще бъдат подадени искове от името на работници за изплащането на заплатите им, заедно с лихвите, които се дължат за съответните периоди.

Това ще стане след намеса на съдия изпълнител, който предстои да блокира сметки и имоти на концесионера на предприятието Валентин Захариев.

Социалният министър добави, че освен за трудови възнаграждения, ОЦК-Кърджали дължи пари още на ВиК, общината, "Язовири и каскади", фирми доставчици и подизпълнители. Задълженията на комбината само към банките са над 100 млн. лева.

Тотю Младенов увери стачкуващите, че Валентин Захариев не се ползва с протекции от страна на властта.

"Никой никого не пази! Виждате, че действаме безкомпромисно. На всички фирми на този собственик ще има данъчни ревизии", отсече министърът.

Той заяви още, че ОЦК-Кърджали трябва да попадне в сериозни ръце, да има сериозни инвестиции в бъдещето му.

Младенов призова работниците да се откажат от протестите и блокирането на пътища. Те обаче бяха категорични, че блокада на пътя ще има, както и че няма да работят повече за Захариев, дори и да си получат заплатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
МЕТАЛУРЗИТЕ В КЪРДЖАЛИ: БОЙКО Е ГОСПОД!Ако Бойко Борисов се намеси, пари ще има. Ако не - оставаме без заплати. За някои той може да е бандит, но за мен е Господ!. Това заяви в ефира на БНТ един от миньорите в ОЦК Кърджали.Металурзите подготвят нова блокада на пътя за Хасково и очакват премиера да пристигне при тях по-късно днес.Според депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева намесата на държавата е необходимо при този проблем. Присъствието на премиера Борисов и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов е гаранция, че правителството се грижи за тези хора и мисли за тях, обяви Караянчева пред БНТ.В момента на служителите в ОЦК Кърджали се издават удостоверения, които по-късно днес ще бъдат депозирани в съда и сметките на дружеството ще бъдат запорирани.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шизофренията е пълна! Комбинатът натрупал задължения в последните три години?! И кой управлява БГ в тези години?Сега тоя дето забатачи България съвсем ще застане пред работниците и ще се обяви за техен спасител!А дали ще извади тези 150 милиона за да покрие дълговете и откъде ще ги извади, от резерва ли? Защото той там бърка вече три години непрекъснато!Къде е дремала държавата тези 3 години? Какви са връзките на Захариев с ГЕРБ?
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Никой никого не пази! Виждате, че действаме безкомпромисно."Кога се "раздейства" бе ***? Когато ти блокираха пътища и започнаха да стачкуват! Да не би от вчера да ги дължи тия 100млн.? И започнал да ръси глупости лешпера...
51
2
 
8
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
"Костов постъпи правилно, като оттърва държавата от тези предприятия. Кои имаха пари? - Червените"Ами не е въобще така! Работата на костофф беше да разследва от къде имат пари комунистите, а не да им подарява предприятия! А и не си мръдна пръста за да привлече чужди инвестиции за същите тези предприятия, щото е много по-лесно да ги подари на другарите си срещу .... той си знае какво!
50
0
 
8
 
! Отговори
секретарицата преди 12 години
Тоя Валентин Захариев да си продаде ОЦК-то и да се маха от България. Не е плащал на работниците си, не си е плащал тока, водата, осигуровките и накрая ще излезе сух от водата. Ама на дали! Вози се в скъпи коли, живее в скъпи къщи, и накрая не си плаща на работниците. Къде са тия 116 000 000 евра, които е изнесъл от България и ги е оставил на съхранение в чужди банки ? Да му се запорира цялото имущество, да се разпродаде и да си плати задълженията към работниците и държавата.......
49
0
 
2
 
! Отговори
45, КЪСНО Е преди 12 години
не знам за проекта, но е твърде късно. това е трябвало да стане преди финикийците да измислят парите като еквивалент на стоките и труда! какво са парите - нищо и никакви знаци, може да ги печаташ и крадеш, а я открадни земя, или труда на един човек, или всичкото жито на тракия - не става! само парите можеш да крадеш - финикийците са виновни
48
0
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
огледайте се около вас скъпи приятели...80% от висшите ни чиновници са ченгета..банкери..директори...милионери...депутати..министри!има ли поне един милионер който да не е свързан със службите?
47
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
пасивна стачка до дупка!да си стоят в къщи за да не ги бие полицията която при всеки протест използва платени провокатори!защо министъра ги кара да не протестират?защо в.захариев не е в затвора?кредитните милионери се увеличават на гърба на уфсите!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито една от споменатите мерки няма да докара пари за заплати в комбината. Напротив - ще се повишат задълженията му още повече, защото НАП след ревизията ще начисли и лихви, които сега поне не се виждат като дълг. Прокуратурата също ще изисква хонорари за вещи лица и тем подобни. Инспекция по труда ще наложи още глоби. Е, тогава от къде ще се вземат пари за заплати, макар и за последно? Активите са ипотекирани и практически са на банките кредитори. Изобщо Тотю ходи само да ги успива.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
фирми фалират всеки ден, това е то пазарна икономика, ако има престъпили закона виновните се съдят и ако се докаже влизат в затвора и им се конфискува имущество, какво правят от всяка простотия световен проблем и драма, модерния социализъм в българкси вариант свърши преди 22 години
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i kvi sa tez snimki na 4ervendalesti pomaci deto ste gi lepnali
43
8
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Костов постъпи правилно, като оттърва държавата от тези предприятия. Кои имаха пари? - Червените!Нека сега хората в Кърджали се убедят какво значи червен капитализъм. А Боко като иска да връща комунизма да почне да национализира, ама тоя филм вече сме го гледали и е с тъжен край!Като ще е капитализъм, значи ще има и фалити. Не е работа на държавата с бюджетни пари да спасява неспасяемото. А Захариев да ходи в затвора...ама нали е спонсор на ГЕРБ! Няма да стане!
42
1
 
2
 
! Отговори
Някой си до 50 преди 12 години
Мисли ако можеш шинел такъв!Защо БСП не оглави протеста на работниците.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тотю извършва стандартно вдигане на пушилка, от която само ще се замъгли ситуацията. Ще се пошуми малко и ще се забрави. Така стават нещата в нашето отечество.
40
1
 
7
 
! Отговори
До 48 преди 12 години
Кого е подгонил бойко бе? Подгонил е кокошките на село.
39
3
 
8
 
! Отговори
До 46 преди 12 години
А запитал ли си се, как Цветелинка е придобила ОЦК? Разбойническата приватизация на Костов до това дередже докара предприятията в България. Ама сега Костов ръси "умни" съвети от трибуната на парламента и хич не му пука за работниците в държавата.
38
10
 
3
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
*** от форума още малко ще заплачат за Захариев.Плащача на БСП и Бриго се оказа обикновен крадлив ***. Бойко бил виновен, че го подгонил!Толкова *** пиар в този форум могат да водятсамо *** на СерГея!.
37
0
 
6
 
! Отговори
Красимир преди 12 години
Направо ми се сви сърцето, като видях снимката. Защо все отрудените хора на България трябва да страдат?! аз нямам отговор?! Хех за жалост и аз съм един от хилядите млади хора, които нашата мила държава прогони, да си търсят и получат достойна оценка за знанията си и труда си!Тъжно нали?
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срещнах в Нета информация,че В. Захариев е купил ОЦК от....Цветелина Бориславова?! Затуй май е толкова загрижен Тиквуняка? Пак ще гаси пожар?!Хора, някакви червени мафиоти си менкат предприятията, източват ги, правят хората на маймуни, а накаря идва той Божественият ... от Банкя, не от Назарет!
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се обединем и да ометем политиците, света се глобализира а ние живеем още в 19 век представете си един свят без войни и без разделение на бедни и богати и без омраза, злоба и така нататък за повече инфо търсете ПРОЕКТ АВАЛОН.