Спрете стачката в ОЦК-Кърджали, моли се Тотю Младенов

100 млн. лева са задълженията на комбината само към банките
27 мар 2012 09:31,
89
Спрете стачката в ОЦК-Кърджали, моли се Тотю Младенов
Протестиращите работници от ОЦК-Кърджали. Снимка: БТА

Оловно-цинковият комбинат в Кърджали е воден към очевиден фалит - това е една от версиите, по които работят прокуратурата и полицията, след като бяха сезирани, коментира пред bTV социалният министър Тотю Младенов, който се намира при протестиращите работници в предприятието.

"Трябва да свършим доста работа с двата синдиката, ще имаме много разговори, към които днес се присъединява и премиерът Борисов", каза още Младенов.

Още по темата

По думите му ще бъдат подадени искове от името на работници за изплащането на заплатите им, заедно с лихвите, които се дължат за съответните периоди.

Това ще стане след намеса на съдия изпълнител, който предстои да блокира сметки и имоти на концесионера на предприятието Валентин Захариев.

Социалният министър добави, че освен за трудови възнаграждения, ОЦК-Кърджали дължи пари още на ВиК, общината, "Язовири и каскади", фирми доставчици и подизпълнители. Задълженията на комбината само към банките са над 100 млн. лева.

Тотю Младенов увери стачкуващите, че Валентин Захариев не се ползва с протекции от страна на властта.

"Никой никого не пази! Виждате, че действаме безкомпромисно. На всички фирми на този собственик ще има данъчни ревизии", отсече министърът.

Той заяви още, че ОЦК-Кърджали трябва да попадне в сериозни ръце, да има сериозни инвестиции в бъдещето му.

Младенов призова работниците да се откажат от протестите и блокирането на пътища. Те обаче бяха категорични, че блокада на пътя ще има, както и че няма да работят повече за Захариев, дори и да си получат заплатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
8
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Това е сценария!!! Убиха армията,офицерството,ченгета навсякъде от банките до Българския съд,краденето от Държавата превърнато в национален спорт....Изгонихме почти всичко читаво от Родината ни....Сценария беше замислен преди 30 години по бюрата на ДС и КГБ и благодарение на нашата овча същност и търпение стигнахме до тук....Дали можем да търпим още Народе Български?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sega bonusite koito v1rnaha da gi darat na rabotnicite ina4e tiq v k1rjali nqma da sprat da sta4kuvat
32
0
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Захариев в кауша, пълна конфискация и всичко ще е ток и жица. А то какво става? Захариев взе Кремиковци за 1$, продаде го за колко милиона беше - 500 май. Прибра си парата и взе следващите заводи. Схемата е същата. Източване яко. Защо никой не си е мръднал трибуквието всичките тези години? Много просто, човека си плаща на когото трябва. НАП, НОИ и какви ли не инстанции си блеят. Защото така им е наредено.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно ще им даде заплатите от джоба си нали тъй ни ,,построи'' магисралата.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С кои синдикати ще преговаря, платените негови протежета, излезли от неговото котило! Хора, не им вярвайте! Не се отказвайте! Тези два синдиката се налапаха и за хората не им пука! Глад се не търпи! Не се отзвайте!
29
6
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 12 години
Като чета коментарите тука отдолу, много *** народ пише. Хубаво, че Бойко иначе и това нямаше да оставят комунистите.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И как точно ще ги спаси :)На приказки е много силен, но в този конкретен случай държавата няма място.Ако дружеството не може да обслужва задълженията си следва да бъде обявено в несъстоятелност. Работниците и служителите ще бъдат удовлетворени (вероятно частично) и ако се намери купувач за активите, който иска да запази предмета на дейност, може и да се върнат отново на работа.
27
1
 
6
 
! Отговори
за 36 преди 12 години
Кои сме ние вас, тук става въпрос за елементарна човешка справедливост. Това че, е такива като тебе не си търсят правата щото са мишки е затова държавата е в това състояние.
26
0
 
7
 
! Отговори
за 33 преди 12 години
Ела да ми рабогиш някое време а аз ще ти дам прите по-късно ама може и да не ти ги дам и изчезвай където искаш
25
1
 
16
 
! Отговори
Тотю Смешника преди 12 години
Tотю смешника се моли ??? Какво се молиш бе мишок ! И като спрат стачката и гладни си отидат в къщите при семействата, какво да правят ? Какво се молиш, молиш се, ама ти после ще се прибереш и ще се наядеш с пържоли и зелени саладки, както и *** и той хапва добре, 150 кила мазно тегло е станал. Тоя престъпник Захариев как получи тия заводи, от колко време не плаща осигровки, що ДЪРЖАВАТА СПИ ???? Тотю, за ПАНДЕЛАТА СТЕ ВСИЧИ !!!!!!
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв комунизъм не е имало скоро никъде, сиромасите да хранят милионерите 1 зает във частния сектор хрантути сума ти и народ на хранилката. Cбъркано ляво и дясно ще се сетите ама късно
23
1
 
18
 
! Отговори
Генерал Луков преди 12 години
Няколко милиона за "консултантските услуги" на Ааамет като един "велик хидро инжинер" има.... но пари за заплати на честно работещи и борещите се за хляба си хора от ОЦК-Кърджали НЯМА ?!?!.... Честно казано едва ли има по трагико-комична държава не само в Европа а и по целия свят! Чудя се дали това което става из Майка България е древногръцка трагедия или новобългарска комедия...?!?! Пари за бензини и нови коли че и високи заплати има обаче за ония толупи от Народното събрание нали?!?! .....
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За всички е ясно, че за фалитите на Кремиковци, БДЖ, мините, ОЦК, ТЕЦ и др. са виновни само ГЕРБ, които не решават никакви проблеми, а единствено ликвидират проблемите като ликвидират самите предприятия и обричат работниците на глад. Бойко Борисов пак се крие като мишка и праща Младенов или Трайков да му изпират пешкира.
21
0
 
16
 
! Отговори
Генерал Луков преди 12 години
Валентин Захариев си е чист *** и нечие поставено лице за концесията на тези предприятия- ОЦК и Горубсо!!! Няма какво да се заблуждаваме Дами и Господа! Захариев са го сложили и са му дали някой милионец за да бъде "визията" на някой политик или мутрафон и ако стане нещо той да го отнесе накрая! Но щом си е продал ромският *** ако трябва да лежи дори! Иначе да дойде Ааамет Дуууан и да им изплати заплатите на хората от ония милиони дето взе като "КОНСУЛТАНТ ПО ХИДРО ПРОЕКТ"....!!!!!
20
2
 
13
 
! Отговори
невменяем преди 12 години
Да живее Мултигербгруп!
19
1
 
24
 
! Отговори
Мара - досетливата преди 12 години
Сетила се Мара, да се ....! Тези тунеядци и мърльовци от разни министерства и агенцийки се сетиха, че работата им не е само да тормозят продавачките в магазините за трудови договори и трудова медицина, а да се огледат в заводи и фабрики, откраднати от мошенници като В.Захариев, Н. Банев, Кр. Дачев, Н. Вълканов и т.н. и т.н. Там хората работят при робски условия, защото в градчетата им няма работа, а откраднатите предприятия се изсмукват до фалит! Само стачки и протести за тези мошенници!!!
18
0
 
18
 
! Отговори
Формулата преди 12 години
Ще се повтори сценария от Мадан. Формулата беше много проста: за да плати заплатите на Горубсо-Мадан, Вълканов ще вземе заем от 16 милиона от Горубсо-Златоград, който ще вземе заем от 17 милиона от рудник Върба, който ще вземе заем от 18 милиона от рудник Печинско, който ще вземе заем от 19 милиона от рудник Шахоница, който ще вземе заем от 20 милиона от Върба Батанци" АД, който ще вземе заем от 21 милиона от Минстрой холдинг, който ще вземе заем от 22 милиона от "КЦМ-Пловдив", който... И най на края ще пристигне Пат Пойко да спасява България и да го дават по кабеларките!
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде сте 20 години ДПС??? Нали защитавате народа във вашите региони. Кърджали винаги е бил ваш. Май точно заради вас хорат мизерстват.
16
0
 
16
 
! Отговори
бай Петко преди 12 години
Господин м-р Т. Младенов, защо не се помолиш на Захариев да плати законно изработените заплати от работниците ами си тръгнал да се молиш да спират стачката онеправданите или като ви опря яицето до г...а тогава се сетихте ? А ВИЕ другари работници дръжте до край + това имате разрешение за стачката макар и за един час. УСПЕХ !
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оди си по пъто и не се занимай с неща, които нямат отношение към теб и не те касаят.нема работници, та ми говориш за стачка.