Спрете стачката в ОЦК-Кърджали, моли се Тотю Младенов

100 млн. лева са задълженията на комбината само към банките
27 мар 2012 09:31,
89
Спрете стачката в ОЦК-Кърджали, моли се Тотю Младенов
Протестиращите работници от ОЦК-Кърджали. Снимка: БТА

Оловно-цинковият комбинат в Кърджали е воден към очевиден фалит - това е една от версиите, по които работят прокуратурата и полицията, след като бяха сезирани, коментира пред bTV социалният министър Тотю Младенов, който се намира при протестиращите работници в предприятието.

"Трябва да свършим доста работа с двата синдиката, ще имаме много разговори, към които днес се присъединява и премиерът Борисов", каза още Младенов.

Още по темата

По думите му ще бъдат подадени искове от името на работници за изплащането на заплатите им, заедно с лихвите, които се дължат за съответните периоди.

Това ще стане след намеса на съдия изпълнител, който предстои да блокира сметки и имоти на концесионера на предприятието Валентин Захариев.

Социалният министър добави, че освен за трудови възнаграждения, ОЦК-Кърджали дължи пари още на ВиК, общината, "Язовири и каскади", фирми доставчици и подизпълнители. Задълженията на комбината само към банките са над 100 млн. лева.

Тотю Младенов увери стачкуващите, че Валентин Захариев не се ползва с протекции от страна на властта.

"Никой никого не пази! Виждате, че действаме безкомпромисно. На всички фирми на този собственик ще има данъчни ревизии", отсече министърът.

Той заяви още, че ОЦК-Кърджали трябва да попадне в сериозни ръце, да има сериозни инвестиции в бъдещето му.

Младенов призова работниците да се откажат от протестите и блокирането на пътища. Те обаче бяха категорични, че блокада на пътя ще има, както и че няма да работят повече за Захариев, дори и да си получат заплатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
18
 
! Отговори
Вижте ги ! преди 12 години
1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. 4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила...
13
5
 
24
 
! Отговори
СТАЧКА ! преди 12 години
Не вярвайте на измекярите на Боко Тиквата !Те са заедно с Олигарсите срещу народа !Борете се за правата си ! Друг изход няма !
12
1
 
6
 
! Отговори
фифа преди 12 години
ами да,защо да протестират,вместо да ядат,да дишат повече,може да им дойде добре на хората
11
0
 
10
 
! Отговори
0 преди 12 години
да спрат протестите и да си седят гладни!пита ли ги някой как се издържат,хранят ли децата си??!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ситуацията е ясна. Боко действа като правоверен комунист. При комунизма фалити нямаше. Накрая фалираше цялата държава.Та и сега ОЦК няма да фалира и още утре ще излезнат от някой друг завод....Важно е Боко да е герой, да е Бог в очите на матриало....Накрая ще фалира цялата държава!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сетиха се за данъчни ревизии и проверки от прокуратура и полиция - нима НАП прави ревизии само когато работниците стачкуват?!? има фирми, които НАП ги разкатава от проверки и умишлено ги съсипва, къде се бяха скрили досега и защо толкова време не са направили ревизии - това са големи предприятия и би било редно да ги проверяват дори и когато няма проблеми....пък после нека ни обясняват как държавата не ги крие тези ***, които стават милионери на гърба на бедните гладуващи хора
8
5
 
22
 
! Отговори
9К79 точка У преди 12 години
Нали продънихме ушите на света, че искаме капитализъм и "демокрация" ... сега ще си теглим теглото! Това е същността на капитализма - шепа хора експлоатират труда на милиони правят огромни пари и не им пука, че бачкаторите гладуват. Нашенеца беше жестоко измамен още от Желю, който мънкаше на "кръглите маси", че правим демокрация и дума не обелваше ни предлагат дивашко-ориенталски капитализъм, който прогони милиони българи от страната и се разпаднаха хиляди семейства, от което страдат децата!
7
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
е какво да ядат тези хора, камъни ли ?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rabotnizite da okupirat zavoda,do izplastane na zaplatite.
5
4
 
31
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 12 години
ВИЖТЕ ЛИЦАТА НА ТЕЗИ ХОРА - ИЗМЪЧЕНИ И ОТРУДЕНИ. СРАВНЕТЕ ГИ СЛЕД НЯКОЛКО ЧАСА С НАДЕБЕЛЯЛАТА ЛЪСКАВА МУТРА, КОЯТО ЩЕ ДОЙДЕ НА МОЩНИТЕ ДЖИПОВЕ ДА ОБЕРЕ ЛАВРИТЕ ОТ Г.ВНАТА, КОИТО ЗАБЪРКА И НЕГЛИЖИРА, ДОКАТО ОБИКАЛЯШЕ СТРАНАТА ДА РЕЖЕ ЛЕНТИ И ПРАВИ ПЪРВИ КОПКИ, ДА СЕ ЛЕЗИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ВЪРТИ ДАЛАВЕРИ.
4
6
 
15
 
! Отговори
дядо Маркс преди 12 години
При капитализма работническата класа живее зле!
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тиквуняк към Кърджали търчи, той комбината ще спаси, гладни и бедни ще утеши, матриало пак ще заблуди!
2
1
 
31
 
! Отговори
Н*ЕАМ ДУМИ преди 12 години
ТОВА Е КАПИТАЛИЗМЪТ.ОСОБЕНО, КОГАТО БИВШИТЕ КОМУНИСТИ ГИ НАЗНАЧИХА ЗА КАПИТАЛИСТИ. СЪЩИТЕ ТЕЗИ БИВШИ КОМУНИСТИ, НАСТОЯЩИ КАПИТАЛИСТИ, СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ, НАЗНАЧИХА МУТРИТЕ ЗА ОХРАНИТЕЛИ, БИЗНЕСМЕНИ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛИ. ИЗОБЩО СБЪРКАНА РАБОТА. НО ТЕ СА СПОКОЙНИ, ЗАЩОТО ВИНАГИ ИМА ЕДНИ БУДАЛИ-ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, КОИТО НАКРАЯ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА. АТРЯБВА ДА ИМ ВИДЯТ СМЕТКАТА.
1
4
 
22
 
! Отговори
мафията ни граби !!! преди 12 години
В държавата управлявана от Гоце и Тиквата, всичко се руши и върви към глад и мизерия !!!