Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1

Хем по-евтино, хем по-вкусно, обясни Мирослав Найденов
Обновена: 4 апр 2012 15:29 | 4 апр 2012 14:20,
148
Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1
Найденов се учуди, че българките не месят. Снимка: Булфото

След като преди ден призова сами да си месим козунаците за Великден, днес земеделският министър Мирослав Найденов разкри, че и той ще запретне ръкави, за да си приготви от сладкиша.

"Мога да меся козунак, как е възможно българските дами да не умеят?", не скри учудването си министърът, който днес бе във Варна.

Още по темата

Найденов аргументира решението си да меси в нощвите (дървен съд, предназначен за замесване на тесто - бел.ред.), тъй като било хем по-вкусно, хем по-евтино, вместо да си го купуваш от магазина.

И като заговори за Великден, Найденов не подмина и темата за яйцата.

Министърът веднага прогнозира промоционални цени в големите търговски вериги.

По думите му стойността на 1 яйце, когато излезе от фермата, е 18 стотинки, а след надценката цената му на пазара не трябва да надвишава 30.

По отношение цената на агнешкото Найденов посочи, че и там вече се наблюдава стабилизиране.

В столицата в момента се продавало на цени от 12-13 лв. за килограм, като се очаквало поскъпването да достигне до 15-16 лв.

"В никакъв случай обаче не се очаква килограм агнешко да достигне 20 лв. като миналата година", категоричен бе министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
8
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Стига сте мрънкали, ами запретвайте ръкавите!Всичко искате наготово и хем да е евтино, хем и хубаво.Бабите ви не са имали ни вериги магазини, ни интернет да се жалят.
94
1
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпоо преди 12 години
Миро да...дойде в Кривунделово да...умеси на кривунделци козунаците.За награда ще му дадем5 боядисани яйца и една предна плешка от ланско...агне;таз годишните,още не са...пораснали.
93
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Сега аз си меся една питка в пекарната за хляб - който иска да чака министъра да му даде евтина храна и да папка.
92
1
 
1
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До 85, 88, 92Дойде ли ти смяната нещастен хейтър.Научи се да пишеш на български помиярче.Или *** те е раждала.
91
0
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
95Ами като си ги избират - да си носят последствията. Кой каквото си направи - за него си е. Само за твое сведение не съм евангелист- не съм писал евангелия. И какво ми е на речника - не е ли това грозната истина - и да си крият хората главите в пясъка и да не искат да видят истината - няма да стане по-добре.
90
0
 
15
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 12 години
Това министър ли е или шут? Когато се появи един министър, очаквам да говори по важни проблеми, приоритети, политика за развитие на отрасъла, за който отговаря. А този през ден се появява, за да се изцепи нещо за яйца, агнешко, козунаци, кисело мляко, лютеница, сирене, салам, "Стара планина" и прочие битовизми. Май НЕ Е МИНИСТЪР, ШУТ ще да е....
89
2
 
2
 
! Отговори
21 до Томас преди 12 години
ами, избират си такива, щото другите са претенциозни мрънкала като теб, дето по цял ден поучително размахват пръст на другите и опяват като незадоволени булки - все недоволни, все другите им виновни. туй, евангелистите, като ви гледам речника - много сте деградирали духовно
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя не беше ли дето внесе вкиснатото 20 годишно месо преди време?И дето изкуствено вдигна цената на сиренето, уж щяло от мляко да се прави вече?Сега пък козунаци щял да меси.
87
1
 
4
 
! Отговори
! преди 12 години
Ееееее,абсолютен ***!
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SHTO NE IDAT VSI4KI OT GERB NA4ELO S FIDOSOFA GLIGANA DA PROSIVEJDAT NA SELO I DA GLEDAT KOKOSHKI A ??? Tomas li si kakav si .I OT KADE ZNAESH 4E HORATA NE RABOTQT A PODLOGO .DA IDE CC I BB DA KOPAQT KARTOFI S 8 NOMER MOTIKA A AAAAAAAAA A DAVAT SAVETI MNOGO LESNO NALI PODLOGI
85
3
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
84Много интересно КОЙ СПОРЕД ТЕБЕ трябва да гледа кокошки, прасета, крави, овце и т.н. - ти само да папкаш и да пърдиш?Това е желанието на много мързеливци, които не обичат да работят. Но истината е тази - трябва да се работи, да се произвежда, за да се яде.
84
7
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
вместо да мрънкате от къде яйца, от къде брашно - отивайте на село и си гледайте кокошки - от всяка национална катастрофа ни е вадило селото - не палелките в градовете.
83
2
 
15
 
! Отговори
?? преди 12 години
Днес чета из весниците, че във фалирала Гърция раздават на всички граждани - работещи, безработни и пенсионери великденски бонус 250 - 300 евро.Нашите управляващи , който се хвалят , че сме много добре финансово ни карат да се връщаме към месене на козунаци.Ама гърците не мълчат и търпят като нас.Хак ни е и управляващите и дереджето.
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
KEFI ME EDNO 4E TEZI KOITO SLAGAT MINUSINA ISTINATA KOQTO SE PISHE TUK SASHTO SA QLI OT NA MIRO MARSHATA MESOTO RADVAM SE 4E NE SAM SMAO AZ QJTE MARSHI MARSHI GERBADJIISKI
81
2
 
4
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
вземи думите... НЕ сме народ, не сме народ, а ***...
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Току що идвам от Кауфланд=чйцата са по 0.30лв и 033 лв,пуснаха на промоция агнешко по 13 лв.предна плешка.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
QVNO E PALNO S GERBADJISKI PODLOGI KADETO SLAGAT MINUSI ,SHTE GI SLAGATE OSHTE MALKO I POSLE CELIQ BG NAROD SHTE VI GO SLOJI NA VAS MRASNI PODLOGI OSHTE MALKO GOD I STE VAN OT IGRATA POMIQRI GNUSNI A KOLKOTO DO MINISTARA NQMAM DUMI NALI 4ETOHTE DNES ZA SHENGEN NQMA DA SE POLU4I I ZASHTO LI AMI ZASHTOTO IMAMEM MUTRI ZA MINISTRI ,IMAME MINISTAR KOITO NI TROVI S 20 GOD MESO ETO ZARADI TOVA
78
2
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
21Аз не съм казал, че няма жени, като описаните от теб - а само, че повечето жени днес са като описаните от мен. А относно манталитета на НЕмъжете, на тия жени - ами в крайна сметка жените си ги избират мъжете- защо си избират такива?
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четяйки коментариите си мисля,че ББ е прав за лошия матРиял,едва ли има по-прости,елементарни и безгранично жалки хорица от хейтарите и платените манипулатори на сайта на Днес,2-3 са оръсили със собствената си злоба и нещастие навсякъде от където са чукали....
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе простако, като си бил във Варна, що говориш колко струва агнешкото преди няколко дни в София. 12-13 лв? Къде това? Какво месо точно?Във Варна беше 17, и то преди няколко дни.