Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1

Хем по-евтино, хем по-вкусно, обясни Мирослав Найденов
Обновена: 4 апр 2012 15:29 | 4 апр 2012 14:20,
148
Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1
Найденов се учуди, че българките не месят. Снимка: Булфото

След като преди ден призова сами да си месим козунаците за Великден, днес земеделският министър Мирослав Найденов разкри, че и той ще запретне ръкави, за да си приготви от сладкиша.

"Мога да меся козунак, как е възможно българските дами да не умеят?", не скри учудването си министърът, който днес бе във Варна.

Още по темата

Найденов аргументира решението си да меси в нощвите (дървен съд, предназначен за замесване на тесто - бел.ред.), тъй като било хем по-вкусно, хем по-евтино, вместо да си го купуваш от магазина.

И като заговори за Великден, Найденов не подмина и темата за яйцата.

Министърът веднага прогнозира промоционални цени в големите търговски вериги.

По думите му стойността на 1 яйце, когато излезе от фермата, е 18 стотинки, а след надценката цената му на пазара не трябва да надвишава 30.

По отношение цената на агнешкото Найденов посочи, че и там вече се наблюдава стабилизиране.

В столицата в момента се продавало на цени от 12-13 лв. за килограм, като се очаквало поскъпването да достигне до 15-16 лв.

"В никакъв случай обаче не се очаква килограм агнешко да достигне 20 лв. като миналата година", категоричен бе министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Омеси си пита ...за помен.
14
0
 
8
 
! Отговори
стрина калина преди 12 години
Томас, знаем за твоите проблеми с жените, не ни занимавай пак с тях, тук не е искрено и лично. Аман от незадоволени чикибойци
13
0
 
9
 
! Отговори
Томас преди 12 години
12Няма нищо евтино, но това, което ти ще си направиш няма нищо общо с *** от магазина - аз редовно готвя и меся разни сладкиши и виждам каква е разликата. Няма оцветители, няма консерванти, няма ***
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз си меся, но само за обичая и за здраве. И въобще не излиза по -евтино, защото си го правиш както трябва. 5-6 яйца, пакетче хубаво масло, прясно мляко, захар, мая, брашно, ванилия, стафиди и бадеми. У нас е голяма челяд, а домакинята съм само аз. За да стигнат, трябва да омеся поне 5 големи козунака.
11
0
 
14
 
! Отговори
хм преди 12 години
Тоз аграр жена си вече козунал ли я нарича.
10
0
 
26
 
! Отговори
NRC преди 12 години
хахаха Единият се чуди, защо не си месят козунака сами, другият твърди,че поне половината българи имали възможност сами да си садят картофи и домати .. какво да ги коментираш..
9
1
 
17
 
! Отговори
винкеладжия преди 12 години
Козунак не знам дали ще меси , но скоро ще си събира зъбите по пода.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гаврата с народа е гарантирана от ГЕРБ!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Мога да меся козунак, как е възможно българските дами да не умеят?" - той с българска дама ли ще се сравнява???
6
8
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Ами възможно е - много от българските НеДами - зяпат само сапунки, слушат чалги, стоят по цели нощи по дискотеки и търсят кой да ги ***, или ползват вибратори за тая цел - пълна гнусотия са много от българските НЕдами - за това и много от тях не могат да месят или готвят - майките им и бабите им са можели, но много от жените днес просто търсят на кой да се продадат, търсят си мъж да ги издържа - какви козунаци да месят???
5
0
 
20
 
! Отговори
баджаци козунаци преди 12 години
Този човек няма ли да си излекува обривите, па после да дава акъл на българските дами
4
1
 
16
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
КАТО СТАВА ДУМИ ЗА КОМУНИСТИ -1. Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР. 2. Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов. 3. Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен. 4. Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво. 5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси. 6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС. 7. Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила Живкова. 8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. 9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП, 10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ 11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп. 12. Николай Барбалов - заместник кмет на София по финансите син на генерал от ДС. 13. Диана Ковачева - правосъден министър, дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе то и яйца ще си снесеш, ама ние какво да правим
2
0
 
14
 
! Отговори
doroti преди 12 години
Е, кое ако не е тайна му е по-евтиното? Като купиш сума ти яйца, прясно мляко, захар и то отиде ехееее......
1
0
 
22
 
! Отговори
az преди 12 години
Не "смеси" ли достатъчно в тази държава, че да продължаваш да го правиш ?