Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1

Хем по-евтино, хем по-вкусно, обясни Мирослав Найденов
Обновена: 4 апр 2012 15:29 | 4 апр 2012 14:20,
148
Ще си меся козунака, похвали се земеделец №1
Найденов се учуди, че българките не месят. Снимка: Булфото

След като преди ден призова сами да си месим козунаците за Великден, днес земеделският министър Мирослав Найденов разкри, че и той ще запретне ръкави, за да си приготви от сладкиша.

"Мога да меся козунак, как е възможно българските дами да не умеят?", не скри учудването си министърът, който днес бе във Варна.

Още по темата

Найденов аргументира решението си да меси в нощвите (дървен съд, предназначен за замесване на тесто - бел.ред.), тъй като било хем по-вкусно, хем по-евтино, вместо да си го купуваш от магазина.

И като заговори за Великден, Найденов не подмина и темата за яйцата.

Министърът веднага прогнозира промоционални цени в големите търговски вериги.

По думите му стойността на 1 яйце, когато излезе от фермата, е 18 стотинки, а след надценката цената му на пазара не трябва да надвишава 30.

По отношение цената на агнешкото Найденов посочи, че и там вече се наблюдава стабилизиране.

В столицата в момента се продавало на цени от 12-13 лв. за килограм, като се очаквало поскъпването да достигне до 15-16 лв.

"В никакъв случай обаче не се очаква килограм агнешко да достигне 20 лв. като миналата година", категоричен бе министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
1
 
! Отговори
Rado преди 12 години
bravo, mnogo dobre, ministre!pokajete na bg maje i na bg jeni, daite na kompetentni hora da opitat! kak sposobnite i rabotlivite bg kakvo mogat da pravyat i da se radvat na truda si?mnogo se radvam za vas i vi jelaya veseli velikdenski praznitzi, kakto i na vsichki hristiyani v bg!
134
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
От много лъжи чак брадата ти се зачервява
133
0
 
0
 
! Отговори
Гинка преди 12 години
Яйцата паднали с 10 ст.в София, но не и в другите градове
132
0
 
1
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Яйцата ще вземат от Б.Б а млякото от Искра Фидосова
131
0
 
2
 
! Отговори
рири преди 12 години
най-добре вземи си отиди на село , и не давай акъл на хората, че и на теб са ти преброени дните като министър......съсипа се да говори глупости- то не бяха Стари планини, щастливи кокошки, щастливи яйца , щастливи прасета и сега като капак - месети си козунаци.Ами ела ми го омеси защото съм до 19ч на работа всеки ден и може и по Великден да съм на работа.Не трябва ли да се търси начин да се улесни домакинята , а той *** тръгнал да ми казва-месете си.Баба ми едно време си го е месила.
130
0
 
0
 
! Отговори
33 преди 12 години
Може ли един за мене да умесиш???????????????????
129
0
 
0
 
! Отговори
М преди 12 години
"Като не можем да си свършим работата и да регулираме цените (на каквото и да е), най-добре вие си правете козунаци и си отглеждайте картофи и кокошки!"До това е сведена работата на министрите днес. Да дават акъл какво да направят хората, за да преодолеят резултатите от кракоклатенето им.
128
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Ти не казвай на хората какво да правят, вземи си подай оставката , че от няколко дена куп глупости наговори, много си просто бе момченце, бива ли пък чак толкова, кой ви даде тези дипломи.
127
1
 
2
 
! Отговори
mila34 преди 12 години
Съвсем очаквано усилията на министър Найденов да нормализира цените предеи празниците дадоха положителни резултати, не може да се отрече,че работата му по въпроса беше много интензивна и целенасочена. Преди празника цените ще влязат в нормални рамки, а домакините ще се обогатят с някоя нова рецепта.
126
0
 
7
 
! Отговори
ТКЗС преди 12 години
Как му отива тая шапка.Меси козунака,Земеделецо!
125
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тукущо се върнах от магазина,но не в България.Купих:12 яйца 1.05 евро,агнешкото струва 8.60 евро килото,но го мразя за това си купих риба,зехтин 1.80 евро,банани 0.98 сентима,ягоди 2.65 евро килото и т.н.Сирене и кашкавал пак са по евтини,като кашкавала е отлежал и е страхотен. А нашите пауни ще си месят козунак сами.Защо се излагат,това не го разбирам?Вместо да се скрият защото се оакаха отвсякъде те непрекъснато са под обективите.Защо нищо не казват за заплатите в България или за пенсиите?
124
1
 
10
 
! Отговори
Gost преди 12 години
ООО ГОРКОТО!!!Е няма ли си жена да му го меси......... козунака! Поредната човешка драма, така се разчувствах.....
123
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тоя ще меси питка от тиква..мммммммммм чудна е
122
2
 
3
 
! Отговори
afrikaneca преди 12 години
ami snesi si i iaicata be ada6!!!!!
121
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Кога ще го опитаме?
120
2
 
14
 
! Отговори
с шистов газ преди 12 години
Ще си меся козунака с шистов газ, похвали се земеделец 1
119
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Браво на Мършичката - ще си меси козунака, ще си снася сам евтини яйца, че и сам ще си ги изяжда :))) Абе, откъде го е довлякъл Доган тоя *** Миро...... :D
118
0
 
7
 
! Отговори
Бръм преди 12 години
Томасе, разбрахме вече, че си спец по козунаците. Хайде, твоят не се ли изпече, я *** го нагледай и остави хората да си недоволстват срещу цените. Всеки празник се превръща в обирджийство от търгашите. И е простотия министъра вместо да вземе мерки, за да регулира пазара, да дава акъл да си месим козунак.
117
2
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
124Като изчисляваме трябва да казваме истината - и кое е дето трябва да се купи в цяла опаковка - кое - олиото ли - олиото се ползва за всичко и се купува винаги - кое прясното мляко ли - Че човек ако няма 2 лв в джоба си за тези продукти ще си купи ли козунак от магазина - с кои пари ще го купи? И друго - къде в купен козунак някой е виждал ром и орехи???
116
0
 
15
 
! Отговори
Скалата преди 12 години
Ама и на козунаците требват яйца Г-н Министър!