Увеличават присъдата на убиеца от Катуница?

Прокурорите смятат 17 години затвор за недостатъчни
Обновена: 6 апр 2012 22:17 | 6 апр 2012 22:10,
44
Увеличават присъдата на убиеца от Катуница?

Искане да бъде удължена с една година и 6 месеца затвор присъдата на шофьора, прегазил 19-годишния Ангел Петров от Катуница, подготвят от прокуратурата в Пловдив, научи Dnes.bg.

Магистратите обжалват наказанието от 17 години лишаване от свобода, което беше наложено на Симеон Йосифов.

Той беше признат за виновен, че е убил момчето от Катуница, а съдът прие като безспорни доказателствата за вината му. Убийството потресе страната и предизвика масови протести.

Още по темата
Адвокатът на Йосифов пък настоява присъдата да бъде намалена и на клиента му да бъде назначена психиатрична експертиза.

Преди месец магистратите лишиха 55-годишния мъж от правото да управлява моторно превозно средство до живот. Те отнемат и буса, убил момчето, в полза на държавата.

По време на делото стана ясно, че Кирил Рашков, известен повече като Цар Киро, е платил по 100 лева и е обещал безплатна храна на роми от „Столипиново”, за да пристигнат в Катуница и да сплашат роднините на убития Ангел.

Обжалването предстои да се гледа от Пловдивския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
*** фамилия рашкови започва наддаването за да отърват наемният убиец!До сега явно е имало пазърлък с "независимия" магистрат за цената и триковете, с които да го отърват."Кривосъдието" у нас е достигнало космически висоти в "законовото" отърваване на доказани, нарисувани престъпници и то безкористно - само срещу финикийски знаци...
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия всичките са с психиатрична експертиза
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нема да стане така. *** ще си краде, а вие ще го храните със социални помощи, срещу които той ще ви коли и убива по всевъзможни начини. Е, понякога само ще ви ограбва де... Но пък ще се позовава на това, че и уличните кучета ви хапят и заразяват.Та - законите не важат за нищо и никой, с който не искате да се занимавате. Днеска АЗ, утре ТИ... това е. Но пък ТИ си мислиш, че на теб няма да ти се случи.И не са само ***. Това е манипулация. Всички престъпници са твой враг. А ти мълчиш!
30
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Хората от Катуница с право протестират и искат затвор до живот на шофьора на МПС, който умишлено е прегазил и убил Ангел. Защото *** много добре е знаел какво прави и е разчитал на снизхождението на съда срещу пачки финикийски знаци. В същото време ВАС и ВСС не се интересуват от тази трагедия , а си мерят ... нещо си кой е на по-високо нива и кой реално ще управлява българската Темида. В медиите се прокрадва намек за някаква си революционна промяна при избора на новия ВСС. Революционерите са под командата на шефа на ВАС Г.Колев, бивш милиционерски възпатиник от Симеоново. Каква революция, какъв нов начин за избор на ВСС?! Не виждате ли,че лелките и бабите от ВАС взеха властта под надслова "Вся власть Советам!", развъртяха се като ***-калайджия и не дават съдия от софийско съдилище, нежели такъв от СГС, да бъде наказан от ВСС! Като 100 %-ови милиционерки бдят да няма наказани съдии за: далавери с ОПС-имоти в Приморско, наказани съдии за проявен мързел и неизпълнение или мърляво изпълнение на служебните си задължения ; да няма наказан син/дъщеря на съдия от ВАС - пример с дъщерята на Урумов ,също съдийка... Изобщо, ВСС вече не е нужен, както се пее в песента "...жени железни бдят, жени за правда бдят, за правда бдят на своя пост!". Тя излиза ,че или ВАС трябва да се разтури при този състав на този висш съд,за да има ред в Темида и в обществото, или ВАС ще разтури съдебната система. А тези, които могат да излезат наглава с милиционершите : депутатите - мълчат и гледат докъде ще стигне наглостта на тези от ВАС.
29
1
 
8
 
! Отговори
Бай Гуй преди 12 години
Трябва да осъдят:1. Киро ***;2. Кировица - *** проста;3. Гадния ***, прегазил човека - също миризлив ***;4. всички, вземали пари от тия *** (нали знаетек, че парите са окрадени от нас)5. Всички, решавали процеси в полза на *** срещи рушвети
28
3
 
8
 
! Отговори
а преди 12 години
Типичен ***.
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тръгваш в пълно съзнание и с явно удоволствие да прегазиш едно дете на шосето...прекършваш един живот...почерняш родители и близки,оставяш ги да живеят във вече кошмар....и ти дават 17 години??????????...........ами,като сте му конфискували буса,минете и през този убиец,та да не го храним като награда,или направо си го пуснете,да прегази и някое дете на някой законодател ! нали всеки трябва да изсърба това,което е надробил !
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека ! Заслужава си ! И поръчителите да осъдят !
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано дадат делото на съдия Кемалова. Ще го видим тоя сач как ще вдигнат наказанието с 2-3 години !!!
24
3
 
6
 
! Отговори
22g. преди 12 години
интересно за 1 убийство 17г не са достатъчни и ще увеличават присъдата, а преди 2 години за мъж убил жена си и детето си 6 години затвор... не ви ли звучи някак странно? това дело което се разпърдя наливат още и още а онова дето получи 1мин по бтв така бързо мина и толкова леко..
23
2
 
15
 
! Отговори
митака преди 12 години
Само Волен ще ги оправи тия......
22
7
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Спокойно, ще се отърве.*** "славей", *** Софка е новата надежда на ГЕРБ за привличане на още от техните верни избиратели - ***!За това я закараха в Брюксел (на държавни разноски), за това я вкараха в парламента, за това и стройната като фиданка Фидосова се снимаше и беше плътно до нея.Сега следва и *** славейче Азис (той малко е на обратен ход, но това не пречи) ГЕРБ да го привличе, заедно с *** глутница чалгаджии.
21
2
 
25
 
! Отговори
Berta преди 12 години
"Адвокатът на Йосифов пък настоява присъдата да бъде намалена.." Що ли за *** трябва да е такова същество за да иска това и дали ще иска същото, ако потърпевшият е негово дете.
20
1
 
6
 
! Отговори
До dnes.bg преди 12 години
Защо позволявате в сайта ви да има често спам, като този - wazzub.info ?
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой спами с wazzub.info?Едно от тях : milla.eftimova***aol.c o m
18
1
 
15
 
! Отговори
varg преди 12 години
Да гние там.
17
4
 
4
 
! Отговори
азтам преди 12 години
Не го познавам тоя, но май баща му не е прокурор а и *** не ми изглежда световен шампион по нещо. Та вероятно ще го осъдят :))
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГИЛОТИНА
15
1
 
24
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
само до живот нищо друго.
14
1
 
49
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Наказателен Кодекс КОЙТО НЕ ВАЖИ ЗА ***:Чл. 20. (1) Съучастници в извършването на умишлено престъпление са извършителите, подбудителите и помагачите.(2) Извършител е този, който участвува в самото изпълнение на престъплението. (Цял бус със ***).(3) Подбудител е този, който умишлено е склонил другиго да извърши престъплението. (Лично Цар Киро).(4) Помагач е този, който умишлено е улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, обещание да се даде помощ след деянието, отстраняване на спънки, набавяне на средства или по друг начин. (Киро Рашков и Цялата фамилия).