Рашкови се ширят в къща от мрамор в Пловдив

Съседите спокойни, нямат проблеми с ромската фамилия
Обновена: 8 апр 2012 22:04 | 8 апр 2012 19:00,
205
Рашкови се ширят в къща от мрамор в Пловдив
Новата къща на Рашкови. Снимка: Dnes.bg

Фамилията на ромския лидер Кирил Рашков се премести да живее в Пловдив. От къщите в Катуница те изнасят неунищожената покъщнина и я носят в новото си жилище.

Съседите твърдят, че къщата на улица „Славянска” в центъра на Пловдив е собственост на фамилията от близо 10 години. Облицована е с мрамор като тези в Катуница.

Сега съпругата на Рашков - Царица Костадинка, и децата им са се върнали да обитават имота, разказа пред Dnes.bg съсед от квартала.

В полицията не са постъпвали жалби срещу обитателите на имота. Съседите обясняват, че са свикнали в близост да живеят ромски семейства, защото на метри от квартала се намира Аджисан махала. Те оправдават нанасянето на Рашкови в Пловдив. 

"Като ги гонят от Катуница, няма къде другаде да отидат", смята момче от квартала.

Още по темата

"Не сме имали проблеми с тях и мисля, че е политическа, отколкото реална заплаха, всичко е да ни настроят едни срещу други”, обяснява баба от съседната къща.

Жителите на района казват, че фамилията на Рашкови по цял ден чисти имота и досега не е създавала проблеми.

В същото време Рашкови изнасят имуществото и дрехите си от Катуница, охранявани от полиция, за да се избегне ново напрежение.

От РДНСК са издали заповед имотите им да бъдат съборени, защото са незаконни. Фамилията обаче обжалва решението в съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Ами като гледам тя къщичката съвсем скромна...само на 3 етажа. Хич не става за палат на "царе" и "царици"...Ама не може ли да им пишете имената на тези хора,без да ги титуловате и да се правите за посмещище ?! Значи да очакваме в скоро време преместване на етническия конфликт в Пловдив...
121
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днешно време всеки симпатизира на някой, Герб , бсп , дпс и т.н. а аз защо да не симпатизирам на онзи който си искам? Вече съм симпатизант на *** !
120
0
 
1
 
! Отговори
bizona преди 12 години
#145 e strashno prav , e**ti na***nite m**gali
119
0
 
20
 
! Отговори
жив. преди 12 години
абе стига ги титуловаѝте цар Киро и царица Костадинка ....това са си наи обикновени ***...царе сме имали ние Българите не сам чул *** да са имали държава още по малко царе хаха...
118
0
 
17
 
! Отговори
nemo преди 12 години
На въпроса на АНОНИМЕН къде им е царството на *** отговора е ТУК в БГ щото сме подайгъзец българчетата............и всеки е за себеси...........и кво като обрали комшията или го опънали или пребили............нали не съм аз.
117
1
 
9
 
! Отговори
Националист преди 12 години
Тази къща сигурно е построена легално и е с платени данъци и затова ще живеят в нея
116
0
 
13
 
! Отговори
зоро преди 12 години
Абе някой знае ли какво пише в личните карти на ***?На народност - *** или българин?Щото аз мисля че България е ЕДНОЕТНИЧЕСКА държава и щом аз си плащам данъците и тока и ме съдят и глобяват като стъпя на криво...........то тъй трябва да е за всички.Май е много удобно да си ***..................хмммммммммм и аз ще се пиша от боята.
115
0
 
31
 
! Отговори
iker преди 12 години
Абе каква царица и какъв цар бе мамка ви *** !
114
2
 
15
 
! Отговори
чичко преди 12 години
Абе тая гад *** можеше и да е българин ,арменец ,турчин и всякакъв...........трябва да се съди по делата а не по етноса.Само някой да не помисли чи симпатизирам на *** ама като погледнеш реално си е така...........гадове има от всички ни.Ама и затвор трябва да има за всеки такъв елемент.
113
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Съпругата на Рашков - Царица Костадинка" - абе другари ***, какви ги пишете бе? Къде е царството им на ***?
112
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E i kakvo ot tova.......................
111
0
 
27
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Веднага да се провери, дали имотът е законно построен и дали са му платени данък сгради и такса смет! Аз лично се съмнявам!
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не бе, тя си е царица за придворните си, нормално журналята да я наричат така. вие като сте били наборници сте си наричали висшестоящите по чин, същото е... крепостния журнал добре си слага титлата на началниците.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
dnes.bg- prislyga
108
0
 
36
 
! Отговори
Роко преди 12 години
абе днес.бг, я кажете каква царица е тая на*рана *** бе !!!
107
0
 
33
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Като интервюирате изкуфели бабички и *** какво да ви кажат??? Защо не питате някой млад и образован човек?!! Цялата фамилия са за Анадола. Там знаят как да ги оправят!
106
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Не сме имали проблеми с тях и мисля, че е политическа, отколкото реална заплаха, всичко е да ни настроят едни срещу други, - leleel пълна е тази държава с ***. И убийството беше политическо сигурно.Пак ще забравим и цигаите ще са най-добре!
105
0
 
40
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
*** днес.бг пак ли започна да титулува...неам думи
104
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не пита този"самозван цар" какъв му е бизнеса,с какви пари са купени тези имоти,платил ли е данък печалба,осигуровки и всички налози на тези имоти!?Никой няма да го пита,защото той е продукт на бкп и "изпра" почти милиард,откраднати от бкп от българския народ!Кучето си лае,бкп си печели и т.н.Нека тежи на съвестта на родоотстъпниците,ликвидирането на последната българска държава!
103
0
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече се чудя на глупоста на журналистите. Не може да пишеш царица Костадинка, това говори за твърде ограничен ум. Нямам думи.