Столичните бездомни кучета на екскурзия до Пловдив

От града под тепетата с оферта за Фандъкова – по 110 лева за обработено четириного
9 апр 2012 19:10,
141
Столичните бездомни кучета на екскурзия до Пловдив
Общината в Пловдив предложи оферта за столичните кучета. Снимка: Impact Press Group

След като Пловдив прие 300 000 тона софийски боклук, пловдивската община е готова да приеме и столичните бездомни кучета.

Кметът на града Иван Тотев е изпратил писмо на своята колежка Йорданка Фандъкова с предложение бездомните кучета по столичните улици да се приберат в Пловдив.

Това се случи, след като градът се сдоби с лиценз за собствен кучкарник. Той има капацитет да обработва средно по 50 кучета на ден.

Срещу сумата от 110 лева без ДДС местната община е готова да кастрира и ваксинира всяко бездомно столично куче.

"Обработването, обезпаразитяването и престоят ще траят няколко дни, след което животните ще бъдат връщани обратно от мястото, от което са взети", обясни за Dnes.bg управителят на приюта за безстопанствени кучета в Пловдив д-р Иван Шиков.

Още по темата

Общината в Пловдив е пуснала оферти за обработване на бездомни кучета и на още няколко големи града, които имат проблем с безстопанствените четириноги.

"Ако от София бъдат доведени към 10 000 кучета, това са 1 милион лева", пресметна кметът на Пловдив Иван Тотев.

По думите му парите ще се използват за строеж на нов приют за животни.

Пловдив е решил проблема с бездомните кучета преди да бъде приет Закона за защита на животните през 2008 година.

"Преди се работеше по други наредби, според които всяко куче престояваше 14 дни след залавянето и ако не бъде потърсено, се евтаназираше", коментира шефът на местния приют.

В момента Пловдив има проблем с уличните котки, които наброяват към 16 хиляди. Местната община започва да строи приют и за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
11
 
! Отговори
Софиянец преди 12 години
В Пловдив има много котки. Защо не вземем да си помогнем взаимно? 50/50 :))))
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кучкарите при убитите кучетата!
79
8
 
8
 
! Отговори
Севдалинка преди 12 години
Мили животинчета, дано да ви хареса екскурзията. Но знайте, че лоши хора ви мислят злото, бъдете бдителни! И ние ще ви пазим, разбира се. И Дядо Господ ще ви пази, най-накрая. Ако някой ви направи нещо лошо, Дядо Господ ще го накаже - ако е мъж ще му отнеме мъжката сила и ще го направи импотент, а ако е жена - ще погрознее. Това ще се случи на всеки, който си позволява да ви безпокои, мили наши обични животинки!
78
0
 
8
 
! Отговори
! преди 12 години
Кмета на Пловдив рева навремето, че балираният *** на София не е изплатен докрай и е излъган от Борисов. Сега иска софийските кучета- ами да внимава много този път!
77
2
 
11
 
! Отговори
цирк преди 12 години
Стига с тези песове,до кога цялата държава ще се занимава с песовете ,а не гледа че Боко ни закопа с още 2 000 000 000-само прах в очите ни хвърлят с тези песове-пропаднала работа....!!!
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първобитните хора които са живеели в пещери са знаели по добре от нас как да се пазят от животните. Ако бяха стояли и чакали Фандъкова и Борисов да ги пазят от дивите зверове нас нямаше днес да ни има на този свят.Ако ще умират не е задължително да са кастрирани.Вижте до къде води една работа която не е свършена на време ! След години на същия зор ще сме и с *** дори още по страшно защото кучето е животно а *** двукрако подобно
75
2
 
16
 
! Отговори
абе кой ви даде .. преди 12 години
парите от пенсиите на родителите ни да ги давате за *** !!!! НАГЛЕЦИ !!!! Да не сте ненормални !!! Ало - крадливите министри с баш крадеца !!! - събирайте ги всички и после евтаназия както е навсякъде по света !!!
74
2
 
11
 
! Отговори
тцЪ преди 12 години
Отново ми мирише на "горкичкото кученце Мима". Да, хубаво е да не се отнасяме с животните, като с дрипи, ама това вече е прекалено. Още повече, че кучешката напаст в София застрашава здравето на 2/3 от населението -и не, не става дума само за нападнати от глутници изгладнели ***. Кучешката тения да не би да се пренася от гълъби бе, Екоравновесието?
73
1
 
6
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Бреии,много нагли парчета,но има още много пари за крадене.
72
0
 
9
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
Не, мерси! Тия съвсем изперкаха и се държат по-неадекватно от и от бесните кучета! Та по-голям призив от това да развъждаш улични кучета, накъде? 110 лева без ДДС!!! С тия пари колко книги, например, може да се купи на едно дете?
71
0
 
7
 
! Отговори
кАЛИН преди 12 години
ТО СИ Е БИЗНЕС БЕ :) КУЧЕТА ВИ ЯЛИ ВАС .. !!Жалко за професора .. долните ***, къде ги въдят пред панелките си заслужават кастрация !!!
70
0
 
2
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Не ползвай моя ник. Ще ти скъсам ***.
69
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз убивам кучета винаги, когато имам възможност.Щом държавата не ги убива, трябва сами да се защитим!
68
3
 
9
 
! Отговори
кучета да ни ядът ?! преди 12 години
Дали кучета ще ядът хора се решава само от човека. Бог ни е направил хора а не животни за да можем да мислим и да знаем как да се пазим от животните.В кой век живеем че кучета да ни ядът?Преди година една сутрин в пловдивски квартал всички кучета бяха натръшкани. Два дни говориха на третия млъкнаха. Питам защо да умират хора ! Вместо хора неможе ли да умират кучетаНе ставайте смешни! Борисов и Фандъкова не са длъжни да решават кучешкия проблем.Проблема с *** е много много по сложен.
67
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 12 години
"Неееее, не ме разбрахте, те не ни т, хапят ни!"
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА А БЕЗДОМНИЦИТЕ СТАРИТЕ ХОРА БОЛНИТЕ ДЕЦА А ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ ЗА ТЯХ НЕ СЕ МИСЛИ В АБСУРДИСТАН 110 ЛВ ЗА КУЧЕ ДА СЕ СМЕЕЯ ЛИ ДА ПЛАЧА ЛИ .НА КАДЕ ОТИВАШ БЪЛГАРИО
65
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГРОБарите развъртат голяма далавера С ТИЯ ***!
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първи кучкар - премиер.Втори кучкар - кмет.Ми то за Фъндукова май остана бронза.
63
0
 
5
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
не бе, не си го разбрал човека.... помияра си е ***.... а пУмияра е специален- в родословното си дърво някъде пра-помиарите са се кръстосвали с ПУМИ..
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Тотев е кмет НАЗНАЧЕН от ***!Сега може вече да бъде провъзгласен и за втори по ранг КУЧКАР (първия се знае - запазена марка!).