Столичните бездомни кучета на екскурзия до Пловдив

От града под тепетата с оферта за Фандъкова – по 110 лева за обработено четириного
9 апр 2012 19:10,
141
Столичните бездомни кучета на екскурзия до Пловдив
Общината в Пловдив предложи оферта за столичните кучета. Снимка: Impact Press Group

След като Пловдив прие 300 000 тона софийски боклук, пловдивската община е готова да приеме и столичните бездомни кучета.

Кметът на града Иван Тотев е изпратил писмо на своята колежка Йорданка Фандъкова с предложение бездомните кучета по столичните улици да се приберат в Пловдив.

Това се случи, след като градът се сдоби с лиценз за собствен кучкарник. Той има капацитет да обработва средно по 50 кучета на ден.

Срещу сумата от 110 лева без ДДС местната община е готова да кастрира и ваксинира всяко бездомно столично куче.

"Обработването, обезпаразитяването и престоят ще траят няколко дни, след което животните ще бъдат връщани обратно от мястото, от което са взети", обясни за Dnes.bg управителят на приюта за безстопанствени кучета в Пловдив д-р Иван Шиков.

Още по темата

Общината в Пловдив е пуснала оферти за обработване на бездомни кучета и на още няколко големи града, които имат проблем с безстопанствените четириноги.

"Ако от София бъдат доведени към 10 000 кучета, това са 1 милион лева", пресметна кметът на Пловдив Иван Тотев.

По думите му парите ще се използват за строеж на нов приют за животни.

Пловдив е решил проблема с бездомните кучета преди да бъде приет Закона за защита на животните през 2008 година.

"Преди се работеше по други наредби, според които всяко куче престояваше 14 дни след залавянето и ако не бъде потърсено, се евтаназираше", коментира шефът на местния приют.

В момента Пловдив има проблем с уличните котки, които наброяват към 16 хиляди. Местната община започва да строи приют и за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пловдивските майнички май ще сложат в малкия джоб софийските пичове. Мързеливите и некадърни софиянци са богати нека да плащат на пловдивския кмет но никак не съм сигурна че парите ще отидат по предназначение.
60
4
 
8
 
! Отговори
ГНУС - МИРИЗЛИВА преди 12 години
Тези които защитават кучетата трябва да бъдат хвърлени за храна на гладни лъвове и дано гният в АДА мръсни ***
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам ,това си в чиста подигравка, не искаме кучета по улиците ,тия дето ги защитават да си ги приберат в къщите и да носят отговорност за тях или глоби , не искаме излишни пари да потъват там някаде си , изтребете ги тия *** ...изчистете България .....това не е европейска държава .... това е *** държава с *** на власт ,съжалявам,че гласъвах за вас,но тази грешка няма да се повтори ,няма и да гласъвам
58
3
 
13
 
! Отговори
Виктор преди 12 години
НЕ ИСКАМЕ ДА ГИ КАСТРИРАТЕ ТОЛКОВА ЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ !?!? ПРИСПИВАТЕ ГИ И ДО ТАМ С ПРОБЛЕМИТЕ И ПАРИТЕ НА ВЯТЪРА!!!
57
0
 
4
 
! Отговори
Адолф Хитлер преди 12 години
Дайте ги кучетата на мен! :)
56
1
 
5
 
! Отговори
джаба, ти си преди 12 години
неграмотен! Пише се *** - идва от помия.Една такава новина показва колко много болни хора пишат по форумите.
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иван Тотев първо да отиде до Бунарджика и да види "домашните любимци", как се разхождат свободно, *** и пикаят, където играят и лазят малки деца!Много пловдивчани предричаха, че ако "*** настойник" стане кмет, още столичен *** ще дойде в Пловдив, за да бъде по-удобен за неговите *** избиратели.Ха да дойдат и кучетата, след тях още *** и ***.Така победата за ГЕРБ на следващите избори ще бъде осигурена.
54
0
 
34
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Гадове, знаете ли какво значат 110 лв за болно дете?110 лв. за родители, които искат да купят учебници за детето си?110 лв. за пенсионер?
53
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така, така , след голямата екскурзи на ***, следва голямата ексурзи на кучетата :)))ББ като се кандидатура за кмет през първия си мандат 2005 г., обеща да реши проблема с кучетата, детските градини и *** :))) е *** го пращахме къде ли не и още нямаме завод, кучетата ще ги пращаме до Пловдив, сега остава Столична община да наеме детски градини във Врачанско ;)
52
3
 
10
 
! Отговори
ДЖАБА преди 12 години
Пумиарска София ще си остане пумиарска, защо по морските курорти няма *** !!!Ами защото там релаксират чужденците и местните власти не допускат пумярщина а в София и други подобни развъдници е пълно, защото някой *** европейски пари за защита на пумярите а и никой от управляващите не го е грижа ,защото са некадърни и ненормални по традиция .
51
4
 
1
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Много неща са недоказуеми,нали така?! Та, така си казват хората мислейки си,че Господ не вижда.Някога заклеймявахте, горехте хора на кладите пак в името господно/с малки букви/,защото е името на нечист бесовски дух наречен "Звяра",на когото Бенедикт 16ти и Въртоломей карат вярващите да се кланят на Сатана използвайки Христовото Име.Няма да ви питам католически и православни нечестивци коя е Първа и Втора заповед на Господа,но ще ви попитам следното :"Колко мислите,че ще задържите първоначалния блясък на "Звяра",като УБИВАТЕ,подкупвате,и "инвестирате" с ограбените -от вярващите пари ????! Бог казва,че вашия началник лукавя са го погнали "китимски кораби" и сега е много бесен и ходи да се съюзява с нечестивци-оставили Светия Завет /виж в пророк Даниил и "Откровение.на Йоанна"/.Колко ви е сърдит сега Луцифер ,че не опазихте истината му ??????????
50
1
 
14
 
! Отговори
толкова ли е сложно? преди 12 години
Кучетата НЯМАТ място по улиците! Който са болни и озверели-инжекция, читавите в приютите. И без кастрации,щото ги знаем- струват скъпо и не се извършват, само някой прибира пари.Да има телефони в големите градове,и дори и при едно забелязано куче да идват и прибират.Това се прави във всички цивилизовани страни...тук хващат кучета,за дейност-ваксини,обезпаразитяване,фиктивни кастрации,татуировки и т.н.,което струва повече от храната в приюта и най-голямата глупост- пускат ги обратно на улицата...
49
6
 
17
 
! Отговори
rrrr преди 12 години
изтрепете ги бре, хора, няма да им изчезне популациата не разбрахте ли, но те магат да убиват хора!
48
2
 
16
 
! Отговори
???? преди 12 години
ега си държавата,щом начело са физкултурници,пожарникари и други подобни твари.
47
4
 
17
 
! Отговори
ODUF преди 12 години
Много са загрижени ама са загрижени за парите а не за пумиарите на помиарска София. Я вземете че го хвърлете пловдивския кмет на пумярите ,че да го оглозгат както изядохо горкия човечец в София.
46
12
 
9
 
! Отговори
циганин преди 12 години
Смръдливи сте това българите ей . Смръдливи и пръдливи . Оправихте бедомните ХОРА та започнахте да правите приюти за кучета и котки. Те ще започнат и да ви е.ат . То ви и еб. а.Да живе е България . Хора със национално мислене иначе предатели . Пак ще намаже някои . И то яко . Бийте се в гърдите . Ваша си е държавата . Байката и е.ахте и продължавате но вие сте нагледци .
45
3
 
22
 
! Отговори
б-с преди 12 години
Дайте парите на пенсионерите стига сте крали КУЧЕТА КОТКИ ***
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ващо семе ,*** !!!! как ще дадете 110 кинта на ***...и после да го пуснете обратно?????
43
2
 
8
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 12 години
*** кмет Тотев пак е начертал грешни сметки . Интересно какво ще прави с неговите *** от ГЕРБ вече кастрирани в София ?
42
1
 
22
 
! Отговори
ЕЗОП преди 12 години
БАСНЯВървяли Б и Ц през полето и видяли едно лайноБ казал на Ц - ако го изядеш ще ти дам 100 лв и той го изял и взел 100 лв. Но му станало гадно и се почудил как да си върне, а Б също помислил че се е прекарал и как да си върне парите.Срешнали друго *** и този път Ц казал на Б че ще му даде 100 лв ако го изяди за да си го върне, а Б се съгласил за да си върне парите и го изял.Осетили се че никой не спечелил а само яли ***.Но Б казал - важното е че завъртяхме парите.