Столичните бездомни кучета на екскурзия до Пловдив

От града под тепетата с оферта за Фандъкова – по 110 лева за обработено четириного
9 апр 2012 19:10,
141
Столичните бездомни кучета на екскурзия до Пловдив
Общината в Пловдив предложи оферта за столичните кучета. Снимка: Impact Press Group

След като Пловдив прие 300 000 тона софийски боклук, пловдивската община е готова да приеме и столичните бездомни кучета.

Кметът на града Иван Тотев е изпратил писмо на своята колежка Йорданка Фандъкова с предложение бездомните кучета по столичните улици да се приберат в Пловдив.

Това се случи, след като градът се сдоби с лиценз за собствен кучкарник. Той има капацитет да обработва средно по 50 кучета на ден.

Срещу сумата от 110 лева без ДДС местната община е готова да кастрира и ваксинира всяко бездомно столично куче.

"Обработването, обезпаразитяването и престоят ще траят няколко дни, след което животните ще бъдат връщани обратно от мястото, от което са взети", обясни за Dnes.bg управителят на приюта за безстопанствени кучета в Пловдив д-р Иван Шиков.

Още по темата

Общината в Пловдив е пуснала оферти за обработване на бездомни кучета и на още няколко големи града, които имат проблем с безстопанствените четириноги.

"Ако от София бъдат доведени към 10 000 кучета, това са 1 милион лева", пресметна кметът на Пловдив Иван Тотев.

По думите му парите ще се използват за строеж на нов приют за животни.

Пловдив е решил проблема с бездомните кучета преди да бъде приет Закона за защита на животните през 2008 година.

"Преди се работеше по други наредби, според които всяко куче престояваше 14 дни след залавянето и ако не бъде потърсено, се евтаназираше", коментира шефът на местния приют.

В момента Пловдив има проблем с уличните котки, които наброяват към 16 хиляди. Местната община започва да строи приют и за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
Stanbo преди 12 години
Що за безумие! Проблемите идват от хората, НЕ ОТ ЖИВОТНИТЕ. Вижте около жилищните блокове. Прилича и е сметище... Ял, ял, недоял и хоп през прозореца! Да нахраним бедните животни... Пък после пак те са виновни. Ако имате домашен любимец, проявете отговорност и не го пропъждайте на улицата, грижете се за възпитанието му. Кметът явно се е разпоредил навсякъде да има табелки "Забранено за кучета", а кой ще научи бездомните кучета да четат? Махнете ***, кучетата сами ще се махнат. Смешници!
120
0
 
0
 
! Отговори
cc преди 12 години
110 leva!?!???Хора спрете се бе!!!!!!!!!!!!!!!!
119
0
 
1
 
! Отговори
бай Промо преди 12 години
Столичните кучета не трябва да бъдат извозвани до Пловдив, а по-скоро до Ханой ... където да влязат в менюто на ресторантите.Какви са тези 6 млн за реконструкция и модернизация на приют. На 'природозащитниците' трябва да им се изпращат всички сметки от болниците за лечение от кучешка тения, за имунизации срещу тетанус, от хирургически интервенции при шиене и третиране на рани от ухапвания от кучета, болнични за временна нетрудоспособност и всички природозащитници да бъдат вързани с GPS към НАП.
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
г-н тотев в пловдив има работници роби в фирма бамех рекорд
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес преди обед във фирма бамекс - леарна се случи жестока злополука за която никой не съобщава работник бе смазан от кран технически неизправен при никаква техническа безопасност за персонала собственика е трифон гидиков от карлово същшят от 1 януари не е плащал заплати на работниците работниците са истински роби без работни дрехи без вода за пиене храна и всичко зо тяхната категория труд хора идете и вижте истински роби
116
0
 
1
 
! Отговори
Ана от Нимия преди 12 години
"Ако от София бъдат доведени към 10 000 кучета, това са 1 милион лева", пресметна кметът на Пловдив Иван Тотев. Страхотен бизнес. Значи, ако от София им доведат 50 000 кучета, това са 5 милиона лева печалба! Ако им докарат 100 000 кучета - 10 милиона! Ехаа! Чак сега наистина ми просветна защо от Екоравновесие искат да има повече кучета в София. И вероятно ще се борят не Пловдив, а те да продължат да се "борят" с проблема. Става дума за милиони, братя и сестри, от нашите данъци.
115
1
 
2
 
! Отговори
ttt преди 12 години
Neka da se otvoriat fermi za kuceta koito proizvezdat meso i go prodavat. Neka vsicki kuceta da se prodadat na tezi fermi, koito ot svoia strana ste praviat pecalba.
114
0
 
3
 
! Отговори
jasemi преди 12 години
Преди малко в друг сайт,четох,че в София има проблеми с мръсотията и бездомните кучета още през 1926г.,така че нямате особен напредък!Горе-долу 100 години едно и също!Хората тябва да се променят,хората........
113
0
 
4
 
! Отговори
муцурунка преди 12 години
Да и ти си прав Киркорчо,но аз говоря по принцип...той проблема не е от вчера....не добрата добрата стопанизация на животните е довело до това...и кои е виновника Ние-хората...и за всеки проблем било то за *** по улиците или за прегазените хора по ''Зебрите''....всичко опира до възпитанието на човека...какво му пречи на човек да си сложи хартийката от дъвката в джоба или да изчакаш Човекът да мине по ''Зебрата''или да се усмихнеш и да благодариш на човек,които ти прави път да минеш....
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега кучетата ще протестират, защото им вземат софииското жителство
111
0
 
2
 
! Отговори
Тони преди 12 години
Благодарим ви Пловдив,но моля ви не ни ги връщайте.По всичко личи,че вие знаете по-добре от нас как да се справите с бедомните ***,затова задръжте ги и действайте както си знаете.
110
0
 
6
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Мицурунче мисля, че права си. Обаче дума става не за скъпи чистокръвни кучета със скъпи гердани, тях стопаните не исхвърлят от къщи, а ако някой от кучета през пролетта са исчезва то търсят тях и плаштат пари на хора, които го намерят.Става дума за диви кучета, които нападат на хора и се превръщат, като във Австралия във диви кучета ДИНГО.И скоро ще хранят със човешко, за това, че в *** храна няма.
109
3
 
2
 
! Отговори
муцурунка преди 12 години
Не са виновни кучетата виновни са хората,които се отказват да се грижат за тях и така те остават без дом....нека да започнат първо да глобяват тия хора,са да се справят с бездомните кучета....когато удариш някои по джоба много бързо се учи как да спазва правилата...друга причина е и възпитанието!!!
108
3
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
Трябва да се отварят повече корейски ресторанти и няма никакви проблеми, нито едно диво кучето след няколко месеца. Кучешко месо прилича по вкус на агнешко и корейците много това обичат. Ако във България още има диви кучета и много и на тях никой не прави лов за да направи от тях храна,значи във България всичко е още наред. В други страни всеки ден показват по ТВ, как хора се хранят с кучешко месо, а от мех се правят шапки и обувка. И нямат никакви проблеми, освен да излови кучето, които няма.
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koi ste plati za transportiraneto na kuchetata ? Sega nashite deca li da hapqt?
106
1
 
2
 
! Отговори
petko преди 12 години
dobre dosli sa,imame prekrasen ekarisaz!
105
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
smart za 4etirinogite be va6ta mama!!!xorata roviat po konteinerite te za zverovete 6te har4at na6ite pari
104
13
 
16
 
! Отговори
Чибата преди 12 години
Всяко убито или отровено куче спасява на страната ни много пари!Вземете се в ръце навън е вече тъмно и подходящо аз излизам!!!Ние да си ги избиеме пък те да си кастрират каквото си щат ако искат помежду си да се кастрират!
103
4
 
17
 
! Отговори
Томас преди 12 години
що за идиотия - да носят *** от сф до пловдив за сметка на данъкоплатеца - стига идиотищини!!!!
102
5
 
8
 
! Отговори
Чибата преди 12 години
Нещо против триченето та кучета? Май трябва да стане национален ритуал!