От 19 април започва събарянето на "Златна перла" край Варвара

Лиляна Павлова обеща комплексът да изчезне до края на лятото
11 апр 2012 13:26, Миглена Иванова
34
От 19 април започва събарянето на "Златна перла" край Варвара
"Златна перла" в природен парк Странджа. Снимка: Булфото

Пет от сградите в комплекса "Златна перла" край Варвара ще бъдат принудително премахнати на 19 април.

Това става ясно от съобщения до управителя на строителя – фирмата "Краш 2000", публикувани на сайта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Строителният контрол издаде заповед за премахването на незаконно построения в защитена територия ваканционен комплекс още през 2010 г.

Още по темата

Решението на дирекцията беше обжалвано от строителя на "Златна перла" пред всички инстанции, но изгуби делата и трябваше доброволно да събори вилите в комплекса.

Още в началото на годината министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща "Златна перла" да бъде съборена до края на лятото.

Плановете на ресорното й министерство и на строителния контрол са през годината да бъдат премахнати около 1 500 незаконни сгради.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
21
 
! Отговори
Лисан преди 12 години
Да не забрави и вилата на Плевнелиев!
7
1
 
10
 
! Отговори
двоен аршин преди 12 години
В Пампорово незакони строежи друга заповед от 2010 година е спряно водоснабдяването и елекрозахранването на обекта. В момента РДНСК и община Смолян проверяват новопостроения ски гардероб с магазин и къща за отдих в околностите на Студенец на Мария и Тихомир Никови.Емил Миланов началник отдел Държавна собственост и устройство на територията в областна администрация Смолян подчерта, че в края на миналата година комисии, в едно с общините са обходили всички писти и центъра на Пампорово и са изготвили протоколите, с които е установено, че въз основа на разрешителни за преместваеми обекти са извършени масивни строителства.54 са преместваемите обекти само на територията на смолянска община, издигнати на частни земи и терени на КОС, на горското и на общината. В това число и заведението на съпруга на смолянската депутатка Даниела Дариткова д-р Никола Проданов, чийто обект е незаконен строеж в процедура за откупване на земята. Едва след като откупи терена, д-р Проданов ще започне да озаконява постройката си, заключи Миланов.Мария Никова-герб,Дариткова белдъза на М.Найденов-герб,Проданов-СДС,Ников шеф на горско Пампорово-!!!!!!
6
20
 
19
 
! Отговори
ДА НЕ СЕ БЛЪСКА преди 12 години
ДА НЕ СЕ БЛЪСКА! ДА СЕ НАКАРА СОБСТВЕНИКА ДА ГО ДОВЪРШИ И ДА СЕ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ЗА ДОМ ЗА СИРАЦИ, СТАРЧЕСКИ ДОМ , ИЛИ НАЙ-ДОБРЕ ЗА ПОЧИВНА СТАНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО СЛАБИ, ИНВАЛИДИ И ДР. БЕДНИ БЪЛГАРИ !!!
5
15
 
14
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Винаги строим и рушим после. Срамота ! Бутнахме и мавзолея ,а после за Бат Бойко пак трябва да го градим.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фирма "Краш" изглежда ще претърпи малък Crash...
3
0
 
43
 
! Отговори
to преди 12 години
а на оная социалнослаба съдийка, няма ли да й бутат хотелчето?
2
1
 
28
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
Не знам, ако пуснат 10 ***... от тая сграда и освновите й нема да останат в рамките на 3-4 дни. А и безплатно ще се махне и те така...
1
9
 
15
 
! Отговори
На време преди 12 години
Боже... Отново през лятото, ремонтни дейности.... ***!!!Ще се почива в планината, то се е видяло!