От 19 април започва събарянето на "Златна перла" край Варвара

Лиляна Павлова обеща комплексът да изчезне до края на лятото
11 апр 2012 13:26, Миглена Иванова
34
От 19 април започва събарянето на "Златна перла" край Варвара
"Златна перла" в природен парк Странджа. Снимка: Булфото

Пет от сградите в комплекса "Златна перла" край Варвара ще бъдат принудително премахнати на 19 април.

Това става ясно от съобщения до управителя на строителя – фирмата "Краш 2000", публикувани на сайта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК).

Строителният контрол издаде заповед за премахването на незаконно построения в защитена територия ваканционен комплекс още през 2010 г.

Още по темата

Решението на дирекцията беше обжалвано от строителя на "Златна перла" пред всички инстанции, но изгуби делата и трябваше доброволно да събори вилите в комплекса.

Още в началото на годината министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обеща "Златна перла" да бъде съборена до края на лятото.

Плановете на ресорното й министерство и на строителния контрол са през годината да бъдат премахнати около 1 500 незаконни сгради.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
местна преди 12 години
Стига вече сте строили и завзели тази китна природа ,оставете туризма на местните собственици това им е поминъка и смисъла на живота ,авие софиянци,пловдивчани заграбихте и построихте всевъзможни гранд хотели и превзехте туризма а тяхните хотели и къщи стоят празни,ограбихте им хляба и се разпореждате като завоеватели.Браво на г/жа Павлова нека да устои на думата си и след това да принуди частниците на тези коптори да залесят тази чудна и полезна местност
27
1
 
3
 
! Отговори
ехохо преди 12 години
Ако си мислите , че сега не се строи незаконно..Само да ви кажа,че в Морската градина на Варна е на път да я превърнат в частна зона , къщи , вили , водна пързалка , уж за благото на гражданите , ама никой не е питал , дали искам да виждам частния дом на някоя мутра .....
26
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой печели от това събаряне? НикойХотела става законен срещу една солена глоба от порядъка на 100000лвИ Дянков ще е доволен
25
0
 
9
 
! Отговори
ПО ТЕМАТА преди 12 години
Относно темата искам само да вметна че преди време БТВ изгориха маса гориво да обикалят с хеликоптери и да снимат незаконно построени селища. Кога ще съборят незаконните вили и селища на митничарите ?Смее ли изобщо някой да пипне там?
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре ве, всички тия пишещи комунисти в сайта. Ясно комунисти ама така малко не ви ли трепва, че това нещо е дигнато по време на Станишев, Доган и сие и всъщност хората, които подкрепяте направиха това да съсипят природата на страната. И че всеки бандит с пари можеше да си прави каквото си иска и да строи, където му падне - в случая в резервата.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе как ще го махате бе, това с протекция на Станишката е дигнато както и повечето подобни по време на мандата му дето ги наплякаха навсякъде.
22
3
 
11
 
! Отговори
мак преди 12 години
Не вярвам, че това ще стане. От 2010г. какво правиха, събираха кураж ли?
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кога ще премахнете *** гета в София.Защо позволявате в центъра на столицата и в момента да се образуват нови гета /ж.к.Сердика/.... ааа .... не пречат , .........оооооооо........ щели да гласуват за ГЕРБ..... е браво тогава. Ама аз и много други българи .. няма да ви пуснем фъндък.
20
1
 
1
 
! Отговори
До 23 преди 12 години
Област Андалусия, Испания, града е Марбеля, човека е вече покойния Хесус Хил!
19
1
 
11
 
! Отговори
муню преди 12 години
*** и смешния PR,тия не спряха,а кмета на Бургас не му остана език от ***....и да го бутнат голямо важно....след като остават незаконните на Витоша,Ивайловград ,Искър и много други язовири,по крайбрежието на Дунав също има супер много такива комплекси,да не говорим за Слънчев бряг,Равда ,Обзор и..........ЕДИНСТВЕНИТЕ КОЙТО ГО ОТНАСЯТ ДО МОМЕНТА СА РИБАРИТЕ В ЧЕНГЕНЕ СКАЛЕ....ЕДИНСТВЕНИТЕ!Мироооооо давай си оставката
18
1
 
13
 
! Отговори
!? преди 12 години
Само в нашата държава може всеки който му скефне да почне да излива бетон в резервати и защитени теритотрии. Ако мине - мине, ако не - държавата да се оправя.Във всяка една нормална държава това е престъпление и на извършителя му се търси нкаказателна отговорност!
17
0
 
16
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
Това със сираците и бабите няма да стане. Трябва да се бутат един по един за да се покаже че имаме природа и държава. Инак никой няма да идва и само парите от дрогата и жените ще перат в тия хотели!!! Странджа е парк, Витоша - също, Морската градина също!!!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тая няма да стане. все пак бургаския герберски кмет има дял в тоя комплекс. това е прах в очите, ще измислят нещо в последния момент
15
8
 
4
 
! Отговори
за 8 преди 12 години
Аз съм ЗА да не се блъска, идеята е добра, а тези които гласуват против, явно изпитват удоволтвие да гледат как нещо се разрушава, независимо какво е...важното е сеир да пада!
14
1
 
25
 
! Отговори
ми преди 12 години
УРАААА - ПЪРВА ПОБЕДА СРЕЩУ БЕТОНА!!! За съжаление всички тези вече са си изпрали парите, така че освен да разрушат хотелите е добре и да разследват собствениците до 20 коляно - роднини, приятели, близки - кой им даде пари, какви доходи са имали по време на тези строежи, ако са взели кредити - какви доходи са представили и какви гаранции по кредити - е господа и дами прокурори и данъчни - не е сложно, просто трябва желание :)
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вийте, комунистически ***!Като беше толкова лесно, защо не го направихте?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тва на Милото хотела ли е :)
11
3
 
34
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Ще те перефразирам - Няма да се почива на нашето море! Причината е ясна - доста е засрано и няма качество на обслужване! С това аз компромис не мога да правя! Който иска да си хвърля парите на вятъра....
10
1
 
29
 
! Отговори
. преди 12 години
Следващите - хотелите на к-г "Нестинарка" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво пак недоволствате бе, комунисти скапани? Толкова ли искате да бетонирате цялата брегова ивица?