Обир за милиони. Като на кино

Спретнаха заградителни КПП-та за залавяне на обирджиите
Обновена: 12 апр 2012 14:39 | 12 апр 2012 09:00,
254
Обир за милиони. Като на кино
МВР направи КПП-та, за да издирва обирджиите. Снимка: Impact Press Grouр

Полицията в страната все още издирва наглите обирджии, които снощи разрязаха и обраха инкасов автомобил, съобщиха от МВР.

В района на обира, в община Севлиево, са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Нападението над инкасовия автомобил е станало в района на село Петко Славейково. Сигналът за кражбата е подаден около 19.45 часа снощи на телефон 112.

По първоначални данни на разследващите, докато автомобилът с парите пътувал от Севлиево за Ловеч, от страничен път изскочил микробус, който умишлено се блъснал в инкасовия и го блокирал.

Още по темата

От микробуса излезли двама маскирани, облечени в полицейски униформи, които били въоръжени.

След минути се появили още два автомобила, от които също изскочили двама, облечени като ченгета.

Те заплашили шофьора на инкасовия автомобил и охранителя, който пътувал до него, и с помощта на флекс направили разрез в каросерията, откъдето взели част от наличните пари. По предварителни данни са превозвани около 2 млн. лева.

Непосредствено след подаването на сигнала за кражбата, са предприети заградителни действия от четири областни дирекции на МВР – Ловеч, Габрово, Плевен и Велико Търново.

Микробусът, който е предизвикал умишлената катастрофа с инкасовия автомобил, е намерен малко след инцидента опожарен. От обриджиите засега няма и следа.

Пред Нова телевизия вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че в момента се прави втори оглед на мястото на кражбата.

Той увери, че са предприети всички необходими действия по разкриването на обира, но изрази учудване защо инкасовият автомобил не се е движил по първокласен път, каквито са изискванията по закон.

Цветанов допълни, че за момента разследващите не откриват съпричастност към обира на шофьора и охранителя, пътували в автомобила.

Министърът каза, че подобен обир с разрязване на автомобила се извършва за около десетина минути.

Открадната сума се уточнява, но "може би се говори за около един милион", призна МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
34
 
! Отговори
дон Корлеоне преди 12 години
Смях и досадна ирония...То е ясно, че пастирите са ошлевили агнето! Всички обири и престъпления в БГ стават с участие на полицаи, братовчеди на депутатите-***...
204
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извършено като по филма "Жега" - там блъснаха от засада инкасо автомобила с камион, тук с микробус; там отвориха с насочен взрив, тук с флекс; там изгориха това с което са дошли, тук също... Идеи за бандитите има всякакви - телевизията е като учебник.
203
1
 
37
 
! Отговори
--- преди 12 години
Извьршена дейност по учебник.
202
0
 
51
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Гарантирано :Спираме организираната престъпност. Това е случаен инцидент, а не организирана престъпност. Сигурно са били някакви гамени. Случайно. Неволно. По скоро инцидент отколкото нещо умишлено.Забелязахте как хванахме оня ден един с 5 грама марихуана. Ето това е организирана престъпност.
201
0
 
37
 
! Отговори
made in ЛОВЕЧ преди 12 години
239 МАРКА ЕЛТОС .2300 ВАТА ,ДИСК ф 230 ,на батерия 16 волта ,има два комплекта батерии,работи перфектно ,реже та се не трае
200
0
 
31
 
! Отговори
Obrazovan преди 12 години
S tolkova greshki nz kolko si umen.
199
1
 
41
 
! Отговори
Cologne преди 12 години
Gospoda ministri i depotati vi6te ,kolko ste sme6ni tezi koito obirat sa va6i xora i zatova nemojete da gi otkriete i naroda go mislite 4e glupav ebana e darjavata zatova nie umnite sme izvan granica neka s *** da ostanete v tazi mila darjavi4ka ,neka da ni osinovi nqkoq mo6tna strana da sme izmekqri na tqx no vseki da e rahat i da nqma stresove, sme6ni ste gospodata koito ste vav varhu6kata
198
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каква марка е бил флекса? С какъв диск? Кви са тея ръждиви брони пълни с милиони?
197
5
 
40
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 12 години
Вечно, #237, вечно! Тоя народ от ***, обича само да цъка плюсчета, когато единствено се говори колко е зле и какво трябва да се направи, ама като им кажеш, че всъщност са мишлки и нищо не правят, гледай какво става - моментално се превръщаш в нещо, което те не искат да чуват и виждат. Така им изнася.
196
6
 
62
 
! Отговори
До ББ и ЦЦ преди 12 години
Да защищават правата и живота на гражданите в РБ и да поемат отговорност? Човече, слез на земята! Те разрешават полети на кемтрейлс - самолети над БГ пръскаши барий, стронций, етилен дибромид, наночастици алуминий, мукоплазма и канц. бактерии - и ти ми говориш за защита? Всичко ни трови и разболява, като през техния мандат е ДЕНОНОЩНО! Няма такъв филм, няма и да има, докато народа не излезе на улиците и НЕ разчупи модела на "нежната революция". Защо мълчим за това и други безобразия? До кога?
195
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецко смачка организираната пресъпност и сега е време да смачка и неорганизираната...Айде Цецко к'во чекаш
194
0
 
61
 
! Отговори
... преди 12 години
Баси и флекса!Нали е брониран автомобил?!?
193
1
 
43
 
! Отговори
ЕКС ЧЕНГЕ преди 12 години
Кой му дава право да се отклонява от маршрита-движението се извършва по магистрала и първостепенен път да да ...
192
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
максимално се кефя да се види тези инкасатори все едни дядковци от милицийта и военните с много опит вземат си пенсийките и са готови за 250 лв. да работят и заемат на тренирани млади хора работата сега от спестените заплати ще ги дадат накуп за 20 години напред на собствениците на парите пожелавам да се пооспокоят да пият студена водица и като се стопли времето да ходят боси по пясъка за релаксация времето ще ги излекува а взелите парите да си ги харчат с кеф по *** и баровe
191
5
 
80
 
! Отговори
До ББ и ЦЦ преди 12 години
Господа в рамките на седмица две станахме свидетели на какви ли не престъпления, от пладнешки обири и убийства до кучешки ужаси. Може ли да попитам как ВИе защитавате свободата на нас гражданите и гласоподавателите. Как да сме сигурни, че както си вървим няма да ни изядат глутница кучета, или че някой няма да ни наръга за 1 телефон и 20 лева. Нека веднъж завинаги да се престане да се обвиняват трети лица за Ваши действия/бездействия. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЩО.
190
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
SAS ZDRAVE DA SI GI AAR4AT :d XHAHXA napravo da otlitat za Malaga ahahaha
189
4
 
55
 
! Отговори
4 преди 12 години
Като чета коментарите и каква ВСЕНАРОДНА любов блика и залива управляващите, мисля че е ясно какво ще се случи на следващите избори! А Цвъцко по-добре да млъкне и да стягат куфарите, щото май целите им за следващите избори ще са да не влязат в затвора!!!
188
1
 
50
 
! Отговори
киноман преди 12 години
Сега, като ги хванат, ще се окаже, че са снимали поредния епизод на "Отплата".
187
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България над всичко!
186
7
 
37
 
! Отговори
ганев преди 12 години
хората се опаричиха,а ние ще платим и за тях !!!