Борисов: До месец в ОЦК-Кърджали трябва да има нов инвеститор

За преговори са пристигнали екипи финансисти от Женева, Мюнхен и Париж
13 апр 2012 15:03,
83
Борисов: До месец в ОЦК-Кърджали трябва да има нов инвеститор
Снимка: БТА

До месец в ОЦК-Кърджали ще има нов мениджмънт, нов план за развитие на производството като цяло - с нови машини и с нов инвеститор. Това заяви в пред работниците от предприятието в града министър-председателят Бойко Борисов.

По думите на Борисов лично той заедно с вицепремиера Дянков и министъра на икономиката Добрев са участвали в преговорите с банките кредиторки, които до вчера били категорично против да се изплащат заплати на работниците. По думите на Борсиов причината за това е, че упълномощения да преговаря син на собственика Захариев в последния ден, след който концесията на Горубсо Мадан трябваше да бъде отнета, спял и не се явявал на преговорите.

Първата ни цел е да заработи заводът, да запазим работните места и да го развием, коментира премиерът. Той подчерта, че на предприятието са необходими още около 20 млн.лв., за да се довърши започната модернизация, с новите инсталации.

За преговорите между банките-кредиторки и инвеститорите са пристигнали екипи финансисти от Женева, Мюнхен и Париж, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той добави, че са насрочени срещи между кредитори и инвеститори във вторник и четвъртък идната седмица и прогнозира, че ако се работи по 2-3 дни седмично, до месец би трябвало да има решение на казуса ОЦК.

Още по темата
„За мен е важно да не се затвори завода. Обясних на банкерите, че ОЦК е стратегическо предприятие, най-вече защото се намира в смесен регион, където хората нямат кой знае какъв избор на поминък", каза пред металурзите Борисов.

Днес по сметките на работниците от "ОЦК" АД Кърджали бяха преведени 500 хил. лв., като всеки работник получи по около заплата и половина. Останалите пари се очакват след празниците.

Министърът на икономиката Делян Добрев, който заедно с вицепремиера Симеон Дянков придружаваше министър-председателя в Кърджали, съобщи новината, че в рамките на месец още една концесия ще заработи в системата на "Горубсо"-Мадан, а до края на годината и в началото на следващата - още две.

„Само първата концесия ще създаде минимум 700 работни места, което освен хляб на хората, ще даде суровина и за ОЦК", каза Добрев.

Миньорите в Мадан са получили заплатите си вчера, когато е изтекъл и крайният срок от предизвестието за отдадената концесия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
7
 
! Отговори
ЛЪЖЛИВАТА ГЕРБ преди 12 години
ТО Е ИСТИНА ЧЕ БОЙКО Е МУТРА И РАЗЧИСТВА МУТРИТЕ ЗА ДА ОСВОБОДИ ТЕРЕНА ЗА СВОИТЕ МУТРИ. ИСТИНА Е ЧЕ ИЗГОНИ НЕМСКИЯ ИНВЕСТИТОР ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ. НЕМЕЦА ИСКАШЕ 50% ОТ ЦЕНТРАЛАТА. ИСТИНА Е ЧЕ НЯМА ДА ДОЙДЕ ЧУЖД СВЕСТЕН ИНВЕСТИТОР А ТАКЪВ КАКТО ПРИ КОСТОВ УНИЩОЖАВА, ПРОДАВА И ЗАМИНАВА. ПИСНА МИ ОТ БОЙКОВИТЕ И НА ГЕРБ ЛЪЖИИ. ОТКАКТО СА НА ВЛАСТ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА. ПИСНА МИ ОТ ЛЪЖЛИВИЯ ТЕАТЪР И ОТ ***.
62
0
 
8
 
! Отговори
лъжете преди 12 години
Така ни обещавахте и на нас и след месец закрихте предприятие за няколко милиона.Не лъжете хората с дребни трохички ***.
61
1
 
2
 
! Отговори
А ле преди 12 години
Какви комунисти,какви 5 лева те гонят,ле ***???
60
0
 
12
 
! Отговори
Матриял преди 12 години
ББ не можеш да ни излъжеш с тия *** пиари и раздаване на пари ,които не са твои! 350 лв. от социалния фонд раздаде , сега си извил ръцете на някоя банка за кредит на твой човек , хитри селски номера ,ама дори не са на нивото на Бай Тошо!
59
1
 
5
 
! Отговори
Д0 Аватар 73 преди 12 години
Нараних ти чувствата ли Аватарчо, та започна да плагиатстваш като анонимен:) Интелектуална амеба си ми ти, а освен това жалко,страхливо мишленце. Аватаре, ти си долен спамер, който не заслужава друго отношение освен, презрение, сърказъм и ирония.А на въпроса защо стихчето е навсякъде, отговорът -ЗАЩОТО СИ ПЛАТЕНА *** И ЩЕ СЕ ПОГРИЖА ВСИЧКИ ДА ГО НАУЧАТ. А дори и да си смениш ника, както очаквам, ще те изобличавам отново и отново, защото форумни тумори като теб се изрязват до дъно.
58
0
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Boko spri da hodish kato panairska *** ce samo rasish prostotii
57
2
 
10
 
! Отговори
Смях преди 12 години
Аватаре ще спреш ли най после да тровиш въздуха !Ясно е че ти плащат, и трябва да си изкараш кинтите, ама запри се леко със това копи пейст..Измисли нещо ново а ти 10 постинга ги въртиш нон-стоп ! Ако за това плащат ГЕРБавите по добре да спрат ЛОШАТА ИНВЕСТИЦИЯ, ама те са си фенове на ЛОШИТЕ ИНВЕСТИЦИИ :))))
56
15
 
6
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
На Разпети петък единствено червените *** - комунистите - разпънали на кръст цели нации, мразени и проклинани от всички свои съграждани, упражнявали геноцид над собствените си народи - само те не са по църквите, а висят като сополи по сайтовете за да плюят и мажат по всичко човешко с единствената надежда да се докопат отново до властта и да грабят и тероризират! Анатема! Анатема на гнусната червена гнилоч!
55
7
 
2
 
! Отговори
ОТ КОМУНИСТ.... преди 12 години
....КАПИТАЛИСТ---НЕ СТАВА!Това е нещо като ....дървено железо"...!!!
54
5
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
България е пред фалит!През 2013 година ще сме като Гърция.Няма производствонямаме земеделиебезработицапрез ден убийствавсяка седмица банков обир и т.н.Това нормална държава ли е??
53
14
 
8
 
! Отговори
Avatar преди 12 години
До всички дръгливи *** на *** податливия Кутев, пишещи за жълти ст'инки по десет постинга в минута:Вие, комунистчета гнусави, кога ще се регистрирате и ще излезете от дълбоката нелегалност на червени партизани, които цвъкат по десет постинга с различни никове, за да имитират червена масовка? За всеки е ясно, че сте подли душици и мръсни предатели. Ясно е още от взривовете в "Света неделя", Народния съд, лагерите в Белене и Скравена, където *** като вас хранеха свинете с труповете на убитите от тях българи, както и от "възродителния процес" - последния диамант в короната на стоКлетницата БКП!Е няма по-голяма наглост от тази на червените ***. Първо разпродадоха България посредством червената си *** - драгалевския *** Костов, а сега се хвалят, че червената мафия им е дала - официално - 370 хиляди лева, окрадени от обикновените българи! Ашколсун, Станишефф, евала, Първанов! Кога ще се похвалите и колко милиона са ви бутнали, без да минават през официалните канали?Сега очакваме и двамата червени амбразурчици на Кутев да провесят празни мъди в очакване на поредната порция нефертилна *** от меките *** на евроцоциалистите на Позитано :)))
52
1
 
24
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
НОВ собственик и за ОЦК ??????????????На бас !!!!!!!!!! Пак ще е от МУЛТИГРУП !!!!Мутра на мутри слугува !!!!!!!!!!!!!!!!
51
2
 
17
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 12 години
Пореден епизод от информационно психологическата война срещу българският народ!"Месията "от Банкя в ролята на народен спасител.Нито дума,защо богатствата на страната се дават на концесия на поредните сатрапи на българската индустрия.Защо тиквата Б.Б. не каже как и кой дава концесиите и кой контролира?Справка същият *** източи Кремиковци."Бащицата" хвърля прах в очите на гладните подготвяйки оодаряването на газови концесии на определени американски фирми!Спорът с Румъния е част от предателство
50
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като му гледам снимки на Дянков ми прави впечатление, че тоя човек възмъжа тук в България за последните няколко години. Тая Америка всички ги изпедерастява.
49
2
 
6
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Истинският роб: Това е човек, който не е непременно окован, бит, измъчван и принуден да се подчинява под смъртна заплаха. Всъщност дори окованите и битите роби може да не са истински роби, ако в тях продължава да живее независимият дух и те търсят свободата си тогава те не са напълно подчинени. Истинският роб е този, който сляпо и с удоволствие се придържа към правилата, модата и се изпълва със страх от идеята за независимост спрямо изградената или изграждащата се система. Истинските роби биха се сражавали и умирали, за да запазят реда, който ги поробва. Истинският роб не може да си представи живот, в който хората не са контролирани изкъсо.
48
4
 
13
 
! Отговори
До Аватар преди 12 години
Tук вилнее жалка твар,никът и е - "Аватар".Пише за парици той,на Фидоска пръв геройПостинги дебилни пуска,имиджа на ГЕРБ да лъска.В форумите жлъч изливаи компекси той избива.Аватар е май,ъндеркавър полицайИнтелектът му доказва,че си е фурашка мазнаАватаре *** си многоИ личи ти Слава БогуМалък, слузест гей си ти,та да пишеш за пари.Няма по смрадлива тварот драскача Аватар
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нови инвеститори ... смешници.Ако спрът да мачкат бизнеса, български фирми ще развият производство тук че и ще купуват заводи в чужбина, ще се разрастват и ще идват пари към България.Ама не "чужди инвеститори", само те ще ни оправят. Ще чакате после работни места и хора искащи да отворят заводи ама друг път.
46
6
 
2
 
! Отговори
До Gaskoing преди 12 години
Ква държава ще ти намира работа, бре? Искаш да мързелуваш. Всички знаем, че държавната работа е най-сладка. От наши дни знаем за БДЖ. От пенсионери съм чувал как са работели преди в химически предприятия: едно нещо се прави до 3 пъти докато проработи. Хайде стига глупости, държавна работа...
45
4
 
5
 
! Отговори
до №56 преди 12 години
Ти си човекът който в спортала се молиш за смърта на Бойко нали?Та да ти кажа.. ти си болен мозък.
44
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 48: И Т.Живков със свитата ще ти се прииска да се върне.Ако почакаш децата им скоро ще се завърнат на върха и ще им се порадваш.Те знаят какво са оставили татковците и дядовците им и се натискат да си го вземат.