Николай Вълканов: Рудник Върба в Мадан ще бъде пуснат

В Кърджали е по-сложно, заяви Бойко Борисов
Обновена: 13 апр 2012 14:55 | 13 апр 2012 14:00,
30
Николай Вълканов: Рудник Върба в Мадан ще бъде пуснат
Николай Вълканов. Снимка: Bulphoto

Новият собственик на "Горубсо"-Мадан Николай Вълканов съобщи, че ще бъде пуснат маданският рудник "Върба". Вълканов направи това по време на посещението на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Симеон Дянков в града. Той благодари на Борисов за оказаното съдействие.

За "добре дошли" премиерът и вицепремиерът получиха по един родопски кристал. Миньорите в Мадан благодариха на Борисов за това, че е изиграл основна роля за разрешаване на проблемите им.

Областния управител на Смолян инж. Стефан Стайков благодари на Борисов и Дянков от името на жителите и миньорите в Мадан и за добрата вест, че от вчера вече имат нов концесионер и това е Николай Вълканов. Освен нов собственик, „Горубсо”-Мадан вече има и нов изпълнителен директор - Сергей Атанасов, съобщи синдикалният лидер от КНСБ Румен Каров.

Стайков поздрави двата синдиката, че протестът е бил мирен без да се стига до затваряне на пътища.

Борисов заяви, че в Мадан нещата е можело да се случат, защото са имали инструмента, за да спрат концесията. В Кърджали е по-сложно, но има напредък и започнал превод по сметките на работещите в ОЦК. На срещата присъстваха депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и Недялко Славов, както и кметове на съседни общини.

„Във вторник в 8 часа първа смяна започва работа в нови помещения, ремонтирани с нови лични предпазни средства", каза Вълканов. Той посочи, че сделката е сключена при тежки условия, тъй като задълженията на „Горубсо-Мадан" са над 30 млн. лв. Новият собственик увери, че до 15 дни задълженията ще бъдат изчистени.

„Това ми е било мечтата и желанието. Рудата се преработва във фабриката в Рудозем и Златоград, а концентратите в ОЦК-Кърджали, ако работи (това беше едно от условията да стане сделката), а ако не работи - КЦМ-Пловдив", каза Николай Вълканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледайте българи една мутра,която се овърта все около властта-Тодор Живков,Ахмед Доган,Сергей Станишев,Иван Костов Боко Тиквата.Така работят мултаците- на язовир Цанков камък,АЕЦ Белене,Горубсо-тогава какво прави Главният прокурор -Цацаров ами не си събере парите на държавата.Бойко Методиев Борисов му взе без пари Горубсо,ама не му го даде ами го направи мутра под прикритие,която да му съхранява откраднатото предприятие.Но тази мутра ще си намери майстора сега ,като трябва да изчезва от Българит
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMI BLAGODARETE NA BORISOV OSHTE EDIN PAT DOGODINA KATO GLASUVATE ZA NAI DOLNITE I GNUSNI DO SEGA KOITO SA BILI NA VLAST BESHE QSNO 4E SHTE E TOI ,NORMALNO MUTRI PODARQVT NA MUTRI KOI PLASHTA VSI4KI NIE ,KOI PLATI TEZI 325 LEVA POMOSHTI NIE ,KOI PLASHTA ZA 4ERNITE IBIRATELI NA BORISOV POIMOSHTI DECKI VSI4KI NIE ,KOI MU PLASHTA LETENETO S HELIKOPTERA VSI4KI NIE .PITAM SE S KAKVO SME IM DLAJNI NA MRASNITE *** I NA GERB S KAKVO???????
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодарности и подаръци без край, сбъднати желания!Той благодари на Борисов за оказаното съдействие.За "добре дошли" премиерът и вицепремиерът получиха по един родопски кристал. Миньорите в Мадан благодариха на Борисов за това, че е изиграл основна роля за разрешаване на проблемите им.Областния управител на Смолян инж. Стефан Стайков благодари на Борисов и Дянков от името на жителите и миньорите в Мадан. Стайков поздрави двата синдиката.Това ми е било мечтата и желанието.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Завръщането на мутрите - поредната серия на жестоката епопея "Реставрацията на капитализма в ***""
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
281 3 ОтговориАнонименпреди 6 минутиБеКаПе, БеКаПе...1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ETO KOI KAKAV E BIL NE SAM GO IZMISLQL AZ A SE ZNAE TA TEZI HORA NI UPRAVLQVAT KOITO SE KALNQHA 4E NE SA KOMUNQGI SAMO 4E TO4NO OBRATNOTO TE SA OT NAI GADNITE KOMUNQGI 4ETI NARODE :1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.4.Николай Младенов - син на служител на ДС от вис
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вълканов е връзката на Борисов и СИК в Мултигруп. Мултригруп и СИК се обединяват, за да издържат на конкуренцията на турската и американската мафии.
18
3
 
7
 
! Отговори
мухльо преди 12 години
Той Захариев си го каза в интервюто.В далаверата има пръст Вълканов!И така се оказа.Да живей Българската Комунистическа Партия и всички неини знайни и незнайни герои!А вие,които чакате Обединена Българска Десница ще има да чакате!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До тук - добре. Само не зная какво става с вожда ДОнГАН? Най-вероятно доволно потрива ръце и чака да гледа още сеир.
16
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе както е тръгнало още бая години ще ядете Бойковия.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Без много шум и излишни сензации, правителството на ГЕРБ е финансирало с държавни пари сдружение на Алексей Петров. Средствата в размер на 371 000 лева са отпуснати с решение на Министерски съвет от декември 2011 година, като адресат е Съюзът за стопанска инициатива (ССИ), който според запознати е ръководен именно от Трактора, пише сайта OffNews.bg. Парадоксално е обаче, че точно Алексей Петров е човекът нарочен за враг 1 на управляващата партия и сочен за главен координатор на мафията у нас.Предложението за държавната субсидия е представено от началника на социалното министерство Тотю Младенов и е включено като част от националния план за противодействие на безработицата през тази година. Чрез този план държавата финансира различни начинания на неправителствени организации, чрез които да се намалят нивата на безработица. Един от проектите Нова перспектива, е кандидатствал именно от името ССИ.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POQVIHA SE DRASKA4ITE NA GERB NISHTO TE HORATA NE SA PROSTI I NE ZNAQT
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ETO TOVA E NASHETO PRAVITESLVO S GRAMKI OBESHTANIQ DA DARJAT SMETKA NA DOGAN I NAKRAQ KAKVO ??????????????? VSI4KI SA V EDNA KACA BORISOV DOGAN NISHTO NE SE E PROMENILO NO IDVAT IZBORI I VSI4KO SHTE SI DOIDE NA MQSTOTO SI
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
фактът, че от известно време насам Борисов поддържа нерегламентирани отношения с Ахмед Доган. Това вече съвсем извадило Цветанов от равновесие. Чува се, че той не подозирал за подмолните игри на своя лидер със Сокола, особено в банковия сектор. След като гръмнаха скандалите с КГБ и държавните пари, Цветанов решен, че ще поиска отговор на лична среща с Борисов и именно след тази среща той щял да вземе доста съдбоносни за партията и себе си решения.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По думите му причините за охладнелите отношения между Бойко и вътрешния му министър Цветанов са две Цветелина Бориславова и Доган. В ядрото на управляващите отдавна се говори, че Цветан Цветанов и Цветелина Бориславова са на нож. Вътрешният министър бил бесен, че бившата дама на сърцето на Бойко Борисов, въпреки раздялата им преди година, и към момента постоянно му се месила в работата, а той от своя страна постоянно й угаждал, без значение на каква цена. Отношението на банкерката към Цветан
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ,КЪДЕ Е БАТКО.ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ НИЩО ЗА НЕГО ДНЕС.КОЛКО Е СПОКОЙНО БЕЗ НЕГО
9
4
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ-НДСВ-ДПС-СДСДСБ преди 12 години
Заформя се мутренска четворна коалиция от мутри и олигарси от тип ГЕРБ-Кунева-ДПС-СДСДСБ.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все пак, не е голяма изненада, че партиите ГЕРБ и ДПС най- после разкриха истинските си чувства една към друга. За договорките между двете партии се говори още от 2009 г. Заканите на Бойко да се разправи с Доган заглъхнаха под фанфарите, с които изданията на депутата от ДПС Делян Пеевски, приветстваха новата власт.tova e samo za pred nas vsi4ki nie naroda na BALGARIQ
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eto vijdate kakvo se slu4va v BG GERB +DPS 4ESTITO NAQ VSI4KI TEZI SA NAI DOLNITE UPRAVLQVAshti do sega
6
2
 
10
 
! Отговори
хахахаа преди 12 години
Има ли мултаци ........!!!