Охраната на инкасовия автомобил не е замесена в грабежа

Двамата охранители са освободени още вчера
13 апр 2012 14:32,
41
Охраната на инкасовия автомобил не е замесена в грабежа
Катастрофиралият инкасов автомобил. Снимка: БТА

Двамата охранители на ограбения в сряда край севлиевското село Петко Славейково инкасов автомобил не са съпричастни към извършения въоръжен грабеж. Това е установила полицията след близо 20-часови разговори с мъжете, преживели въоръженото нападение, съобщи Десислава Маджарова от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Габрово, цитирана от БТА.

Охранителите са останали на местата си, въпреки че въоръжените нападатели са имали нужда от съдействието им, за да извършат обира по-бързо. Това е причината похитителите да вземат малка част от парите в бронирания автомобил.

Мъжете са освободени от полицията вчера.

Сумата, транспортирана в инкасовия автомобил, няма да бъде уточнена, информира Маджарова. По думите й банките, които в сряда са предали оборотните си средства в инкасовия автомобил, отказали да съобщят сумите заради конфиденциалността на договорите им с клиентите.

Най-вероятно няма да бъде изяснена и собствеността на колата, с която нападателите са пътували и са предизвикали умишлена катастрофа, блъскайки се в инкасовия автомобил. След обира те са я опожарили и пораженията по нея затрудняват следствените действия.

Още по темата
В районното полицейско управление в Севлиево е започнало досъдебно производство по член 199 от Наказателния кодекс, който третира извършване на въоръжен грабеж в особено големи размери. Случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура в Габрово.

Припомняме, че около 19,45 часа на 11 април в полицията бе съобщено за въоръжено нападение над инкасов брониран автомобил, транспортиращ голяма сума оборотни пари на банки от Габрово, Севлиево и Велико Търново. Обирът е станал в гористата и трудна за придвижване с автомобил местност "Огледалата" между севлиевското село Петко Славейково и ловешкото село Къкрина.

Издирват се между 4 и 6 души, които са били и се предполага, че още са въоръжени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
33
 
! Отговори
моля???/ преди 12 години
"Най-вероятно няма да бъде изяснена и собствеността на колата...След обира те са я опожарили и пораженията по нея затрудняват следствените действия."е нали трябва само да проверат номера на шасито и на двигателя, които са набити в метала. кво им пречи пожара ?????явно вече знаят ама не искат да казват.
10
3
 
21
 
! Отговори
интересно, преди 12 години
Пуснали са ги без да ги питат защо са минали по този горист и труден за придвижване път, така ли!?
9
1
 
15
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
PRAVITE NARODA NAGLUPAV.OGRABIXA STOTIZI KILOGRAMA ZLATO OT TERMINALA NA LETISHTE ,,SOFIQ,, VSI4KO SE POTULI.TOVA E SASHTOTO.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе,да,ще им повярваме!
7
4
 
20
 
! Отговори
тая работа яко смърд преди 12 години
Тия охранители нямат ли си лични джиесеми, да се обадят на 112 поне можеха от личните си телефони.
6
3
 
11
 
! Отговори
VASILISQNISGERMANI преди 12 години
DO KAKRINA ZALAVQT I VASIL LEVSKI....MNOGO KOMITI STANAHA NA KLONA....ZAPTIETATA NAVREMETO SA BILI PO EFEKTIVNI...
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Обирът е станал в гористата и трудна за придвижване с автомобил местност "Огледалата" между севлиевското село Петко Славейково и ловешкото село Къкрина"Глупостите които дращят журналята нямат край - Що не вземете да се вдигнете и да минете по тоя "труден" за преминаване път. Пътят си е нормален но с повече завои, за което се избягва, но е по-кратък...
4
3
 
31
 
! Отговори
The FOG преди 12 години
Мъгла се стели над цялата случка. И обяснението е просто. Има намесени МВР служители, а съм почти сигурен, че се сещат и кои са те. Не може да се направи такава ювелирна акция без предварително проучване и подробна информация. Това не е филм, а живата реалност.
3
5
 
26
 
! Отговори
Vim преди 12 години
И все пак защо не са се движили по първокласен път, както е по закон?
2
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на обирджиите!Банките всекидневно ни ОБИРАТ,но никой не се оплаква!Само,че жалко,трябва да броят парите за да си ги поделят!Иначе научават сумата от телевизията или радиото!
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освободени са, защото са в комбина и с крадците и с разследващите, които са ги освободили.