Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка

Липсата на пари спира откриването на полицейски участък
19 апр 2012 21:57,
132
Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Ще се осигури денонощна охрана, но няма да бъде открит нов полицейски участък в плевенското с. Мечка. Такъв ангажимент пое тази вечер пред жителите на селото вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на срещата си с тях.

Цветанов посочи, че липсата на финансов ресурс е пречката за откриване на полицейски участък в селото.

„Ще се ръководим от върховенството на закона и ще направим всичко възможно, да се чувствате по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме, ще помогнат за разпознаване на извършителите, за да се предприемат необходимите полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще допринесе полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време“, подчерта той.

Министърът инспектира на място работата на въведената от две седмици система за видео наблюдение и резултатите от допълнителните мерки на полицията за ликвидиране на т.н. битова престъпност и посочи, че при необходимост броят на камерите ще бъде увеличен.

Системата включва видеосървър в село Мечка, работна станция за управление и наблюдение в РУП-Пордим, 12 камери, монтирани на стълбове и сгради, оптични кабели с медиа-преобразователи за пренос на видео сигнал на голямо разстояние. Специализираните 12 камери са висококачествени и осигуряват възможност за по-лесно разпознаване на извършителите на нарушения и престъпления, както и на детайли от използваните превозни средства за придвижване.

Цветанов разясни, че ще се осъществи и по-ефективна разстановка на полицейските сили за денонощна охрана.

По данни на РПУ-Пордим, което отговаря за района, през периода с видеокамерите в селото има само едно регистрирано престъпление, което е разкрито. Извършителят е рецидивист с 6 престъпления, осъден 4 пъти на пробация и два пъти с условна присъда.

Вицепремиерът коментира, че ако има по-ефективна съдебна система, която да изпълнява и своята превантивна дейност, няма да се наложи допълнително законодателство за защита на частната собственост.

Той подчерта, че ще се обърне към Висшия съдебен съвет с предложение на места в страната със завишена битова престъпност да бъдат организирани подобни срещи с хората, на които да присъстват и съдии.

Цветанов изтъкна, че областната дирекция на полицията ще предприеме допълнителни действия за неутрализиране на лицата от престъпния контингент. Той определи и ежеседмични срещи на ръководството на ОДМВР – Плевен с жители на Мечка за поддържане на партньорство при решаване на проблемите, свързани със сигурността и обществения ред.

По данни от полицията в с. Мечка живеят около 1200 души, като около 450 от тях са роми. С криминални престъпления са регистрирани извършители и от двата етноса.

В сравнение с миналата година битовата престъпност е намаляла с около една трета след предприетите допълнителни полицейски мерки. Те са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село, а това е част от приоритетите на ръководството на МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
1
 
! Отговори
127 преди 11 години
ТИ КОЙ БАЛЪК
115
0
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Какви хора сте,що тъй бе чоджум?Та това са гласоподаватели,елехторат!Бъдещето на България!Плодят се като ***!Само ДДТ,извинете ТТ е решението.Думата ми е за ***.
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кои?
113
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 години
Ей големи балъци
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимния от 123 "баба " ли се оказа :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бе, ***. Ако имаш да казваш нещо - казвай. Що се правиш на депутат. Аман от приказвалници.
110
2
 
4
 
! Отговори
до 122 преди 11 години
Ти май си от МВР или ГЕРБЕР то е се едно
109
5
 
2
 
! Отговори
до 121 преди 11 години
Айде стига глупости де. Тури една снимка, та да видя как гледаш тиАко има да казваш нещо - казвай. Заради такива като теб сме на това дередже.
108
3
 
5
 
! Отговори
баба преди 11 години
Гледа като *** дете майка си
107
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20+ години гледаме всякакви идиотии. За мен ще е страшно забавление някой политик да излезе и да каже, че политиците до сега не са крали. Мисля, че още след турско са почнали да се упражняват на това. И причината е ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЛИКВИДИРАН КОНТРОЛ!!!Та какво да искаме от хора, които са се сложили тук да ни управляват и то с велики обещания, ако очакват да спечелят от това, че са в политиката.Ако сегашните почнат да ловят престъпниците - вечно ще гласувам за тях.
106
1
 
1
 
! Отговори
б-с преди 11 години
Снета глава цяр няма
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А може и да почнат да учат... знае ли човек... Социализирането на такива групи никога не е ставало с четене на лекции...Я четете лекции на нашите управници - как не трябва да крадат... Нали си е безсмислено занимание...
104
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова - всеки престъпник да РАБОТИ в затвора, докато НЕ ВЪРНЕ ВСИЧКО С ЛИХВИТЕ на тези, чието имущество е откраднал или повредил. Виждате ли колко е лесно. Бас хващам, че *** повече няма да крадат. Щото не обичат да работят. И ще се запасяват с коприва и лапад.
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Извършителят е рецидивист с 6 престъпления, осъден 4 пъти на пробация и два пъти с условна присъда." :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Абе, тоя какво прави на свобода? Оставен е да упражнява наученото в затвора ли?
102
0
 
3
 
! Отговори
ivza преди 11 години
Оправията е само една-личната собственост да е неприкосновена както е в истински демократичните държави.Да имаш право да си я защитиш с всички средства и начини.Ха да видя сега ГЕРБ ще имат ли политическа воля да приемат такъв закон.Ще ги видя тогава крадците и посегателите ще смеят ли да влязат в двора и къщата на някой.Има една приказка -страх лозе пази.Вярно е че ще станат бели но нещата ще си дойдат на мястото.
101
0
 
6
 
! Отговори
Бай Киро преди 11 години
Защо президента не иницира референдум за промяна на законите при самозащита с оръжие в рамките на дома и имота . Ще видите тогава нито *** нито българи ще припарят до имотите като знаят какво ще им се случи.Ще видите някой ден хората ще се въоръжат сами и ще си решат сами проблемите.
100
0
 
9
 
! Отговори
до 107 преди 11 години
Ти къде си видял *** да копае, сее, жъне?Да ги оземлят?хаха-вица на деня...Онзи ден в рейса се качиха тумба *** - приличаха на някакви от филм на ужасите, косите им бяха толкова сплъстени, сигурно от половин година *** не са видели. Да не говорим за аромата, които носеха със себе си тези волни души. Иначе явно са идвали от търлата, най-голямата *** в Русе в момента, пари за търла намерили, ама за *** и вода нямат.Тези *** си не могат да обършат сами, ти земеделци ще ги правиш...
99
2
 
13
 
! Отговори
милиционер преди 11 години
Каква липса на пари в МВР, к'ви 5 лева? Има 63 000 милиционери (официално) и поне една трета от тях не знаят за какво получават пари от данъкоплатците. Да изхвърлят непотребните кадри и пари ще се намерят и то не малко! Не знам дали има друга държава, в която близо 1% от населението да са полицаи. А като добавим и разните им служби и службички , пълни с щатни и нещатни безделници (агенти), например ДАНС. Толкова много пари се изразходват от тва глупаво министерство, а никаква работа не вършат!
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NA TEB TRQBVA DOGODINA DA TI OSIGORIM EDNA KILIQ S *** NALI SA TI PRIQTELI I POEMASH GOLQM ANGAJIMENT KAM TQH
97
0
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Не липсата на пари е причината.Щом поари има за толкова грандиозни мпроекти/няма да ги изброявам,всички ги знаем/трябва да има и за защита на населението.Обаче няма да поставите патрули защото ви е страх!Страх ви е да замръкнете в тези села,защото озверялата глутница може да се справи и с вас.Тези хуманоиди не признават закона и не се страхуват от наказания.И вие много добре го знаете.Затова няма да отидете.А вие братя българи вземете нещата в свои ръцеТова е единственото ви спасение.Или вие или