Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка

Липсата на пари спира откриването на полицейски участък
19 апр 2012 21:57,
132
Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Ще се осигури денонощна охрана, но няма да бъде открит нов полицейски участък в плевенското с. Мечка. Такъв ангажимент пое тази вечер пред жителите на селото вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на срещата си с тях.

Цветанов посочи, че липсата на финансов ресурс е пречката за откриване на полицейски участък в селото.

„Ще се ръководим от върховенството на закона и ще направим всичко възможно, да се чувствате по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме, ще помогнат за разпознаване на извършителите, за да се предприемат необходимите полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще допринесе полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време“, подчерта той.

Министърът инспектира на място работата на въведената от две седмици система за видео наблюдение и резултатите от допълнителните мерки на полицията за ликвидиране на т.н. битова престъпност и посочи, че при необходимост броят на камерите ще бъде увеличен.

Системата включва видеосървър в село Мечка, работна станция за управление и наблюдение в РУП-Пордим, 12 камери, монтирани на стълбове и сгради, оптични кабели с медиа-преобразователи за пренос на видео сигнал на голямо разстояние. Специализираните 12 камери са висококачествени и осигуряват възможност за по-лесно разпознаване на извършителите на нарушения и престъпления, както и на детайли от използваните превозни средства за придвижване.

Цветанов разясни, че ще се осъществи и по-ефективна разстановка на полицейските сили за денонощна охрана.

По данни на РПУ-Пордим, което отговаря за района, през периода с видеокамерите в селото има само едно регистрирано престъпление, което е разкрито. Извършителят е рецидивист с 6 престъпления, осъден 4 пъти на пробация и два пъти с условна присъда.

Вицепремиерът коментира, че ако има по-ефективна съдебна система, която да изпълнява и своята превантивна дейност, няма да се наложи допълнително законодателство за защита на частната собственост.

Той подчерта, че ще се обърне към Висшия съдебен съвет с предложение на места в страната със завишена битова престъпност да бъдат организирани подобни срещи с хората, на които да присъстват и съдии.

Цветанов изтъкна, че областната дирекция на полицията ще предприеме допълнителни действия за неутрализиране на лицата от престъпния контингент. Той определи и ежеседмични срещи на ръководството на ОДМВР – Плевен с жители на Мечка за поддържане на партньорство при решаване на проблемите, свързани със сигурността и обществения ред.

По данни от полицията в с. Мечка живеят около 1200 души, като около 450 от тях са роми. С криминални престъпления са регистрирани извършители и от двата етноса.

В сравнение с миналата година битовата престъпност е намаляла с около една трета след предприетите допълнителни полицейски мерки. Те са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село, а това е част от приоритетите на ръководството на МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
12
 
! Отговори
Пари не липсват! преди 11 години
"Липсата на пари спира откриването на полицейски участък" Е като липсват пари какви бяха тези бонуси? Това се нарича двоен стандарт! ГЕРБЕРАСТИ!
95
0
 
8
 
! Отговори
Отеца преди 11 години
Да му мислят околните села.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не оземлиха ***? Да им бяха дали по 10 декара зумя и да се самоиздържат, но някой/и имат интерес *** да крадат кокошки, царевица, грозде, за да усвоят /присвоят/ едни пари за "интеграцията" им!
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С битовата престъпност,както с кучетата-кастрация или автаназия...тъкмо и *** популация ще намалее.....
92
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕС СЕ НАВЪРШВА ГОДИШНИНА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ !!!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИА ДАНО ЦАР КИРО И НЕГОВИТЕ *** ДА УМРЪТ !!!
91
0
 
6
 
! Отговори
кучегон преди 11 години
Хващане - Кастриране- Обезпаразитяване - Връщане - Агресивните индивиди ефтаназиране !Одобрено от СЗО ! Дали няма да проработи и за това ?
90
0
 
8
 
! Отговори
чарли преди 11 години
Каква денонощна охрана,време е да дойде куклусклан.
89
0
 
17
 
! Отговори
да се подготвяме преди 11 години
Капка по капка и чашата ще прелее. Няма да е далеч времето,когато ще се сформират граждански отряди за защита на хората от *** набези.Не съм вярвал, че има толкова много родни политици, които са си заврели главата в пясъка - говорят за интеграция и как нямало напрежение,а българи и роми заедно си пиели кафето. Каква идилия рисуват, а зад тази красива фасада стои страшната и грозна истина. Какво лицемерие-наричат ги роми и граждани на държавата, а като махнат микрофоните пак си стават манг
88
0
 
18
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 11 години
Циганита да се пращат BASF-GERMANY за да се тестват нови лркарства и др медицински препарати
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
KAKVO PRAVQT GERB ZA DA NI PAZQT OT CIGANSKATA NAPAST ,ETO KAKVO VAPROSNIQ GOSPODIN KAZA V EFIR 4E POEMA GOLQMA OTGOVORNOST ZA TQH I ZASHTO LI ?????????DOGODINA IDVAT IZBORI I TRQBVA DA SE GLASUVA ZA GERB KAKVOTO I DA SI GOVORIM EDVA LI BALGARITE SHTE GLASUVAME ZA TQH ...VSEKI DEN SRESHTAM HORA KOITO SA KRAINO NEDOVOLNI OT GERB I AKO SPE4ELQT PAK POZNAITE KAK SHTE SE SLU4I TOVA S PODKREPATA NA *** .KAKTO SPE4ELIHA NA IZBORITE ZA KMET V GR PLOVDIV I NE SAMO
86
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SETILA SE MARA DA SE POBARA ,ZA TOZI EDIN MILIARD KADETO POLU4AVAT NA GOD .TRQBVA DA SI PODADESH OSTAVKATA NEZABAVNO PO NAGAL 4OVEK NE SAM VIJDAL
85
0
 
15
 
! Отговори
Боби преди 11 години
След дъжд - качулка! И безобразна, нагла демагогия! До следващите избори!
84
0
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Мерките са добри но това е само едно село, а цяла България е потопена в *** терор! Трябват по- мащабни действия срещу *** своеволия.
83
0
 
24
 
! Отговори
бивш гербер преди 11 години
Гласувах за Герб с надеждата, че нещата ще се оправят. Наистина в някои области правят нещо положително, но какъв е смисъла, когато държавата ерозира и се разпада от тази *** напаст. Това е проблем номер 1 за България, а новите управляващи не си мърдат пръста по въпроса. И да не ме упрекнат в политическа агитация ще кажа, че няма да дам гласа си и за никоя друга партия, която е била на власт - и БСП, ДПС, СДС, ДСБ, НДСВ са същите национални предатели и откровени некадърници или мошеници!!!
82
0
 
16
 
! Отговори
... преди 11 години
Скоро ще е като в дивият запад- *** ли- на место и после казваш, че така си беше!
81
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ПОСЛЕ ЩЕ ГО ЛЕЖИШ КАТО ЗА НОРМАЛЕН-ТОЗИ ***.НАШИТЕ ЗАКОНОДАТЕЛИ ГИ ЗАЩИТАВАТ И ЩЕ ТЕ ОСЪДЯТ.
80
0
 
20
 
! Отговори
мак преди 11 години
Без полицейски участък в това село борбата с престъпността е обречена на провал, а срещите с жителите са само преструвки, че полицията върши някаква дейност.
79
0
 
23
 
! Отговори
! преди 11 години
Да подитожим: Няма икономика; няма здравеопазване; няма соц. политика и политика като цяло; няма образование; няма наука и култура; няма армия; няма инфраструктура; няма съд и работеща прокуратура; няма полиция; няма ред и законност, ама има държава?!
78
0
 
7
 
! Отговори
Баба преди 11 години
Просто момче от ушите нагоре няма никой
77
0
 
19
 
! Отговори
ДЯДО преди 11 години
Г-н Цветанов,битовата престъпност,не е само в с.Мечка.Не ви ли светва,че е необходимо да се справите с нея.Гледах изказването Ви в селото,не трябва да ходите по селата/това го правете преди избори/.Вие не сте необходим,необходими са действия от Ваша страна и много работа/а дали сте в състояние да я съвършите/.Не ни интересуват камери или по-вече полицаи-интересува ни спокойствие и спиране на тези битови/и не само/кражби.Начина по който бихте се справили си е Ваш проблем.