Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка

Липсата на пари спира откриването на полицейски участък
19 апр 2012 21:57,
132
Осигуряват денонощна охрана в с. Мечка
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Ще се осигури денонощна охрана, но няма да бъде открит нов полицейски участък в плевенското с. Мечка. Такъв ангажимент пое тази вечер пред жителите на селото вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на срещата си с тях.

Цветанов посочи, че липсата на финансов ресурс е пречката за откриване на полицейски участък в селото.

„Ще се ръководим от върховенството на закона и ще направим всичко възможно, да се чувствате по-сигурни. Монтираните камери в невралгичните точки на населеното място и информацията, която получаваме, ще помогнат за разпознаване на извършителите, за да се предприемат необходимите полицейски действия. Системата за видеонаблюдение ще допринесе полицейските сили да реагират в реална ситуация и в реално време“, подчерта той.

Министърът инспектира на място работата на въведената от две седмици система за видео наблюдение и резултатите от допълнителните мерки на полицията за ликвидиране на т.н. битова престъпност и посочи, че при необходимост броят на камерите ще бъде увеличен.

Системата включва видеосървър в село Мечка, работна станция за управление и наблюдение в РУП-Пордим, 12 камери, монтирани на стълбове и сгради, оптични кабели с медиа-преобразователи за пренос на видео сигнал на голямо разстояние. Специализираните 12 камери са висококачествени и осигуряват възможност за по-лесно разпознаване на извършителите на нарушения и престъпления, както и на детайли от използваните превозни средства за придвижване.

Цветанов разясни, че ще се осъществи и по-ефективна разстановка на полицейските сили за денонощна охрана.

По данни на РПУ-Пордим, което отговаря за района, през периода с видеокамерите в селото има само едно регистрирано престъпление, което е разкрито. Извършителят е рецидивист с 6 престъпления, осъден 4 пъти на пробация и два пъти с условна присъда.

Вицепремиерът коментира, че ако има по-ефективна съдебна система, която да изпълнява и своята превантивна дейност, няма да се наложи допълнително законодателство за защита на частната собственост.

Той подчерта, че ще се обърне към Висшия съдебен съвет с предложение на места в страната със завишена битова престъпност да бъдат организирани подобни срещи с хората, на които да присъстват и съдии.

Цветанов изтъкна, че областната дирекция на полицията ще предприеме допълнителни действия за неутрализиране на лицата от престъпния контингент. Той определи и ежеседмични срещи на ръководството на ОДМВР – Плевен с жители на Мечка за поддържане на партньорство при решаване на проблемите, свързани със сигурността и обществения ред.

По данни от полицията в с. Мечка живеят около 1200 души, като около 450 от тях са роми. С криминални престъпления са регистрирани извършители и от двата етноса.

В сравнение с миналата година битовата престъпност е намаляла с около една трета след предприетите допълнителни полицейски мерки. Те са насочени към повишаване на сигурността на хората в плевенското село, а това е част от приоритетите на ръководството на МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност правилно е решението да се ползват камери срещу тая напаст в с. Мечка ! Само една малка подробност трябва да се има предвид- не видеокамери , а газови камери са нужни !
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То бива простота бива, ама чак такава неземна простота, като цветановата не бива.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цецо физкултурника е един много ограничен мисловно човек ,чието образование не позволява да заема длъжността на която е шеф)Този човек е много опасен - поради простата причина, че за да хване бандитите май чете криминалните хроники ,като всички нас! Лъже ни и ни мисли за канарчета)
33
6
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
хайде, хайде, не били толкова некадърни... няма граници, що се касае до малоумието като феномен, и това да си задаваш въпроса кой е по-некадърен е адски безсмислена загуба на време.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещата от приказки,закани и прогнози поемат по плоскостта на реални промени и действителни демографски динамики:Вежди Рашидов, турската ***, която неможе да говори български език(но може би в подражание на колегата си Данаилов от миналото правителство, който пък не можеше да пише на български език)открито заявява,че България била като САЩ,мултинационална държава, с много националности,етноси и т.н. Е те и на там я бутат каруцата, ГЕРБерастчеа и червени комунисти-терористи, едни и същи ***
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предизборно.... мърляч!
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скоро на пазара ше се продава система за видеонаблюдение, фтора употреба...ефтино...познайте отде...
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветановвввв, мечка да ти *** в устата!!!!!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя е егати ***, че България има хиляди села. Егаси простотията, поне да не беше го казвал, може би щеше да е по ефективен. а и тия камери нищо не означават
27
0
 
8
 
! Отговори
74067 преди 12 години
Този е по-грозен и по- празноглав дори от футболиста на годината и заслужил художник-др.Борис-офф...
26
1
 
11
 
! Отговори
Sutzstaffel преди 12 години
Не ви е ясно. Нали ще се плати за камери, нали ще се плащат заплати на няколко човека да ги следят денонощно, за да могат да пристигнат другите от 60 000 заплатаджийска банда след 2 часа и да реагират адекватно? Най адекватната постъпка е да си събирате багажа и да оставите българските политици и собственият им електорат да се оправят насаме.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бегай , че ще ти се смеят и гаргите на тоталната некомпетентност..
24
3
 
14
 
! Отговори
смехурко преди 12 години
Ха-хааа,тоя *** се майтапи май.Хем си пази електората да вилнее,а някоя роднинска фирма ще се нагъши с мангизите за камери,кабели и т.н.,които електоралните *** ще гепят веднага...Те това е борене на престъпност!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само у нас има поредици от условни присъди в изпитателния срок!Сигурно няма пари за затвори или по такъв начин пред ЕС показваме как намалява на престъпността и интегрираме ромите.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не могат нищо да направят поне да променят закона за да имаме право на адекватна самозащита . Ние ще се оправим и сами . Това е абсурд ,някой да влезе в дома ми и аз да трябва да го гледам мирно и спокойно и едва ли не да му помогна да ме обере или нещо по - лошо !
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е нали като ти дадат условна има някакъв изпитателен срок и ако извършиш друго престъпление в този период става ефективна ? И този с 6 присъди се води рецидивист . И като го хванаха сега какво , още една условна ли да са му 7 за късмет ?! Какво чакат да убие някой или и тогава пак условна ?!
20
0
 
27
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Най-многото, което МОЖЕ БИ ще постигнат е *** да започнат да крадат по другите околни села, вместо в Мечка !!! Докато тая зараза не бъде смазана, и то безмилостно, докато хората не получат абсолютното и безусловно право да защитават собствеността си с оръжие, докато не започнат всеки ден да се разстрелват ***-бандити, проблемът няма да се реши - с никакви камери !!!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, министри и депотати камера не ги лови
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12 камери, монтирани на стълбове и сгради, оптични кабелиМангалите това и чакат, всичко ще ограбят За тях не е важно с какви камери ще ги следят, защото на тях със закон им е полволено да крадът.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на тоя сакото отесняло,а главата като на даначе,хехехе,и тоя ще ми пази народа-трай коньо за зелена трева,тоя по белите страни няма да го пуснат да мете пред МС....