Митничарите "заработили" 14 бона, делкали си ги във WC-то

Заловени са 32-ма, прокуратурата мъдри колко от тях да обвини
Обновена: 3 май 2012 14:48 | 3 май 2012 09:31,
193
Митничарите "заработили" 14 бона, делкали си ги във WC-то
Митничарите прибирали пари от транспортни и спедиторски фирми. Снимка: архив, Булфото

Над 14 000 лева са били открити в главния митничар по време на започналата късно снощи операция "Митница" на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Сумата е била в различна валута – евро, долари и турски лири.

"Странно бе обяснението на главния митничар, че част от парите били намерени в тоалетната на граничния пункт", поясни Цветанов пред "Фокус".

Още по темата

В други десетина митничари от дежурната смяна са открити по-малки суми – от порядъка на €150 – 180.

От прокуратурата и от "Вътрешна сигурност" предполагат, че тези суми са "отклонени" от общата сума, която се е разпределяла след приключването на всяка смяна.

Операция "Митница", която стартира късно снощи и предизвика забавяне в обработката на пътникопотока на ГКПП "Капитан Андреево", е подготвяна в продължение на повече от 3 месеца и цели пресичане на порочни практики за изнудване на преминаващите и на спедиторските фирми.

Задържани са 32-ма служители на граничния пункт, а прокуратурата ще преценява срещу колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

"Тепърва ще установяваме кой какъв е в тази престъпна схема, защо е получавал пари и прочее", коментира пред TV7 градският прокурор Никола Кокинов.

"Става въпрос за класически случай на незаконно облагодетелстване от страна на митничари,  които са пропускали определени стоки, товари, камиони и граждани срещу подкупи. Снощи бяха заловени, образно казано, на калъп въпросните служители, докато разпределят купчини пари в тоалетната", допълни той.

Процесуално-следствените действия и работата на екипите продължава и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
Вили преди 11 години
А знаете ли колко процента от "заработените" отиват във "висшите етажи на властта"?За това обаче не се коментира,защото всичко е схема,в която минтичаря е действащото и губещото лице!
155
0
 
1
 
! Отговори
aaaaaa преди 11 години
AMI TE KATO OTGOVARQT ZA TOVA KAKVO VLIZA V STRANATA DA IM NAPRAVQT ZAPLATITE PO 2500NAI MALKO V TURCIQ E 3000
154
0
 
1
 
! Отговори
куку преди 11 години
*** народ, слаба държава! А бе братя българи, събудете се вече. Вижте "козерландия"-гърците, бе данеби да са по-умни от нас, а живеят по-добре!
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе хора що се чудите, идат избори! Ще пресечем корупцията, ето вече хванах митничарите на "калъпа", ще отнема незаконното имущество на вашите близки.Видяхте че съборих няколко бараки от "веселото селище". И ще заживеете по-добре. Това съм аз, бате ви Бойко и пак ще ми повярвате!
152
0
 
0
 
! Отговори
рефера преди 11 години
Ха сега да видим кой ще застане на бялата точка за дузпи, ЦЕЦКО - ТАНОВ! Бе момчета,пак я объркахте и бате БОЙКО ще ви бие.
151
0
 
0
 
! Отговори
2233 преди 11 години
А деееее!
150
0
 
0
 
! Отговори
ates преди 11 години
otde dirjava ima vse taya-bilgaria,opraviya nema da ima
149
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кво сега ниски заплати за медиците дай да *** далак ниски заплати на митничари дай да залеем страната с евтини стоки които тука те за пазара стеват европейски шмекера печели производитя йок работа йок по тоя повод щото и кибрита си го внасяме щетите не са имотите на митничарите щетите са не конкуреспособната ни икономика още ведньж кашон кибрид 10 долара тука се продава 50 печели само познайте кой и бьлгарска фирма ако сьумее да продава за 50 под себестойноста 5 цента корекция от шмекера
148
0
 
0
 
! Отговори
niskoi преди 11 години
sigorno ne sa pladili ndgore na nekoi i izgoriaha zatova da si pla6tat i za tih 6te ima iavno mnogo sa se oval4ili\
147
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук никой не си задава въпроса защо митничарите са с толкова ниски заплати?Защото някой умишлено ги държи с мизерни доходи,за да приемат подкупи,които след това се разпределят НАГОРЕ по веригата до най-високо ниво.Накрая бушоните са митничарите.И когато си се сдобил с 6 апартамента за нула време без да можеш да дадеш сносно обяснение как си спечелил парите за тях,да говориш за организирана престъпност и да си правиш ПР акции си е наглост от където и да го погледнеш.
146
2
 
2
 
! Отговори
СПОКО преди 11 години
СПОКОЙНО МИТНИЧАРЯ ЩЕ МИНЕ ТЕСТА ЗА ИСТИНАТА ЗАЩОТО ГОВОРИ ИСТИНАТА чувал сьм след като дойде Бойко на власт измислили са начин просто нарочения го отпращат до тоалетната и те са слагали в някаква дупка там кой колко даде и в тоя случай детектора на льжата е безполезен надявам се органите да са били по сериозни в намеренията си е не стани ти да седна аз
145
0
 
2
 
! Отговори
md преди 11 години
i az iskam da sum mitnicharka - mnogo iskam .
144
0
 
11
 
! Отговори
ВИЦ преди 11 години
Колега митничар имал РД и колегите се чудили какво да му подарят..каквото се спомене ,все не става - имал си,по едно време един се почесал и казал : - "Предлагам да кара ДВЕ смени"!!!
143
0
 
2
 
! Отговори
eokdе преди 11 години
една добра новина
142
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цветанов искам да пуснеш по телевизията видеото с ареста.Преди ги пускахте , сега лентата ли свърши.....
141
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛЕЛЕЕ, ТИЯ КАК СА ФРАШКАНИ С ПАРИ, ...КАКВИ ПОДКУПИ ЩЕ ПАДАТ ЗА ДА СЕ ИЗМЪКНАТ!
140
0
 
5
 
! Отговори
селска тетка преди 11 години
Maja Manolowa treski q tresat ako se prieme zakona za konfiskaciite. Saprugat j e mitni4ar. Kazwat 4e za wseki slu4aj se razwela s nego. Mnogo e zagrivena za naroda.
139
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 обвинени ,и пари под дюшеците -до 10-20 минутки ще излезе.
138
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алоуууу митничарчето, колкото и да ти чудно има хора (хич не са малко), които мислят много по-различно от теб и няма да крадат, дори и да могат. Стой си в средновековието, лапай и се угоявай. Има много по-ценни неща от парите.
137
0
 
8
 
! Отговори
ясно преди 11 години
Друго не знам, но по спасителните акции сега, поне ще се разбере кой митничар от коя партия е назначен и за коя е работил, преди да почне да прибира само за себе си.