Пътищата са сухи в по-голямата част от страната

Затворени за всички превозни средства са Златишкият и Твърдишкият проход
Обновена: 9 май 2012 09:06 | 9 май 2012 08:45, Елка Василева
1
Пътищата са сухи в по-голямата част от страната
Снимка: архив, Булфото

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщава Съюзът на българските автомобилисти /СБА/ по данни на Изпълнителната агенция "Пътища" и на Центъра за информация при "Пътна полиция".

Платната на автомагистралите "Хемус", "Люлин", "Марица" и "Тракия" са мокри.

До 30 септември в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. в последния работен ден и в последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили /включително с ремаркета и с полуремаркета/ с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по основната пътна мрежа – автомагистрали, пътища "първи клас", пътища "втори клас". Забраната не важи за автомобили, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Затворени за всички превозни средства са Златишкият и Твърдишкият проход. Забранено е преминаването на товарни автомобили с тегло над 10 тона през проходите "Вратник", "Шипка" и "Петрохан".

Опасност от падащи камъни има в районите на Искърското и на Кресненското дефиле, както и в Прохода на републиката, посочват от СБА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: пътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пътищата са сухи в по-голямата част от страната-А В ЦЯЛАТА СТРАНА ПЪТИЩАТА СА В ДУПКИ