Бременната Станислава е получила оток след операцията

Това е очаквано усложнение, заявиха от варненската болница
Обновена: 17 май 2012 16:47 | 11 май 2012 18:43,
20
Бременната Станислава е получила оток след операцията
Снимка: Болница "Света Марина"

27-годишната Станислава Христова от Варна, която изпадна в кома след два инсулта и беше оперирана от екип от ВМА начело с д-р Мирослав Лилов, е получила оток след интервенцията, съобщиха от болница „Света Марина“.

„Това е очаквано усложнение. Вече й е направен дренаж. След него тя е със стабилни жизнени показатели и контактна, но все още е в критичен стадий”, обясни доц. д-р Силва Андонова.

Със състоянието на бременната в петия месец варненка дойде да се запознае лично и министърът на здравеопазването.

Още по темата

Десислава Атанасова благодари на 100-те медици от различни специалности, които денонощно се грижат за  майката и бъдещото й дете.

Тя уточни, че до този момент средствата за използваните консумативи са в размер на 36 000 лева, като общите разходи за лечението тепърва ще се изчисляват.

По думите на министър Атанасова мозъчната аневризма на Станислава Христова е била вродена. Тя беше категорична, че за интервенционалната терапия, приложена от д-р Мирослав Лилов, у нас няма стандарт и подготвени кадри, което трябва по спешност да се промени.

Атанасова похвали всички медици за добрата екипна работа и увери, че до 2-3 месеца национални консултанти ще изготвят стандарт за ендоваскуларно лечение на мозъчно-съдови заболявания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
3
 
! Отговори
Денизли преди 11 години
Уважаеми 18,уверявам те, че лечението на каката на Боко е няколко пъти по-евтино от тово на бременната жена от Варна,а друг е въпросът колко здраво бебе ще се роди,ако жената оцелее.Права е министърката,всяко лечение си има цена,както всяка кола си има цена,както всяко жилище си има цена и т.н.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам "компетентната" здравна министърка защо навсякъде съобщава сумата за лечение до този момент? Я да съобщи сумата за лечение и рехабилитация на сестрата на Боко!!!
16
1
 
2
 
! Отговори
Простетник Джелтц преди 11 години
"Отток" е,когато нещо се оттича,а "оток"- когато отича.
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Похвално"! Ураа! Здавният министър, който дори не е лекар отишъл да провери на място какво са свършили лекарите. Е това се казва арогантност. Просто нямам думи. Многократно и нестихващо Урааааа за такива министри. То, че е имало некомпетентни, имало е и преди, но това премина всякакви граници. Имало експерти в Министерство на здравеопазването, затова министърът можело да бъде и счетоводител /примерно/. Ами защо тогава изобщо ни е министър? Нали други ще вършат работата.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано се възстанови момичето ...с други думи - не благодарение на, а въпреки министерството все пак лекарите си вършат работата и откога един пишман юрист натресен за министър, само щото е от младежкия състав на управляващата партия, може да изказва мнения по темата дали един аневризъм е вродемн или не ? невролозите учат за това първо 6 г. и после специализират поне 10 още... аман от всезнайковци, дето се мислят за велики
13
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано по-бързо се оправи жената че една лелка си е счупила кракът в Дупница сега и тя заслужава 1месец да се пише за нея!!!!!
12
2
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Човече, не си наред с централния. Да не ти е чорап че да шиеш просто така. Напротив, това не е лекарско нехайство. Просто всички са си свършили работата, както го правят всекидневно много лекари и никой не разбира.
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да се оправи жената. Само че откъде на къде фльорца с юридическо образование ще инспектира медицинска дейност и ще дава медицински заключения. Май трябва да си припомни поговорката за жабата и гьола....
10
1
 
11
 
! Отговори
Tochica преди 11 години
kakvo znachenie ima kolko stuva lechenieto na jenata? Nali e zdravno osigurena i balgarska grajdanka!Taka de, pishete neosigurenite kolko struvat na darjavata!
9
1
 
22
 
! Отговори
м преди 11 години
Аз стиска палци на бъдещата мама! Нека се оправи жената и бебето се роди живичко и здраво. Като майка мога да разбера притесненията на семейството. Мен лично ме е оперирал Лилов и мога да кажа само хубави думи за него. Ако не беше той и целия екип от ВМА, нямам представа как щях да съм сега и дали щях да се радвам на бебе. Благодарности на тамошните лекари и стискам палци на жената и бебето! Вярно е, че нямаме специалисти. Тези, които наистина разбират са много малко и се броят на пръсти.
8
5
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Ako i bjaha zashili arterijata v nachaloto , njamashe da se stiga do vtoro spukvane ! I do nova koma! Imate li predstava za posledstvijata ? Ami ako ostane paralizirana , na kogo shtee vinata ? Da se chaka 1 mesec za kakvo? Da se uslozhni ? Taka e i stanalo.Tova e lekarsko nehaistvo, a ne podvig. Dano da se opravi deteto i to bez posledstvija!
7
7
 
4
 
! Отговори
Катя преди 11 години
В кръга на шегата може този оток да е получен от ток.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Оток" се пише с едно Т
5
1
 
15
 
! Отговори
галактика преди 11 години
Присъединявам се към коментар 1, като добавям пожелания и към бебето. И да няма лоши отражения на по-късен етап.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Филолог,не изисквайте толкова "много" от едни нашенски журналисти.Все пак,те толкова могат милите....
3
1
 
36
 
! Отговори
Тони преди 11 години
Дано да се оправи момичето и да се радва на живо и здраво бебче.
2
3
 
28
 
! Отговори
Филолог преди 11 години
Един журналист би трябвало да пише грамотно - не "от-ток", а "оток", срв. "отича" = "подпухва, подува се". Няма ли редактори в "Днес-БГ", или и те са на същото ниво?
1
1
 
21
 
! Отговори
Dani преди 11 години
Prostete latinicata!Mladata jena 6te se opravi ,pri polojenie ,4e vsi4ki i izpratim pozitivnite si pojelaniq za skoro6no ozdravqvane.BADI SILNA ,MOMI4E! 6TE SE OPRAVI6 .jELAQ TI GO OT SARCE I DU6A!