Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения

"Дете не може да роди дете", категорични са лекарите в Сливен
16 май 2012 18:01,
132
Бременна 15-годишна в тежко състояние след усложнения
Лекари непрекъснато следят състоянието на момичето. Снимка: МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

15-годишно бременно момиче е настанено в реанимацията на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”- Сливен заради настъпили усложнения.

Началникът на отделението д-р Димитър Боянов заяви, че състоянието на пациентката е тежко. Тя е в реанимация от седем дни, бременна е в петия месец.

„На 14 години е забременяла и всички усложнения от бременността й се развиват по написаните медицински закони. Не може едно дете да забременее, защото всички органи, които са детски и незрели, поемат свръхнатовареност, която само един завършен организъм може да поеме", обясни той.

"Следват усложнения, които довеждат до тежкото състояние, в което се намира сега - с дихателна и сърдечна недостатъчност, с полисерозит. Преди това е била в детско отделение заради пиелонефрит. Матката, която е по-голяма, „пада” върху уретерите и ги притиска, предизвиква хидронефроза, което е бъбречно заболяване, и започват да я лекуват. След това, на другата страна, се притискат други жизненоважни органи, появяват се отоци, развиват се възпалителни процеси. Дете не може да роди дете! Това трябва да се знае от малцинството”, каза д-р Боянов.

Момичето е в съзнание, постоянно се следи състоянието на плода. Лекарите обаче не изключват увреждания и на бебето заради тежкото състояние на майката.

Д-р Боянов смята, че трябва да се проведе мащабна информационна кампания сред ромите за последствията от ранната бременност, за да се предотвратят нови случаи с усложнения или смърт.

„Законът трябва да се намеси, защото само по законов път тези хора ще бъдат ограничени да превърнат половия акт в детска игра и да създават наследници. Ромските организации трябва да имат активно участие, защото загиващите ще стават все повече и повече. Трябва да съберат своите хора и да им обяснят какво е бебе, къде свършва детството и къде започва майчинството”, допълни лекарят.

Според него законът трябва да наказва бащите на бъдещите бебета като насилници, за да спрат деянията им. Отговорност трябва да носят и родителите на младите майки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Мей-мей преди 11 години
За да се прекрати това безобразие и много подобни,трябва да се въведе образователен ценз за имащите право на глас.Всички помощи ,надбавки и привилегии -само за първо дете.Който иска повече деца даси ги гледа и издържа,независимо от етноса.Крайно време е да се прилага законите за педофилия в цялата им тежест.!
88
0
 
2
 
! Отговори
електро каска преди 11 години
то в Сливен няма ***... това става с нашите пари, тия нищо не плащат - въже!
87
0
 
6
 
! Отговори
aa преди 11 години
има решение! Всички доктори да спрът да се занимават с бременни лица под 18 години :) да ражда в колибата и ако оцелее оцелее... чаавето и то...за 1 месец в ***'алата като изпукат 10 *** на по 15-16 г. и ще се спрът :) понеже *** ни правителство никога няма да приеме закони за това да оставим природата да си свърши работата :)
86
0
 
7
 
! Отговори
крайно време преди 11 години
Ами за всеки такъв случай, докторите, шефът на болницата да подават сигнали до прокуратурата и до Агенцията за закрила надетето! Хипократова клетва, Хепократова клетва, ама ЗАКОНЪТ е над нея. Не че са виновни лекарите, но прокуратурата АЗД после ще кажат - "ами не знаем, няма сигнали" - ни чул, ни видял!Ние да почнем да съдим държавата, енерготно и ВиК-то за дискриминация - и да видите как бързо бързо ще се интегрират ***. Къде пише, че законите не се прилагат за м*нгали????
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле,само като си представя в момента какви луди пари хвърчат след таа гад,за да може тя и *** и да оцелеят!!! Направо свят ми се завива!!! Но все пак браво на доктора, че казва нещата в прав текст.
84
0
 
13
 
! Отговори
д-р Менгеле преди 11 години
по-малко *** = по-малко поръчков електорат. И разбира се, тези които творят законите, нямат изгода да ги ограничат.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що трябва да сме загрижени за неинтегрираните и да ни поствате всеки ден житиетата и битиетата им. След като неинтегрираните си живеят по техни си закони и въобще не ги е еня за нашите закони и на това отгоре и държавата ги подкрепя...ние що пък непременно трябва да сме в курса на оплодителния им живот...да си се оправят самостоятелно
82
0
 
19
 
! Отговори
gtf преди 11 години
до 114, ние да не сме животни да се плодим всяка година бе, какъв е смисъла да правиш деца, като ги обричаш на бедност, глад и мизерия ощ епреди да са се родили ?
81
0
 
14
 
! Отговори
Един Ром на 18 преди 11 години
Да благодарим на фондация "Отворено общество" ...тя се грижи за нас.
80
0
 
17
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
Бил Гейтс отдавна го прави това в Африка със своята фондация, само че не с клъц-клъц, а с ваксини и ГМО. ама той е момче на ЦРУ, за него може
79
0
 
14
 
! Отговори
до 116 преди 11 години
Същото, което са се усетили да направят в Индия предлагаш.Но лошото е, че ако се разбере ще ни направят на *** и без това умрЕлата държавица.То ще скочи Хелзинския Хомотет, то ЕСовци ще пишат доклади. Не може така да третираме ние ***, че ще вземат пак да бягат към Западна Европа и после ще трябва пак да правят разходи и нерви да ги връщат.
78
0
 
18
 
! Отговори
неразбиращ преди 11 години
Из "Писма от България 1" на Димитри Иванов:"Никой никога не е успял да асимилира ***...Асимилицията на *** е една смешка,от която много хора си докарват добри пари..."P.S.Цитатът е приблизителен.
77
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
никои ни не виновен че неправим деца, *** могат и правият пак ние се нямаме пари ,но закакволиса парите те като нямат пак какво данеса умрели.
76
1
 
20
 
! Отговори
до 109 преди 11 години
Не само,че се води,а направо си е.Освен това има и състави в Наказателния кодекс за живеене на съпружески начала с малолетни,"купуване" и "продаване" на "булки" и изобщо за всички *** прийоми.Въпросът е, че не се прилагат.В същото време пък в Конституцията пише, че всички са равни пред закона и не се допускат привилегии или дискриминация на базата на етническа принадлежност. Но ето,че явно може да се дискриминират българите,а *** - привилегироват (с благословията на ЕС и други пед***ли)
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E SLED NIAKOI GODINA SHTE SME VE4E MALCHSTVO V SOPSTVENATASI DRZAVA ...KAKVO TOLKOS .
74
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е добре де бащата не се ли води педофил. Нали това е подсьдимо.
73
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докторе, живеете в Сливен и още не сте разбрал, че това племе е безнадежден случай...
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По въпроса с раждаемоста на малолетните ***,преди избори,Хасфалт Ефенди,ще мълчи като бит празнуващ на 30 юни.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сливен ... 15 годишна ... българка ще да е :)
70
0
 
2
 
! Отговори
хихии преди 11 години
91ви , 14 какво ???? см ли?? кг ли?? , е ако е кг да почакам преди да прасна и прасето.