Червен код за опасност от наводнения на река Марица при Харманли

Гърция и Турция са предупредени за възможна висока вълна на Марица
17 май 2012 16:54,
2
Червен код за опасност от наводнения на река Марица при Харманли
Снимка: архив, Булфото

Системата за ранно предупреждение от наводнения обяви червен код за тревога за река Марица при Харманли и оранжев - при Първомай, Пловдив и Свиленград.

Пловдивският областен управител Здравко Димитров издаде заповед до кметовете на 18-те общини в региона за създаването на организация и предприемане на мерки за недопускането на бедствия във връзка с очакваните до неделя обилни валежи. 

С жълт код са обявени реките Сазлийка при Гълъбово и Тунджа при Ямбол.

Жълт код е обявен за количеството очаквани валежи за областите Ловеч, Велико Търново, Габрово, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян и Пазарджик.

Наблюдават се поречията на Янтра, с притоците на Росица и Джулюница; Марица с притоците Чепинска, Въча, Чепеларска, Мечка, Хасковска, Харманлийска, Стряма и останалите леви притоци на Марица до границата, и река Тунджа.

Чрез Министерство на външните работи компетентните органи в Турция и Гърция са предупредени за очакваната висока вълна в долното течение на река Марица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
обаждам се от "Рила" - затапих извора на "Марица" минаваме на код теменуга - ЗАЩО СЪЗДАВАТЕ СМУТ ВСРЕД ХОРАТА или това ви харесва , така е лесно да ги държите в подчинение ! ЖИВКОВИСТКИ МАНТАЛИТЕТ !
1
0
 
3
 
! Отговори
Александър преди 11 години
Да се надяваме, че няма да се повтори....