В Перник ще бъде отслужен молебен за здраве

Общината обяви 28 и 29 май за неучебни дни
27 май 2012 10:58,
47
В Перник ще бъде отслужен молебен за здраве
Епископ Йоан. Снимка: БТА

Знеполският епископ Йоан ще отслужи молебен за здраве и за благопреуспяване пред централния пернишки храм "Свети Иван Рилски". Службата ще започне в 11 часа.

Епископ Йоан бе в Перник и в деня на земетресението на 22 май в подкрепа и за кураж на пострадалите от трусовете.

Инициаторите на службата от Община Перник и църковното настоятелство канят миряните да се помолят за милост от бедствия и за утихване на земята.

Черквата "Свети Иван Рилски" е сред тежко пострадалите от трусовете сгради. Куполът на камбанарията е на място, но откъснат от сградата, напукани и с процепи са стените на сравнително наскоро ремонтирания храм.

Междувременно община Перник обяви 28 и 29 май за неучебни дни, съобщи заместник-кметът по образование и култура Илинка Никифорова, цитирана от БТА.

Заради промяната на датите за държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване за община Перник със заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов са определени новите дати.

Държавният зрелостен изпит е насрочен за 29 май от 8 ч. Националното външно оценяване на учениците от седми клас ще се проведе на 28 май с начален час 10.00 ч. Тестът по математика за учениците в седми клас ще се проведе също на 28 май.

Кметът Росица Янакиева е издала заповед, с която учениците, неангажирани с провеждането на матурите, външното оценяване и теста по математика, се освобождават от учебни занятия на 28 и 29 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
monah681 преди 11 години
Spasitelna molitva e nujna!Sus surdce chovek vyarva i se opravdava i s usta pravi ispoved i se spasyava
24
0
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
човек не е само тяло, което трябва да бъде спасено на всяка цена. в Блаженствата е казано кои са спасени
23
3
 
3
 
! Отговори
галактика преди 11 години
За 6 дни Бог е сътворил света и на 7-ия ден седнал да се порадва на сътвореното.... Земята ще се гневи, водата ще се гневи, небето ще се гневи, и каквото и да е ще се гневи, ако хората не се вразумят. Бог се стреми да опази невинните, но едва ли ще смогне.....
22
2
 
4
 
! Отговори
Гатанка преди 11 години
Брадясало,не ходи на работа,мирише лошо,вози се в мерцедесиЩо е то?
21
2
 
2
 
! Отговори
Поп и Митничар да си преди 11 години
Тези на снимката не са вярващи!Борбата е за парата.Не вярвам на духове и боговевсичко е въздух работа.
20
0
 
0
 
! Отговори
31 коментар преди 11 години
ахахах
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха ха ха.......от една страна голяма част от хората, които са създали съвременната наука СА БИЛИ ВЯРВАЩИ !!!!!!!!...........и след това са прогледнали,И РАЗБРАЛИ ИЗМАМАТА!!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
24 за 31 преди 11 години
Поздрави за коментара:))))!!!!!
17
1
 
1
 
! Отговори
до томас преди 11 години
ами светни ме кои са тези неща.....обоснови се!!!!!само да не е колелото!!!
16
4
 
2
 
! Отговори
Томас преди 11 години
29Ти въобще не знаеш какво е църква. Вземи разбери поне какво е църква. А за науките, които говориш - от една страна голяма част от хората, които са създали съвременната наука са били вярващи, от друга Бог е казал на хората неща, които науката днес чак открива още преди хиляди години.
15
0
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Човече *** да се прегледаш.Що за сравнение. Виж там психиатър, психолог екстрасенс или каквото ти хареса.Едва ли някой нормален би направил такова изказване. То е много вярна приказката, че рибата мирише от главата - на това успяхме да се научим за 3 години от управляващите - наглост, безскруполност, неграмотност.Бог да пази България и Българите.
14
3
 
5
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Човече-затвори библията и прочети нещо по химия,физика,биология,механика,електротехника...И още нещо-аз вярата в Господ я имам,но тези на снимката(както и всякакви църкви) нямат нищо общо с Господ!!!Ако имаха,то тогава патриарха нямаше да се казва Максим,а щеше да се казва Добри(дядо Добри)...................
13
0
 
3
 
! Отговори
tosh преди 11 години
къде е мутрополит николай и той да отслужи един молебен? Или е зает да си купува ново БМВ?
12
0
 
1
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
а какво да кажем за смачканите животинки по пътищата?
11
5
 
5
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Това вече е сериозна работа!!!Добре че ще отслужат молебен-иначе яко ще го закъсаме!!!Просто по-друг начин ще стоят нещата след това...!!!Това е рецептата срещу земетресения и всякакви други бедствия и несполуки-молебен,след молебен,след молебен...Омръзна ми от палячовци-честно ви казвам бе хора!!!Като ги гледам тези търтеи на снимката(цял живот наркотици,***,гуляи и...)и се отвращавам!!!
10
3
 
9
 
! Отговори
блаженни са преди 11 години
като лешояди са тези брадатите.....а хонорара колко е им ????
9
1
 
11
 
! Отговори
от перник преди 11 години
хубаво е да прочетете и поле да се подигравате с хората - " земетресение като земетресение", "копаели за газ в добруджа", " Бойко """ обещал"""" и т.н.Тия дето ги пишете тия простотии да бяхте тук в нощта да видите как се бяга с малки деца и как милите плачат и спат в колите. тези приказки са безсрамни, а поведението на държавата и ръководителите й малоумно, унизително, просташко и срамно за нас гражданите, които ги овластяваме.Бог да ни пази.
8
1
 
9
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Крайно време беше нещо да ги тресне софийските държавни чиновници, че да разберат, че не всичко е пари, къщи, коли, *** и т.н., а има и по-силни от нас неща!!!
7
3
 
10
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Трябва да се отслужи молебен не за здраве, а за Благодарност към Господ, онази невидима сила, по милостта на която живеещите в този край бяха пощадени от ОГРОМНА трагедия. Имам чувството, че никой не си дава ясна сметка как при толкова силно земетресение няма жертви. Господ е милостив.
6
2
 
8
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Не се плашете! България, ке пребъде!!!