Ваньо Танов иска да закрие Митница Свиленград

Вече е факт и първата оставка
Обновена: 30 май 2012 19:49 | 30 май 2012 19:45,
47
Ваньо Танов иска да закрие Митница Свиленград
Ваньо Танов обяви днес резултатите от проверката на Митница Свиленград. Снимка: БТА

Митница Свиленград ще бъде поставена под сериозен мониторинг през следващите два-три месеца, а шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов направо иска тя да бъде закрита.

На пресконференция днес той обяви, че ще предложи крайният вариант на Симеон Дянков, тъй като министърът има правомощията да го направи.

Предложението на Танов е в района да функционират бюра, които обаче да са на подчинение на администрациите в Пловдив или Бургас.

Още по темата
Шефът на митниците изнесе и любопитни данни на тема корупция в Свиленград след направената цялостна проверка. Тя бе провокирана от ареста на 8 служители след акцията на МВР на 2 май.

На теста за лоялност 17% от общо 270-те служители са се провалили, а други 40% са признали, че са получавали или прикривали подкупи, и са правили нарушения.

Ваньо Танов разкри, че арестуваните митничари ще бъдат освободени заради уронване на престижа на агенцията.

Началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов е понижен в ранг и е с последно предупреждение преди уволнение. За неговото място предстои да бъде обявен конкурс.

Междувременно Светла Шошкова, заместник-началник на Митница Свиленград, е подала поискана й по-рано днес от Танов оставка, съобщиха от агенция "Митници".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То Свиленград си е като Бевърли Хилс, всяка къща с басейн.
35
0
 
1
 
! Отговори
Michailov преди 11 години
po mitnitzite da rabotyat samo mobilni voennoslujesti balgarki i balgari - te sa palnoletni grajdani s sredno obrazovanie i mogat da pishat i da shetat dokumenti i elektronno, da sabirat parite ot mito, danak,taksi,da pazyat ot narushiteli BG, da otgovaryat pred bg zakoni,da sazdavat bg red po bg zakoni!!!! da si zaslujat i izrabotyat realno ogromnite pari, koito bg narod im plastame za izdrajkata na bg armia i bg voennoto ministerstvo, te i bez drugo imat pravo da nosyat orajie v mir i voina!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На теста за лоялност 17% от общо 270-те служители са се провалили, а други 40%" . Ако направят такъв тест и за депутатите, полицаите, лекарите, съдиите и т.н. и т.н. ще трябва да закриваме държавата!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че по другите ни митници не съществуват такива проблеми, иначе ще трябва да се затворим отвсякъде.
32
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 11 години
Не става момчета.Много хора,още от младини мечтаехме,дали ще се намери някой който да изчисти из корен *** в таз държава.Сега такива хора се намериха,но нещата са толкова много затлачени,че злото не може да се изкорени с мандата на едно правителство.Ще дойтат нови,те ще обърнат лопатата и циреят пак ще цъфне. Вървете например в една фирма да си търсите робото и кажете ,че сте много ЧЕСТЕН,...не очаквайте да ви приемат те нямат нужда от хора като Вас .Дълбок поклон на тези които се опитват не
31
3
 
2
 
! Отговори
МИТНИЧАР.... преди 11 години
......МНОГО ПРАВИЛНО!!!!ТОВА СА ДЪРЖАВНИ ТАКСИ......НЕ СА "ЛИЧНИ"!!!!НЕКОЙ ДРУГАРИ....УПОТРЕБЯВАТ ДЪРЖАВАТА ЗА "лични цели"!....."НА ПОЛЗУ СЕМЕЙНОГО РОДУ ".....ха,ха,хааааааааааааааааааа..........."НЕМА НЕЗАМЕНИМИ "ДРУГАРИ" .....И "МИТНИЦИ"....!!!!..."отиваш си ---друг ще те смени и ...толкоз---КАКВО ТУК ЗНАЧИ ,НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ???"
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бит и е**н не си признават.Странно ми е защо и изобщо дали са го направили или е поредния пиар.
29
3
 
3
 
! Отговори
митничар преди 11 години
Другари закъсахме го от всякъде. Не зазбирам само какво ще се краде вече. Б.Борисов не дава да крадем. МЪКА А А .
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Танов , най добре ти да си подадеш ОСТАВКАТА!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закривай! Там е генезиса на корупцията от десетилетия, после мятайте и Кулата и Дунав мост!
26
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
де направете тест за лоялност в парламента да видим колко ще го издържат
25
1
 
16
 
! Отговори
Томас преди 11 години
аз бих закрил парламента и всички агенции и министерства пълни с ***.
24
5
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 11 години
Айде прибирай се в Русйеееее стига се излага!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Яяяя, Тошо Пая, който е корумпиран до мозъка на костите си и бореца за справедливост Ваньо Танов седнали един до друг! Заедно срещу митническите служители и държавата! Господ да ни пази!
22
5
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 11 години
Всички митници, барабар с Централното управление - марш към Митница Русе! Веселин Георгиев ги чака! Уха, колко ще се облажи Мазния Весо! Абе, Танов, ти луд ли си, или Държавна сигурност ти е възложила да унищожиш всичко в митниците?!
21
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно така Танов.Закрий митницата и отвори на нейно място БАРДАК.Ето това са ГРОБ.Закриха държавата и направиха един голям БАРДАК.Сега ще оправят и граничните пунктове.
20
3
 
13
 
! Отговори
иванов преди 11 години
КАК ПРИРОДНО Е ВЪЗМОЖНО В ТАЗИ ГАЛЯМА ГЛАВА ,ДА НЯМА ВЪОБЩЕ НАЛИЧИЕ НА МОЗЪК;
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не Танов, а Ердоган е дал заповед там да няма митница. И Бойко послушно задейства своите мюрета.
18
8
 
23
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Някой пита какъв е теста за лоялност : 1. Малкото име на другаря Бойко Борисов 2. Родствените връзки между братя Галеви 3 . В каква валута предпочитат в ГЕРБ рушветите 4. Депутатките и министърките от ГЕРБ е по - ли са прости отколкото грозни ? 5. Коя *** харесва повече Борисов - Яне или Сидеров ?
17
3
 
8
 
! Отговори
Дискриминиран преди 11 години
Аз искам Държавните учреждения да има кабинети освен ,с Бойо за жени и такива с Карагюзова за мъже.Не мога навсякъде да целувам пъпеш на снимки ,искам и сливи.