300 пострадали искат помощи за незаконния си адрес

Молбите за щетите от труса в Пернишко са общо 5000
5 юни 2012 10:42,
12
300 пострадали искат помощи за незаконния си адрес
Снимка: Булфото

300 души от пернишкия регион, пострадали от земетресението на 22-ри май, искат еднократни социални помощи за щетите на адреси, на които живеят незаконно.

Такъв е и броят на хората, подаващи на ден заявки за компенсации, заяви шефът на дирекция "Социално подпомагане" Илияна Кованджийска.

Граждани без настанителни заповеди в общински жилища и без нотариални актове за собственост на имотите си не могат да претендират за помощта, уточняват от социалната служба.

Досега са постъпили около 5000 молби. В пернишката дирекция помагат служители от Трън, Брезник и Дупница.

Списъци на правоимащите се изнасят по два пъти дневно, струпване на хора се получава само в сутрешните часове.

Областният управител Иво Петров призова гражданите да проявят уважение към труда на хората, които приемат документите и изплащат парите им.

Остава затворен 11-етажният Синдикален дом в центъра на Перник. Всички помещаващи се там служби бяха евакуирани заради компрометирана колона на третия етаж.

Областна дирекция "Земеделие" вече работи в сградата на областната администрация, поделението на инспекцията по труда е прехвърлено в София, в столицата работят и служителите на пернишкото поделение на фонд "Земеделие". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кво сега? *** ще си получат помощите, щото на тях никой не смее да им каже нищо, камо ли да ги пита дали имат адресна регистрация, ама за българите се намери "основателна" причина да не им се даде нищо. Яко. После защо се е изциганила държавата - щото явно така е по-хубаво...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично по български.Ако може да изкярим нещо покрай сполетялата ни трагедия,нищо че не сме го заслужили.Сега всички пострадали да запретнат ръкави и взаимно да си помогнат за възстановяване на щетите,защото в много от случаите това са стари къщи,некачествено построени и неподдържани.
8
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изводът е един - жалък народ сме в болшинството си....в извънредни обстоятелства си проличава характерът на човек, срамота е това, което се случва! съчувствам на пострадалите, но това не означава, че трябва всичко да им се прощава и че каквото и да е им се полага ей така! убеден съм, че повечето от пострадалите къщи, не всички, но повечето са били тъй или иначе в плачевно състояние, защо друг трябва да плаща за немарливостта на собствениците?
7
2
 
25
 
! Отговори
vini преди 11 години
Вярвате ли че тези пари които давате ще отидат за щетите които са нанесени .Едно голямо НЕ те просто ще си хапнат и пийнат за здравето на държавата по точно на всички нас които плащаме данъци и след това отново ще недоволстват.Само като гледах на опашките с каква злоба се отнасят към хората които работят просто отвратително.
6
1
 
19
 
! Отговори
az преди 11 години
Защо премахвате или затъмнявате мнение по ваша статия? Всеки носи отговорност за думите и делата си. Истината винаги е неприятна. В Италия като имаше земетресение на кой ще построи държавата жилище? Няма такова животно, но тук в БГ всичко е възможно.
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай *** пак ще намери вратичка да вземе парички, как така ще го ощетявате и няма да давате?
4
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как можах аз да дам сумати пари и нерви за данъци, такси, архитектурни планове, пожарна , и още куп други документи (2 год ходене по мъките), а други не искат? и после с какво право ще имат претенции след като живеят не законно. Ми и аз можеш да си направя една къщичка от конструктор и после да рева като стане нещо!
3
2
 
58
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
няма страна в света която да ти строи безплатно дом след земетресение!дават им се палатки и с време всеки се оправя както може! Дори и застраховането непомага...редица застрахователни компании предпочитат да направят фиктивен фалит..просто няма как да платят толкова пари за обезщетения!това е реалността другото е популизъм и манипулация с цел да се застраховаме задължително в застрахователно дружество Герб/Ипон...
2
1
 
44
 
! Отговори
gomor преди 11 години
От тях 90% са ***.
1
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вероятно половин *** живее на адрес неактуален от адреса в личните документи - физкултурника защо не е проверил?