Задържаха родилка заради мъртвото й бебе

Чака я доживотен затвор при доказана вина
Обновена: 18 юни 2012 18:04 | 18 юни 2012 18:02,
63
Задържаха родилка заради мъртвото й бебе
Снимка: Булфото

Родилка беше задържана от пловдивската полиция заради съмнение, че е умъртвила новороденото си бебе в болница в Града под тепетата, научи Dnes.bg.

31-годишната жена е била арестувана за 24 часа, но обвинение не е повдигнато.

Мистериозна смърт на бебето е станала в нощта на неделя срещу понеделник. Тогава новороденото за първи път е оставено при майка си, която родила секцио.

На сутринта бебето е открито мъртво.

Жената е била приета в болница по спешност на 14 юни.

„Възможно е след раждането на детето да са причинени различни увреждания, видими признаци има, но окачваме съдебните лекари да кажат дали смъртта е била насилствена”, заяви пред Dnes.bg говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

Назначена е разширена съдебно-медицинска експертиза и предстои да бъде направена аутопсия.

„Лекарска грешка няма, от медицинска гледна точка всичко е нормално”, коментира директорът на пловдивската клиника „Торакс“ д-р Благоев.

Предполага се, че заради болките, майката е изпаднала в лабилно психическо състояние.

При доказана вината на младата жена я чака наказание от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Ако се окаже, че е била в лабилно следродилно състояние, законодателят е предвидил наказание до 3 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
Приятелю, преди да пишеш се ограмоти малко.Нашият език не заслужава такова демонстрирано невежество.
55
1
 
5
 
! Отговори
до мими преди 11 години
омръзна ми от ограничени хора
54
1
 
5
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Susi, постпарталната депресия е състояние, което е известно от древността. Рядко се случва, но това е едно от многото други усложнения при раждането. Затова се препоръчва раждането да става в болница. За съжаление стерилността и космическата апаратура не е в състояние да замени хората. А те работят така, както знаят и както им е разрешено в рамките на здравната система. Твърдението "от медицинска гледна точка всичко е нормално" не обяснява, защо са дали бебето, щом имат случай с лабилна психика.
53
1
 
5
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
Липсват факти, само подозрения за това и онова. Та какво да коментирам???? нещо не разбрах.
52
1
 
4
 
! Отговори
Това е невежество преди 11 години
За съжаление доста от коментиращите се изживяват за невероятни майки, които са толкова вгледани в безгрешността си, че дори не си правят труда да прочетат каквото и да било, свързано със следродилната депресия! За колко ли още проблеми са непоколебими в неграмотността си...дано децата им не страдат от това!
51
1
 
3
 
! Отговори
азз до 56 преди 11 години
никаде не прочетох че,майката е удушила детето!за тези медЕцински слОжители,който са кадърни,нормално е да работят в чужбина!всеки си цени и оценява собствения труд!изобщо дом майка и дете,не правят търговия с деца!!и изобщо няма хирурзи,който да не продават органи!!!или пък бебета!!такова нещо в бг НЕ съществува!!!това че ти незнаеш да говориш китайски,не означава че всички немогат да го говорят!алоуууу!говорим за българия!страната с неограничени криминални възможности!ъндерстент?
50
4
 
10
 
! Отговори
мими преди 11 години
Родила съм две деца през комунизма, тогава нямаше депресии, нямаше лекарства както сега, не ни галеха с перце. Родихме, отгледахме и възпитахме! Сега повечето са едни лигли.....
49
1
 
7
 
! Отговори
LETA преди 11 години
chto za gluposti? chaka ia dojivoten zatvor-kade i na kogo v bg.davat dojivoten zatvor? prestapnisi s po dve tri ubiistva poluchavat po 5-6 god,maikata chtiala da poluchi do jivot-porednite jurnalisticheski izsepki.
48
3
 
10
 
! Отговори
...... преди 11 години
Който не е преживявал раждане, не знае какво е ! Дори и кравите получават по-добро отношение и грижи от повечето българки...."помощта" на лекарите може да те докара до такова състояние след раждането, че и името си да забравиш.
47
8
 
7
 
! Отговори
азз до 49-BG преди 11 години
алоууу,единственото благодаря към медецинския персонал е-"Благодаря Ви!"гъ..а ли да ви целува ме?къде бил таткото,къде роднините...алоуууу,за какво са болничните заведения?!?а?ако е раждала вкъщи,да питаш къде са!ама,е родила в болнично крило-бременни!под наблюдението и грижите на специалисти!това специалисти трябва да го сложа в кавички,ама,на 5 мед.гада,има по 1 свестен!колкото са ви отпуснали като заплата,толкова!и аз не искам да рботя за 400лв.,и, направих своя избор!кашата в бг,ние,тъпите,промити мозъци я създадохме,и си я сърбаме...
46
5
 
4
 
! Отговори
азз до 44 преди 11 години
права е Ани!ако ти не си плащал(!?),то всички останали дават пари!основно за "рушвет"!всъщност завеждащ отделение,или старша сестра ги искат!!знам го от жена ми!и докато не им обясних,че,ако се случи нещо непоправимо,ще се отрази на техните семейства!да видите тогава как и се обръщаше внимание!!виждал съм,а,и,говорил с родилка която е в паника,стрес,на ръба на нервен сриф!сам,мъжът ,и,каза че тя има нужда от лекарска помощ!поредната лекарска грешка!патоанатомите,ще намерят нелечимо,смъртоносно,патологично заболяване!и вълкът сит,и агнето цяло!
45
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама как 3 дни след секцио ще оставят бебето при майката за цяла нощ! При това жената е била приета по спешност, значи е била зле.Безобразие!
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо тези същества(не мога да ги нарека хора, защото не са) ,негодни да бъдат родители, раждат деца! Дано лежи в затвора, *** такъв!!!
43
7
 
5
 
! Отговори
BG преди 11 години
Imam edin vupros kum vsi4ki vas-Za6to samo napadate otnovo zdravnite specialisti,a ne popitate kude e bil i ba6tata na novorodenoto i ostanalite blizki na tazi deteubiica,sujalqvam no tova e to4noto opredelenie,sled izpisvaneto i ot bolnicata?!Radvam se,4e ve4e ne se 4uvstvam dlujna da polagam trud za zdraveto na takiva blagodarni pacienti kato vas tam v Bulgaria!.
42
5
 
5
 
! Отговори
az преди 11 години
moje i v ka6ti da si se rajdat na6te deca i mai 6te e po dobre.....iskat kinti i ni umorqvat decata(edvam vzeli glatka vazdoh ot zemqta)horata koito go pro4tata tova znaqt za kakvo stava vapros(opredeleni godini)moje i v ka6ti da se rodi dete stiga da ima opredeleni usloviq.podgotovkata e ......nqma za koga ??kato potekat vodite.tezi ne6ta gi kazvam pri polojenie 4e sum MAJ.izvod????
41
16
 
13
 
! Отговори
Susi преди 11 години
Абе какви са тия измислени депресии и прочее депресарщини,които хамериканските учени са установили при родилките, та се оправдава тая постъпка с болест? А пък лекарите били виновни, че не са я наблюдавали... Родилка може да е в депресия, ако детето е нежелано, ако е под натиск от бащата, ако има финансови и здравословни проблеми и др. Ако жената е вменяема, никакви депресарски извинения, ама направо в Сливен да й се порадват другите яки булки.
40
6
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
Абе най-добре си е до всяка родилка да има по един лекар за три седмици. Така трябва. И две акушерки и три санитарки поне.
39
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е ГАРАНЦИЯ ЦИСТА БЪЛГАРКА ,ТЕ НЕИСТИСКА ДА ГЛЕДАТ ДЕЦА И ГЛЕДАТ САМО ПАРИТЕ ДА ПРАВЯТ И Е ГЛЕДАЛА ДАСЕ ОТАРВЕ ОД БЕБЕТО .ЖАЛКО КАК МОЖЕ ДА ИМА ТАКИВА ХОРА
38
2
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 11 години
Ani-нце, душицо! Казваш ako ne si im platil dostatuchno. Говорим за стандартна услуга, покрита от касата. Нарича се наблюдение на родилката. Но трябва да се знае - кога, какво да гледаш. И какво е това, което виждаш. Колкото и да се плати на някого, той не е в състояние да вижда повече от това, което знаел, преди да му дадеш парите.
37
3
 
15
 
! Отговори
Ачу преди 11 години
Къде са я задържали! В родилното отделение на полицията ли? Защото за родилката няма и една седмица след операцията! Освен, ако наистина не е от онзи особен етнос - те са в състояние на втория час да ходят. Изобщо, Dnes.bg. научило, дочуло, подслушало... Но, не е достатъчно, за да направи информативна новина.